У Харкові існує безліч спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов, але, тим не менш, мовні курси для дітей продовжують набирати популярності все більше і більше. З чим же це пов'язано?
 
Чи то школи не в змозі дати дітям необхідні знання в силу браку часу (урок - всього 45 хвилин!) Або недостатньої матеріально-технічної бази (більшість шкіл навіть не мають CD-програвача), то батьки шукають чогось більшого для своєї дитини, ніж просто уроки англійської. І знаходять! Мовні курси для дітей в Харкові пропонують масу додаткових послуг, спрямованих на розвиток і формування дитини як гармонійної особистості. Серед інших характеристик ми виділили основні, які і готові представити вашій увазі (в дужках будуть вказані мовні курси Харкова, які забезпечують ту чи іншу характеристику):
 
Одним з найбільш важливих факторів при вивченні мови, як для дорослих, так і для дітей є повне занурення в мовне середовище, вважається, що таким чином перебудовується образ мислення, який навчає «думати англійською», а не перекладати свої думки з рідної мови, отже, навчання проходить набагато швидше і ефективніше (Lingvo Studio, Green Country, Langhouse, Kharkov school of English, Exclusive Language School).
 
Не менш важливим фактором у вивченні мови є мотивація. Не дивлячись на усталену систему оцінювання в школі, оцінки вже давно перестали бути досить сильним мотиваційним інструментом для багатьох школярів. Діти прагнуть швидше вирости і в усьому наслідують дорослих, саме тому в деяких мовних школах впроваджують системи додаткової мотивації. За свої успіхи в навчанні діти отримують не оцінки, а своєрідні «гроші» школи, якими можуть самостійно розпоряджатися, купуючи різну фірмову продукцію. Це викликає якийсь дух суперництва, що позитивно позначається на прагненні вчитися (Green Country).
 
Часто дітям особливо молодшого віку складно сформулювати для себе, навіщо вони вчать англійську, де вони можуть застосувати ці знання. Звичайно ж, в юному віці аргумент «мама змушує» є досить вагомим, але повірте, тільки дитина самостійно усвідомлює, які переваги дають їй знання іноземної мови, внутрішнє прагнення зросте в рази! З цим завданням допомагають впоратися дитячі курси англійської, які пропонують заняття з носієм мови. Навіть після першого живого спілкування з нейтівом дитина переосмислить значення іноземної мови в її житті, вона побачить наскільки це «реально» і з задоволенням буде надалі виступати перекладачем для батьків в закордонних поїздках! (Lingvo Studio, Green Country)
 
До слова, про дітей молодшого віку, дошкільнята дуже люблять вчитися в групах однолітків і готові вбирати знання з неймовірною швидкістю, головне - вибрати правильний підхід. Короткі, але інтерактивні заняття - найкращий варіант в цьому випадку. Вірші, пісні, ігри здатні захопити малюка настільки, що з часом він навіть перестане помічати, що все спілкування відбувається англійською. Ось кілька Харківських шкіл, які навчають дошкільнят: Хелен Дорон, Langhouse, Euro school, SunRise Language Club, Lingvo Studio, Creative English, Kharkov school of english, Англійський дитячий сад «Magic house», Англійський дитячий сад в Харкові "Машенька".
 
Підлітки так само стикаються з англійською мовою досить часто: в школі, спілкуючись в чатах і онлайн іграх з друзями з інших країн, під час закордонних поїздок. Але, напевно, сама хвилююча подія в житті кожного тінейджера, пов'язана з англійською мовою, - це перший шкільний іспит! Саме тому деякі мовні школи Харкова відкривають спеціальні групи з підготовки старшокласників до іспитів і ЗНО (Euro school, Lingvo Studio, Creative English, Need for Speech, English School of Tomorrow, English Time).
 
До речі, в зв'язку з блискавичним зростанням популярності всіляких інтернет порталів та блогів, мовні школи починають впроваджувати свої освітні проекти в онлайн-простір, пропонуючи учням користуватися додатковими онлайн ресурсами: бібліотеками, відеотека, впорядкування файлів. (Green Country)
 
У свою чергу інші школи акцентують свою увагу на розробці авторських програм і методик. Займаються створенням навчальних посібників і шукають нові радикальні підходи в навчанні іноземної мови (Creative English, Хелен Дорон, English Time, ELC).
 
Батькам напевно знайома ситуація, коли дитина під час навчального року старанно займається, відвідує гуртки і додаткові заняття, але на канікулах інформація немов вивітрюється з її голови. Щоб продуктивно і активно відпочити від школи, але нічого не забути, можна записати дитину на англомовні канікулярні програми. Тут не буде супер інтенсивних занять, і дитина дійсно зможе відпочити, при цьому її час буде розписано по хвилинах всілякими цікавими завданнями і майстер класами, а рівень англійської якщо не покращиться, то, в крайньому випадку, не впаде вниз, і на початку навчального року не доведеться згадувати все заново (Magic Camp, Green Country).
 
Напевно, найбільш цікавим форматом навчальних англійських клубів є забезпечення творчого і пізнавального дозвілля для дітей на мові, що вивчається. Дитина приходить не на урок англійської, а в клуб за інтересами або творчий гурток. Вона робить те, що їй подобається, майструє підробки, малює, проводить наукові експерименти або просто готує піцу, але в той же час знаходиться в англомовному середовищі, практикує вже наявні знання, освоює нові лексичні одиниці і граматичні структури, але навіть не усвідомлює цього ( Green Country, Exclusive, Lingvo Studio).
 
Як бачите, можливостей багато, мовні школи в Харкові надають широкий спектр послуг, залишається тільки вибирати, що вам і вашій дитині більше до душі і вперед - здобувати знання!
Дата публікації: 19 вересня 2013