Сьогодні вже ніхто не буде заперечувати, що соціальні мережі стали невід'ємною частиною повсякденного життя дітей. Практично кожен школяр має акаунт хоча б в одній із соціальних мереж. Тож чому б не використати ці додатки з користю для вивчення іноземної? Завдяки великій кількості освітнього контенту від викладачів і шкіл з усього світу можна свайпати картинки й дивитися відео з користю для англійської. У цій статті розглянемо корисні ресурси з англійською для школярів у популярних соціальних мережах. 

Зміст 

1. Переваги вивчення іноземної мови через соціальні мережі
2. Освітні YouTube-канали з англійською для школярів
3. Instagram-профілі для вивчення англійської
4. Англійська для школярів: як використовувати TikTok із користю для навчання
5. Як школяреві вчити іноземну за допомогою соціальних мереж

Переваги вивчення іноземної мови через соціальні мережі

За допомогою соціальних мереж процес вивчення англійської для школярів стає більш різноманітним і цікавим. Освітній контент в YouTube, Instagram і TikTok може стати доповненням до навчального процесу в школі та на курсах іноземних мов. Давайте обговоримо переваги навчання за допомогою соціальних мереж.

  1. Доступність. Знання завжди під рукою в прямому сенсі слова – додатки можна завантажити на смартфон або планшет. Дивитися ролики або читати пости можна в будь-який зручний час, достатньо мати доступ до інтернету. Можна підписатися на добірки й інфографіку. Їх легко зберігати і повертатися до них за необхідності.
     
  2. Розмаїття тем. Величезна кількість освітнього контенту дозволяє школярам із будь-яким рівнем знань знайти потрібну тему для вивчення, курс і формат подачі матеріалу.
     
  3. Вчителі з усього світу. Дитина може сама обирати викладача або носія мови, чия подача матеріалу їй цікава та приємна. Крім того, англійську для школярів можна вчити з однолітками й улюбленими блогерами, які показують сучасне життя в англомовних країнах.
     
  4. Зворотній зв'язок. У коментарях можна ставити запитання за темою, отримати рекомендацію та роз'яснити незрозумілий момент.
     
  5. Корисне дозвілля. Давайте визнаємо, сучасні діти багато часу проводять у соціальних мережах і не завжди за переглядом освітнього контенту. Ці платформи варто використовувати в якості додаткового освітнього інструменту. Замість бездумного гортання стрічки з роликами або картинками дитина буде з користю проводити час – одночасно дивитися цікавий контент і вчити мову.
     
  6. Інтерактивність. Багато каналів і акаунтів пропонують навчання в ігровій формі, різні челенджі та просту перевірку знань, взаємодію з іншими підписниками та викладачами. 
     

Англійська для школярів
Вивчення англійської для школярів через соціальні мережі – одночасно цікаве дозвілля та вивчення мови

Одні з головних переваг використання соцмереж для додаткового вивчення англійської школярами – зручний формат подачі матеріалу і регулярність. Дитина регулярно гортає стрічку, в якій трапляються навчальні матеріали з цікавою та простою подачею, не потрібно виділяти для вивчення окремий час і перетворювати його на класичний урок. 

Освітні YouTube-канали з англійською для школярів

YouTube вже давно вийшов за межі платформи з розважальними роликами. Сьогодні там можна знайти велику кількість освітнього контенту для людей будь-якого віку та рівня знання іноземної. За допомогою відео на YouTube можна поліпшити й розширити знання шкільної англійської: закріпити й потренувати граматику, поповнити словниковий запас, поліпшити розмовну мову. 

Велике різноманіття дозволяє дитині обрати цікавий варіант для навчання. Це можуть бути повноцінні курси, ролики з розбором граматики, з тематичною лексикою, піснями та сленгом. Відео можна дивитися в якості доповнення до основної програми на курсах англійської та в школі. 

А от і список YouTube-каналів з англійською для школярів:

  • Puzzle English – різноманітні тематичні відеоуроки, які будуть корисні як дітям, так і дорослим. Навчальні ролики допоможуть поліпшити шкільні знання, розширити словниковий запас, підтягнути граматику;
     
  • Green Country English School – навчальний і розважальний контент від викладачів і студентів нашої школи. На каналі ви можете ознайомитися з нашими курсами, покращити англійську та дізнатися побільше про зарубіжну культуру;
     
  • EnglishLessons4U – лексика, граматика, вимова і сприйняття іноземної на слух. На каналі можна знайти ролики з англійською для школярів від професійних викладачів для будь-якого рівня знання мови;
     
  • English Spot – канал із короткими роликами, які допомагають поліпшити розмовну англійську;
     
  • OXANA DOLINKA – популярний канал із тематичними добірками, розмовними фразами, розбором мультиків і іншим контентом для вивчення англійської.
     

