Осінь прийшла, а це означає, що прийшов час поринути у світ книг із чашечкою ароматного чаю. 
Хочеш читати англійською, але не знаєш що обрати? Тоді ти натрапив саме на ту сторінку, де ми підібрали найкрутіші книги. Книга – це найкращий спосіб почати думати англійською, та ще й поринути у світ англомовних персонажів. Крім того, ти вивчиш нові слова, запам’ятаєш певні граматичні і лексичні конструкції, побачиш як застосовувати англійську у діалогах, та скоро взагалі заговориш як нейтів!
 
Отож, вперед, перед тобою 8 книг, відібраних за рейтингом від найпростішої до складнішої. Хутчіш занотовуй, біжи у книжковий чи качай електронні версії на свій телефон!
 
1. Charlotte's Web by E.B. White (“Павутиння Шарлоти” Е.Б. Уайт)
Хто б міг подумати, що еталоном дружби може бути дружба між павуком і свинкою. У книзі ти знайдеш відповідь на питання «яка ж вона, справжня дружба» і «що таке вірність». Книжка наповнена певною магічною атмосферою. Павутинка Шарлоти вибудовується, як ті людські стосунки. Після прочитання зрозумієш, як важливо цінувати взаємовідносини та звичайні моменти нашого життя. Тим паче, книга легко читається навіть англійською. Для тих кому сподобалась манера написання автора, радимо почитати ще й Stuart Little (Стюарт Літтл) і The Trumpet of the Swan (Лебедина Труба).
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1)
 
2. James and the Giant Peach by Roald Dahl (Джеймс і гігантський персик” Роальд Дал)
Уух, готовий поринути у світ пригод? А персики любиш? Ну тоді ця книга точно для тебе! Роальд Дал розповідає про  хлопчика, який знайшов гігантський персик. І, уявляєте, таке відкриття перевертає все його життя, яке більш стає схожим на чудернацькі пригоди. Книжка легко сприймається для читання і тому ідеально підійде на роль вашої першої (головне не останньої:) книги англійською. Після опанування персикових пригод радимо ознайомитися ще з такими витворами Роальда як: Charlie and the Chocolate Factory (Чарлі і шоколадна фабрика) і Matilda (Матильда). Вони стануть чудовим доповненням для вдосконалення англійської.
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 2
 
3. The Adventures of Sherlock Holmes by Arthur Conan Doyle (“Пригоди Шерлока Холмса” А.К. Дойл)
Любиш докопуватися до правди? А ти прихильник індуктивного методу чи дедуктивного? Хочеш розплутувати всі секрети так само, як і найвідоміший детектив світу? Тоді біжи відкривати світ Шерлока Холмса. Крім того, поринеш у світ вичурної Англії з манерами джентельменів та атмосферою загадковості. Moreover, англійська мова допоможе тобі відчути цей світ у повній мірі. Тож спробуй позмагатися із логікою Шерлока, можливо тобі теж по зубах розкривати таємниці найзагадковіших історій?
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 3
 
4. Agatha Christie Books (книжки Агати Крісті)
А ти також ходив у кіно на «Вбивство у Східному експресі»? А чи знаєш ти, що фільм знятий за мотивами однойменного роману  - Агати Крісті? Якщо ти зацінив фільм, то неодмінно обирай для себе книгу із репертуара Агати Крісті. Якщо ж ти прочитав Шерлока, то спробуй зрівняти його з Еркюлем Пуаро, ще одним любителем погратися із заплутаними клубками історій. Любителі  жанру "детектив" гарантовано отримають масу задоволення від прочитання історій Агати Крісті.
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 4
 
5. Treasure Island by Robert Louis Stevenson (“Острів скарбів”  Р.Л. Стівенсон)
Ну хто ж не мріє потрапити на острів скарбів. А чи дійсно це гарна ідея? Відповідь тобі підскаже Стівенсон. Крім того, матимеш змогу поринути у справжні піратські пригоди. «Острів скарбів» наповнений цікавими діалогами, що допоможе тобі розуміти англійську у розмовах. А ситуації в які потрапляють персонажі дійсно заворожують, ти навіть не помітиш як почнеш втягуватися у цей світ, та ще й англійською – к-к-к-комбо! 
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 5
 
6. The Fault in Our Stars by John Green (“Винні зірки” Д. Грін)
Дівчата, ця книга для вас! Підліткові стосунки, взаємовідносини з батьками  та перше кохання – головні теми роману. Незважаючи на сумний підтекст у вигляді недуги, ця книга наповнена гумором, діалогами, сленговими виразами та цікавим розвитком подій. Зрозумієш, як необхідно цінувати моменти та жити сьогоднішнім днем. Тут-то ти точно побачиш як виглядає сучасна англійська мова вустами підлітків. 
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 6
 
7. The Lion, the Witch and the Wardrobe (The Chronicles of Narnia) by C. S. Lewis (“Лев, чаклунка і стара шафа” К. С.  Льюїс)
Відкриваєш шафу – відкриваєш Нарнію! Не вийшло, хм, тоді відкривай першу книгу із Хроніки Нарнії, та поринай у магічний світ із чудернацькими створіннями, казковою атмосферою та ще й недитячими пригодами. Лише самий сміливий витримає це. Книжка читається на одному подиху та полонить твій інтерес до кінця. А ще у магічному світі, всі говорять англійською, тож не зволікай, та заходь у гості в Нарнію!
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 7
 
8. Harry Potter and the Sorcerer's Stone by J. K. Rowling (“Гаррі Поттер і філософський камінь”  Дж. К. Ролінґ)
The last, but not the least, най-най-найвідоміша книга цього рейтингу, звичайно ж, Гаррі Поттер. Усі мріють потрапити у Хогвардс, але для того, щоб отримати лист – треба знати англійську! Тож гайда читати англійською. Хоча і в книжці зустрічається доволі специфічна лексика: як варити зілля, їх інгредієнти чи назви дивовижних тварин, але це не ускладнить твоє розуміння тексту, а тільки додасть йому магічності.  Якщо після першої частини ви готові продовжити пригоди в магічному світі, то велкам: всі 7 частин у вашому розпорядженні. Після їх прочитання ваша англійська однозначно левелапнеться. 
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 8
 
P.S.: на основі більшості запропонованих цікавинок знято чудові фільми, які прекрасно доповнять розуміння сюжету книжки. До того ж, можна подивитися їх мовою оригіналу (англійською ofc).
 
 
Enjoy the reading!:)
 
Підібрала найкрутіші книги для вашого рівня, Яна Бобрікова
 
8 книг англійською для рівня Intermediate (B1), 9
 
 
Дата публікації: 28 вересня 2018