Ти давно думаєш про те, щоб сісти і нарешті вивчити ту англійську, ти вже сотні разів повторюєш собі наскільки це важливо в сучасному світі і уявляєш, як можеш з задоволенням слухати музику, дивитись фільми в оригіналі та спілкуватися з іноземцями. Якщо тобі знайомі ці відчуття, тоді для тебе є хороша новина – це цілком реально і для цього тобі може знадобитися всього лише твій комп’ютер, планшет або смартфон! Ну добре, не лише smiley Ще, звісно ж, тобі потрібно виділити час і бути готовим працювати – якісно, регулярно і старанно.

Давай так: ти вже добре знаєш, для чого тобі знати мову, ти маєш чітке бачення того, як зміниться твоє життя, коли ти вільно нею володітимеш, у тебе є велике прагнення розпочати вже зараз і не відкладати це знову в довгий ящик і тепер, не завтра, не через тиждень, місяць, рік, а сьогодні – час розпочати!

Що ж, тоді тобі залишилось дізнатися, як з допомогою свого електронного пристрою та доступу до інтернету ти можеш самостійно з задоволенням, у власному темпі, з врахуванням власних потреб і побажань вивчати англійську, не виходячи з дому.

Отож, ця підбірка саме для тебе! Знайомся, обирай і по максимуму користай!

1. Еntelechy.com.ua - безкоштовний український ресурс, на якому ти знайдеш активну та корисну лексику для вивчення в контексті розгляду актуальних тем, зрозуміле і доступне пояснення граматичних понять та особливості вимови англійських звуків.

Еntelechy.com.ua

2. Еasy-english.com.ua - ще один цікавий україномовний сайт з матеріалами для самостійного навчання, зручним для користування словником та легким пошуком необхідних правил.

Еasy-english.com.ua

3. Learn American English Online - зручно розподілені уроки по рівнях – всього 7 кольорів (від початкового до найвищого). Якщо ти початківець – для тебе блакитний простір, після його проходження – переходь на червоний і т.д. У кожному уроці ти знайдеш: відео - пояснення граматики + вправи для закріплення пройденого з можливістю перевірити себе. Особливість сайту – побудований і зосереджений на американському варіанті англійської.

Learn American English Online

Якщо тобі більше до душі британська вимова, тоді тобі сюди:

4. Сambridge English online,

Сambridge English online

5. BBC Learning English та

BBC Learning English

6. British Council.

British Council

7. Engvid - чудове доповнення у вивченні граматики з допомогою відеоуроків, які зручно згруповані по рівнях, згідно з тематикою та аспектами вивчення мови: граматика, лексика, вимова. Також цікаво, що спікери розмовляють на різних акцентах. Переглядай і насолоджуйся різноманіттям.

Engvid

8. Woodward English – для покращення розуміння граматики та поповнення словникового запасу цей ресурс – те, що треба! Переглядай короткі відео з поясненням та тренуйся, виконуючи відповідні завдання онлайн.

Woodward English

9. Englisch-hilfen - сайт, на якому знайдеш пояснення граматики в дуже доступній формі з великою кількістю тестів і вправ для закріплення.

Englisch-hilfen

10. FredisaLearns,

FredisaLearns

11. ABCYA,

ABCYA

12. Еnglish-4-kids,

Еnglish-4-kids

13. English Singsing – сайти та ютуб-канал, створені для навчання дітей, проте, якщо ти початківець у вивченні мови, то матеріали, які тут знайдеш безперечно стануть тобі в пригоді. Цікаві відео, історії, короткометражні мультфільми і захопливі завдання – хіба це цікаво лише дітям? Погодься, всі ми в глибині душі діти smiley Тож без вагань заходь сюди і насолоджуйся англійською!

English Singsing

14. EnglishClass101 – ютуб-канал з безліччю чудових відео на різні теми – граматика, найбільш вживані слова, найпоширеніші помилки, розмовні фрази в різних ситуаціях – обирай і з задоволенням переглядай.

