12 карткових ігор для вивчення лексики

Існує безліч ігор на англійській мові, одні - покращують навички спілкування, інші - знання граматичних конструкцій, але основними та базовими є ігри на поповнення лексичного запасу дитини. Для того, щоб скористатися такими іграми Вам достатньо підготувати картки із лексикою (купити/роздрукувати/намалювати/написати слова). Використовуючи ці картки Ви зможете зіграти в різноманітні ігри, з деякими, найпопулярнішими та найефективнішими,  Ви можете ознайомитися в нашій статті.

 

1.Memory

Потрібно: картки з малюнками,  картки зі словами до цих малюнків або подвійний комплект карток з малюнками

Кількість гравців: від 1

Правила гри:

Перемішайте всі картки, та розкладіть їх вниз малюнками та словами на столі. За один хід один гравець витягує дві картки, якщо картка малюнок співпала зі словом, то гравець забирає собі ці дві картки, якщо ні – гравець кладе картки на місце і  хід переходить до іншого гравця, гра триває допоки на столі не залишиться ні однієї картки. Завдання гравців запам’ятовувати де, яка картка, для того, щоб перемогти.  Переміг той, хто здобув найбільшу кількість пар-карток!

 

2. What's missing?

Потрібно: картки зі словами або з малюнками

Кількість гравців: від 2-4

Правила гри:

Викладіть перед дитиною 10 карток ( їх кількість залежить від віку дитини), дайте час для того, щоб дитина запам’ятала наявні слова, потім попросіть дитину закрити очі, і в цей час приберіть одну з карток. Завдання дитини - назвати забрану Вами картку. З кожними новим кроком забирайте по одній картці, допоки на столі не залишиться ні однієї картки.

 

3.Memory Tester

Потрібно:  картки зі словами (або малюнками), аркуш паперу, ручка

Кількість гравців: від 2

Правила гри:

Розкладіть картки по колу на столі, дайте дитині час для їх запам’ятовування , після чого, заберіть всі картки, і попросіть дитину записати слова, які вона запам’ятала. 

4. The M&M's Game

Потрібно: М&M( або інші смаколики) , картки зі словами (малюнками)

Кількість гравців: від  2

Правила гри: 

Спочатку візьміть цукерки та визначтесь який колір, за що відповідає( наприклад червоний M&M – скласти речення, жовтий - перекласти слово, зелений – пояснити його іншими словами) . Потім розкладіть картки зі словами догори вниз перед дитиною. Дитиня тягне картку, а потім цукерку,яка вирішує, яке завдання належить дитині зробити. Цукерку можна з’їсти лише виконавши завдання.

Використовувати M&M не обов’язково , це можуть бути інші заохочувальні смаколики, які б різнилися чи своїм смаком, чи кольором.

 

5. Roll the Dice

Потрібно:  картки зі словами (малюнками), картки з цифрами 1-6, гральний кубик

Кількість гравців : мінімум 2 ( краще 4-6) 

Правила гри:

Оберіть 6 карток для гри. Кожній картці присвойте номер. Дайте час дітям ознайомитися з даними картками, а потім приберіть їх. Діти діляться на дві команди, ведучий, або один з гравців команди кидає кубик, випадає номер, і гравці повинні згадати, яке слово було під даною цифрою, чия команда перша вгадала слово, та й отримує бал! По закінченню карток можна додати ще 6.

 

6. Flashcard Chunks 

Потрібно:  картки зі словами

Кількість гравців: від 1

Правила гри:

Візьмуть по 10 слів на 3 теми ( наприклад слова до теми їжа, речі, погода). Перемішайте їх. Дитина повинна скласти слова за темою та скласти речення використовуючи деякі з цих слів.

 

7.Bang

Потрібно: картки зі словами (картинками), коробка або мішечок

Кількість гравців: 4-8

Правила гри:

Всі картки зі словами скидаємо в мішечок чи коробочку, з поміж цих слів треба зробити картки зі словом Bang, їх кількість залежить від кількості карток. Гравці по черзі витягують по картці і озвучують її, якщо слово вимовлене правильно гравець залишає його собі, якщо не коректно – кидає картку назад до коробки. Якщо гравець витягує картку зі словом Bang, всі отримані картки до цього він кидає назад до коробки. Гра триває допоки коробка не буде пустою. Виграє той, хто має найбільшу кількість карток.

 

8. Key words speaking card game

Потрібно: картки з окремими словами, або  фразами

Кількість гравців: 2-4

Правила гри: 

Картки зі словами діляться між двома командами(по 10-20 карток на команду), гравцям надається час на ознайомлення та роздуми (2хв), гравці обирають того, хто  складе і промовить розповідь з поданими словами, чим більше слів буде використано за один раз, тим більші шанси на перемогу. Гравці протилежної команди повинні слідкувати, щоб вирази чи слова з карток не повторювалися. Перемогла та команда, яка під час зупинення гри або має найменшу кількість карток, або взагалі їх немає.

 

9.  Take the cards to make a picture

Потрібно: картки, дошка для малювання(ватман), маркери

Кількість гравців: 8

Правила гри:

Картки мають бути 3-4 різновидів, наприклад картки- іменники, картки- прикметники, картки- числівники та картки –дієслова. Всі картки , відповідно до їх категорії, ставляться в стовпчик. Один з гравців  кожної з команд витягує по одній картці зі стовпчиків , хтось з команди або кожен гравець малює на дошці ту картину, яку бажає, використовуючи ті слова, які написані на картках. Далі за кожен хід команда тягне одну картку і домальовує те, що дістає. За кожне вдале втілення картки на малюнку, команда отримує бал.

 

10. Make a sentence

Потрібно: картки зі словами (малюнками)

Кількість гравців: 3 і більше

Правила гри:

Перед гравцями кладеться перевернута колода з картками. Гравець № 1 тягне кратку, його завданням є скласти граматично і логічно правильне речення  з даними словом, якщо речення вірне, то гравець отримує 1 бал, якщо-ні, то хід переходить до наступного учасника з правом вибору чи використати попередньо витягнуту картку, чи потягнути нову. Перемагає той, хто побудує найбільшу кількість правильних речень!

 

11. Give Me Game

Потрібно:  картки зі словами

Кількість гравців: 4 і більше

Правила гри:

Дайте дітям ознайомитися з лексикою з  карток, а потім перемішайте їх та розділіть порівну між гравцями. Перший гравець звертається до будь-якого гравця і промовляє фразу «Give me,please,....»(“Дай мені будь-ласка….”), всавляючи одне зі слів, картки з яким він не має. Якщо гравець до якого звертаються має дану картку, він її віддає, говорячи «Here you are» (Тримай). Якщо перший гравець відгадав, він має право ще одного ходу. Якщо –ні, хід переходить до наступного гравця по годинниковій стрілці. Переміг той, хто назбирав найбільше, або навіть всі картки, до кінця гри.

 

12. Guessing Question Game

Потрібно:  картки з картинками

Кількість гравців: 3 і більше

Правила гри:

Карти кладуться в колоду. Кожен гравець витягує по одній картці. Потім  інші діти до першого з гравців ставлять навідні питання (Is it a blue?; Is it a big?; Is it a girl?), які допоможуть гравцям вгадати картку. Якщо ви отримуєте задовільну відповідь на ваше питання, тобто «», ви маєте право задати ще одне питання, якщо ні, то питання задається іншому гравцю. Переміг той, чию картку учасники гри не відгадали, або відгадали останньою.

12 карткових ігор для вивчення лексики, 2

 

Дата публікації: 8 листопада 2016