Ці довжелезні списки нової лексики, які поповнюються кожного уроку... Деколи здається, що вивчити всі ці нові слова просто нереально! А ми скажемо - реально! Головне знати 6 лайфхаків, які допоможуть швидко засвоїти нову лексику. А ви обирайте свій =)

Лайфхак 1. Learn the context!

Найперший та найпростіший спосіб - це відразу використати слово в контексті. Тобто  беремо слово і створюємо з ним  речення. На крайній випадок попросіть дитину знайти речення в тексті з цим словом. Важливо його не тільки написати, а й проговорити вголос.  

exited - I was excited when I got a gyroboard for my birthday.

upset - I felt upset when I got pajamas for my birthday instead of gyroboard.

Лайфхак 2.  Правило RWR.

Що воно означає? Read, Write, Repeаt. Саме так! Читаємо слово, пишемо та повторюємо. Виділіть до 15 хвилин на цю вправу. Беремо vocabulary-list дитини: 1) читаємо всі слова, 2) просимо дитину прописати по рядочку кожного, 3) на закінчення дитина ще раз  їх перечитує та до кожного можна скласти речення (можна  додати з попереднього лайфхаку - результат буде подвійним!).

6 лайфхаків як запам'ятати англійські слова

Лайфхак 3. Assosiations.

Напишіть слово і  придумайте до нього асоціації: слова-синоніма або ж слова з протилежним значенням. І наступного разу, коли потрібно згадати слово, в голові відразу з’являться потрібні асоціації. 

excited = glad = happy ≠ worried

enormous=overwhelming=huge ≠ tiny

Можливо, вас це здивує, але класно працюють  асоціації не лише з англійськими словами, але і з українськими:

a deed (дід) - вчинок

a dram (драма-а)  - барабан

weak (вік) - слабкий

Лайфхак 4. Cards 

Картки з новенькими словами - спосіб давній, але дуже дієвий!  Тут все залежить від вашої фантазії, креативності та часу: картки можна купити, намалювати, нагуглити ( вводьте тему слів+"flashcards"і ви одразу знайдете готові картки для друку), зробити самомому з написаними словами або ж поєднати картинки зі словами - It's up to you to decide! Далі з ними можна робити все, що завгодно: переглядати в транспорті, в черзі або перед сном....  Але! якщо ж ми говоримо про дітлахів, то, тут без ніяких сумніві, вони віддадуть перевагу іграм! Нагадаємо, що ми вже публікували для вас підбірку настільних ігор, в які можна грати з будь-яким комплектом карток, обирайте найкращі:  12 карткових ігор для вивчення лексики.

Лайфхак 5. Gadgets, help!

Кожна сучасна дитина знає, як завантажити додаток собі на телефон, і навіть може ще й батькам майстер-клас провести! Чому б не скористатися епідемією смартфонів та збільшити свій словниковий запас. LinguaLeo, Words, East Ten - обирайте собі до смаку, або комбінуйте! Про використання додатків для вивчення англійської ми вже розповідали у попередніх статтях. Тут ви можете знайти більшу підбірку додатків та вибрати, який саме вам підходить найбільше: ТОП-5 додатків для вивчення англійської для дітей та підлітків5 додатків для вивчення англійської для малюків та дітей до 9 років.

Лайфхак 6. Practice, practice  and practice!
Використовувати слова. Як банально це не звучало б, але часто вивчивши певну лексику ми просто її не використовуємо. Потрібно знайти того з ким можна спілкуватись англійською. Завести друга по переписці з іншої країни, домовитись з мамою/татом, з другом/подругою про 10 хвилинні спілкування/переписки англійською щодня. І говорити, говорити і  ще раз говорити!
Як то кажуть  “Use it or lose it.” 

6 лайфхаків як запам'ятати англійські слова, 2

Дата публікації: 15 листопада 2017