EnglishClass101

15. Bab.la 

Bab.la

16. Fraze.it 

Fraze.it

17. PlayPhrase.me – зручні ресурси, які допомагають вивчати слова і фрази в контексті. Зокрема, на PlayPhrase.me просто введи фразу, яку вивчаєш у поле пошуку і за мить перед тобою – кілька фрагментів з найрізноманітніших фільмів, де ця фраза вживається. Після багаторазового прослуховування в різних ситуаціях, ти вже точно не зможеш її забути!

PlayPhrase.me

Часто буває, що ми вивчили слово/фразу, а тоді через якийсь час сумніваємось, як правильно їх вимовляти. Щоб перевірити себе, використовуй онлайн – словники: Cambridge Dictionary OnlineMacmillan Dictionary.

18. Lyrics Training – вивчення слів за допомогою музики. Це чудова можливість практикувати навички сприймання мови на слух. Ось як все відбувається: ти слухаєш пісню і після цього тобі пропонується вставити пропущені в тексті слова залежно від обраного рівня складності. Також ти можеш використати цей ресурс для покращення своєї вимови, якщо співатимеш разом з виконавцем.

Lyrics Training

Якщо тобі подобається слухати аудіокниги чи подкасти в дорозі, під час занять хатніми справами, тощо, то ці сайти допоможуть тобі заповнити твій час корисними матеріалами для вдосконалення англійської:

19. Eslpod.com – раз на два дні на сайті з’являється новий подкаст з доданим текстом, кожен з яких складається з таких частин:
озвучений діалог в повільному темпі, пояснення всіх важких моментів і незнайомих слів англійською мовою, озвучений діалог в нормальному темпі.

Eslpod.com

20. Loyalbooks – на сайті поміщена велика кількість безкоштовних аудіокниг. Завантажуй ті, які подобаються і слухай в будь- яку вільну хвилину.

Loyalbooks

21. Myspelling – знадобиться тобі для покращення правопису англійською. Спочатку ти прослуховуєш слово, потім тобі слід його написати.

Myspelling

22. Speechyard.com/ua – тут безліч фільмів, серіалів, мультфільмів та цікавих відео з українськими субтитрами. Переглядай їх мовою оригіналу і з легкістю засвоюй справжню розмовну англійську.

Speechyard.com/ua

23. Bussu – сайт, який пропонує різноманітні цікаві уроки для запам’ятовування лексики, постановки вимови та інших аспектів вивчення мови. Також, тут є можливість перевірки виконаних завдань носієм мови і на цьому ж сайті маєш нагоду знайти співрозмовника для практики мови у спілкуванні!

Bussu

З цією ж метою створені сайти:

24. Conversation Exchange та

Conversation Exchange

25. Italki.

Italki

Погодься, як би добре ти не володів граматикою, скільки б слів не знав напам’ять, жодної користі не буде, якщо ти цього не використаєш в мовленні, тому не вагайся говорити!

I як тобі? Цікаво, правда? Мова – це не звичайний предмет для вивчення, вона – жива, яскрава, багатогранна, вона живе в розмові перехожих, вона лине устами милозвучних пісень, вона розкинулась на просторих сторінках захопливих книг… Enjoy English! Насолоджуйся англійською! Не сприймай її як ще одне нудне заняття, бо тоді тебе надовго не вистачить. Якщо ж ти обереш найоптимальніший варіант вивчення, а ще краще – декілька, виділиш найбільш підхожі саме для тебе ресурси і будеш насолоджуватись процесом – тоді успіху тобі не оминути smiley Трішки часу, трішки терпіння та максимум спрямованих зусиль – і ти English speaker!

 

25 сучасних онлайн ресурсів для самостійного вивчення  англійської  Юлія Боднар, викладач Грін Кантрі

Дата публікації: 18 квітня 2019