Осінь тільки переступила за поріг, а ти вже сумуєш за літом? Що ж, шкода, звісно. Та є один рецепт, що допоможе тобі повернути дух літніх пригод. Це – нові книги. Тож придивляйся уважніше і берися до читання. Адже ніщо так не піднімає настрою, як пізнавати улюблених авторів мовою оригіналу.  
 
1. «A Map of Days» Ransom Riggs/ «Карта днів» Ренсом Ріггс
5 книг для дівчат-підлітків
Тільки-но відвернувши ще одну смертельну загрозу від дивних, Джейкоб Портман повертається у Флориду. Туди, звідки й почалася його мандрівка. Однак хлопець більше не самотній. З ним – місіс Перегрін, Емма і друзі, які намагаються звикнутись із новим життям. Все б нічого, от тільки одного дня компанія випадково знаходить підземний бункер. Той, що належав дідусеві Джейкоба. У житті героїв розгортається нова сторінка. 
 
2. «Fierce Like a Firestorm» Lana Popovic / «Нестримний, як вогонь» Лана Попович
5 книг для дівчат-підлітків, 2
Двійнята Айріс і Меліна все життя страждають від прокляття, що полонило їхній рід. Здається, смерть так і ходить слідом за дівчатами. Бажаючи звільнити себе від цього жаху, сестри шукають вихід із ситуації. І помиляються. В результаті неправильно рішення Айріс потрапляє в світ, де ніхто з живих досі не бував. А Ліна вирушає їй на порятунок. Попереду чимало цікавого, а найголовніше – боротьба зі страхом. 
 
3. «Finding Esme» Suzanne Crowley/ «У пошуках Есмі» Сьюзан Кроулі
5 книг для дівчат-підлітків, 3
20-річна Есмі їде на родинну ферму в Техас. Саме там її рідні тривалий час вирощували персики, і там від серцевого нападу нещодавно помер дідусь. Слідуючи за собакою, дівчина випадково знаходить кістки динозавра. І відтоді її життя різко набирає обертів. Будинок оточують репортери й шукачі цінного, а Есмі ж одержує порцію пригод і випробувань. 
Це гарна історія про любов до рідних і друзів, сповнена кумедних пригод. 
 
4. «9 From the Nine Worlds» Rick Riordan/ «9 з Дев’яти світів» Рік Ріодан
5 книг для дівчат-підлітків, 4
Напочатку жовтня автор «Персі Джексона» порадує фанів новою книгою. На вас чекатиме збірка оповідань про Магнуса Чейса – безстрашного героя, який кидає виклик скандинавським богам. Магнус разом із друзями вирушить у довгу й небезпечну мандрівку, в якій долатиме вогонь, сніг, драконів і безжально битиме недругів. То на чиїй ти стороні?
P. S. Остерігайся Тора!
 
5. «My [Secret] YouTube Life» Charlotte Seager / «Моє секретне життя в YouTube»
5 книг для дівчат-підлітків, 5
У Ютуб-блогерки LilyLoves, на перший погляд, казкове життя: хлопець – рок-музикант, квартира – з чарівними пейзажами Лондона, та ще й ціла гора подарунків від спонсорів. 
А життя 16-річної Мелісси – цьому повна протилежність. І саме відео LilyLoves допомагають їй впоратися з відчаєм. Як віддана шанувальниця, Мелісса годинами переглядає канал блогерки і лайкає її пости. Ясна річ, дівчина і собі бажає такого красивого життя. А з часом їй вдається досягти успіху. Випадково перед Меліссою відкривається гірка правда про LilyLoves… 
 
 
Ну що, знайшла щось цікаве для себе? Дуже на це сподіваюсь. Отож, приємного тобі читання і затишної осені!
5 книг для дівчат-підлітків, 6Підготувала підбірку для вас, Романія Строцька
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата публікації: 4 вересня 2018