Instagram-профілі для вивчення англійської

Користувачі Instagram можуть вивчати мову за допомогою візуальної і текстової інформації, коротких навчальних відеороликів. Ресурс дозволяє зануритися в мовне середовище: картинки і тексти допомагають швидше запам'ятовувати інформацію, а відео покращують сприйняття мови на слух і розвивають правильну вимову. У цій соціальній мережі можна без проблем знайти акаунти з англійською для школярів різного віку та рівня знання мови, в яких доступно розповідають про граматику та сучасну лексику:

  • @lazy_english – яскравий профіль із картинками з популярних фільмів, мультфільмів і серіалів. Кожне нове слово асоціюється з відомим персонажем, що допомагає легше його запам'ятати. Під картинкою доданий переклад, транскрипція і приклади використання;
     
  • @green_country_english_school – Instagram-акаунт наших курсів англійської для школярів з аналізами пісень, іграми, сленгом, корисними фразами й ідіомами, челенджами та розіграшами;
     
  • @english_in – детальні добірки з тематичною лексикою, ідіомами та фразами;
     
  • @ewa.english – картинки з лексикою, правилами граматики, ідіомами та прикладами їх використання;
     
  • @englishwithmusic – акаунт із розбором пісень англійською. Відео супроводжується текстом, як у караоке, перекладом кожного рядка, ключових слів і фраз. 
     

Англійська для школярів
Освітні Instagram-профілі з англійською для школярів пропонують тематичні добірки з розмовними фразами та граматикою

У Instagram можна знайти безліч інших навчальних профілів від досвідчених викладачів англійської, іноземних курсів і освітніх центрів. Кожна дитина зможе знайти для себе цікавий формат подачі матеріалу: дитині молодшого віку сподобаються яскраві картинки з улюбленими персонажами, ігри та смішні ролики, підліткам та випускникам – змістовні добірки для закріплення знань і поповнення словникового запасу. 

Англійська для школярів: як використовувати TikTok з користю для навчання

Популярна підліткова соціальна мережа TikTok пропонує різноманітний контент у форматі коротких відео. Сьогодні ця платформа не тільки про танці, челенджі та пісні. У TikTok вже є багато викладачів іноземних мов з авторським підходом і подачею матеріалу. Професійні викладачі, носії мови та люди, які самі вивчають англійську, на прикладах розповідають, як можна вчити розмовну мову, дають поради з навчання, розбирають сленг і сучасну мову. 
 

Англійська для школярів
У TikTok безліч корисних акаунтів для вивчення англійської для школярів від професійних викладачів і блогерів

Багато школярів досить багато часу проводить у цій соцмережі, бездумно гортаючи стрічку з відео. Чому б не почати використовувати її для навчання іноземної? Англійська для школярів в TikTok – сучасний і креативний метод розширення словникового запасу, поліпшення вимови і сприйняття іноземної мови на слух. Акаунти, які дозволять школярам провести час з користю для англійської:

  • @englishmaria – експресивні та забавні міні-заняття від професійного викладача англійської. Матеріал подається через смішні сценки та мініатюри з життєвими ситуаціями;
     
  • @ekaterinaa.o – акаунт із тематичними добірками, розмовними висловами, розбором фраз із мультиків і серіалів;
     
  • @greencountryschool – життєві ситуації, короткі навчальні ролики з англійською для школярів від нашої школи, рекомендації щодо вивчення мови;
     
  • @irene.english.live – вчителька англійської мови з Канади допомагає з вивченням нових слів, розмовних фраз, граматики та сленгу;
     
  • @supreme.english – назва акаунту говорить сама за себе. Цікава подача матеріалу через прості заразливі пісні: правила граматики, лексика, сленг та інший тематичний контент. 

У TikTok можна знайти велику кількість акаунтів не тільки від викладачів, а й від однолітків і блогерів, які живуть за кордоном або також вивчають мову, ділячись своїми лайфхаками. 

Як школяреві вчити іноземну за допомогою соціальних мереж

Перше, що варто відзначити: вивчення англійської для школярів через соціальні мережі – додатковий інструмент у навчальному процесі. Вони не зможуть замінити повноцінні курси або шкільну програму, читання книг і живе спілкування з носієм мови, але допоможуть урізноманітнити навчання. 

Як ми сказали раніше, діти проводять багато часу в гаджетах, але, як правило, за переглядом розважального контенту. Як прищепити дитині інтерес до вивчення іноземної за допомогою соціальних мереж? Немає гарантованих методів і правил, все індивідуально. Ми пропонуємо кілька рекомендацій із навчання англійської для школярів через YouTube, Instagram і TikTok.

  1. Під час вивчення англійської самостійно або онлайн введіть перегляд тематичних роликів у навчальний процес, дивіться їх разом, обговорюйте пройдений матеріал. Згодом кожна соцмережа буде пропонувати більше освітніх роликів з урахуванням запитів та історії переглядів.
     
  2. Необхідно щодня вчити тематичний матеріал з будь-якої соціальної мережі. Достатньо обрати одну тему та пропрацювати її, не просто дивитися відео або читати тексти. Зробити пару вправ, потренувати новий матеріал, знайти додаткову інформацію за темою на інших ресурсах.
     
  3. Створюйте власний контент. Це одночасно прояв творчості, закріплення матеріалу та модний тренд. Якщо це цікаво дитині, готуйте разом матеріали, записуйте ролики і ведіть тематичний TikTok. Не так важливо, скільки у вас буде переглядів і підписників, можна навіть не викладати це в мережу – головне креативно підійти до вивчення мови і дати дитині задіяти свої таланти. Це веселий відпочинок і користь для іноземної одночасно.

Ці поради доречні, якщо дитині цікаві соціальні мережі й ви хочете зробити її дозвілля там більш пізнавальним. Якщо дитині це не дуже цікаво, вона занадто маленька або вам не подобається, що вона проводить багато часу в інтернеті – краще не нав'язувати їй додаткове навчання через соціальні мережі. 

 

Юліанна Віхневич

 

Дата публікації: 6 жовтня 2020