Усі, хто вивчає англійську мову підтвердять, що зубрити слова та граматику – просто нудно :)

Для ефективного та швидкого просування у навчанні, дитині необхідно регулярно отримувати практику. Дієвий спосіб – дивитися, слухати і читати матеріали мовою оригіналу.

У цій статті ми підготували перелік різноманітних серіалів, подкастів, Youtube-каналів та книжок, які допоможуть підтягнути англійську школярам 10–16 років різних рівнів: від Beginner до Upper-Intermediate. 

 

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 2

Перегляд серіалів мовою оригіналу — один із кращих способів розвинути англійську, бо здебільшого у них використовується розмовна лексика, ідіоми та сленг. За допомогою цього дитина вивчатиме живу мову носіїв і підвищуватиме власний рівень. Відтепер, серіали — це не трата часу, а ефективний засіб розвитку навичок англійської.

Для початку, рекомендуємо перегляд з українськими субтитрами, далі – з англійськими, а потім поступовий перехід на перегляд без субтитрів.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 3

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 4 Avatar: The Last Airbender –  епічний мультсеріал, який розповідає про пригоди аватара Аанга, останнього мага повітря. У світі, розділеному на чотири нації, кожна з яких заснована на стихіях, шоу досліджує теми дружби, долі та сили балансу.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 5 Phineas and Ferb – безтурботна історія, яка розповідає про двох зведених братів Фінеаса і Ферба, які під час літніх канікул беруться за творчі та амбітні проекти. Через свої пригоди персонажі викладають уроки про дружбу, сім'ю та прийняття своїх пристрастей.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 6 Adventure Time – химерний мультсеріал, дія якого відбувається в чарівній країні Ооо. Серіал розповідає про пригоди хлопчика-Фінна, та його пса-перевертня Джейка. Унікальний та сюрреалістичний сюжет поєднує в собі елементи фентезі, гумору та глибокі емоційні теми.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 7

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 8 Gravity Falls – загадковий і захопливий мультсеріал, що розповідає про літні пригоди близнюків Діппера і Мейбл Пайнс у химерному містечку Ґравіті Фолз. Серіал поєднує в собі елементи таємничості, комедії та надприродних явищ, коли брат і сестра розкривають таємниці містечка.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 9 Steven Universe – зворушлива та інклюзивна історія, яка розповідає про пригоди Стівена, хлопчика з дорогоцінним каменем у пупку. Як частина групи чарівних істот «Кришталеві самоцвіти», Стівен дізнається про свої сили, захищає Землю та досліджує теми любові, прийняття та самопізнання.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 10 Star vs the forces of Evil – яскравий і фантастичний мультсеріал, який розповідає про пригоди Стар, чарівної принцеси з іншого виміру. Після того, як її відправили на Землю заради її безпеки. Стар бореться з різноманітними лиходіями, одночасно орієнтуючись у шкільному житті разом зі своїм другом-людиною Марко.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 11

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 12 Wednesday – надприродна детективна історія, натхненна культовим персонажем Венсдей Аддамс. Серіал розповідає про підліткові роки Венсдей, її незвичайну родину, екстрасенсорні здібності і розслідування у новій школі.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 13 Stranger Things – захопливий і ностальгічний серіал, події якого розгортаються у 1980-х роках, коли в маленькому містечку зникає хлопчик на ім'я Вілл. Коли його друзі починають пошуки, вони стикаються з паралельним виміром під назвою «Догори дригом», до них приєднується загадкова дівчина з телекінетичними здібностями на ім'я Одинадцять.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 14 Sherlock – сучасна адаптація культових детективних історій сера Артура Конан Дойля. Серіал розповідає про геніального детектива Шерлока Холмса та його вірного друга, доктора Джона Ватсона, які розкривають складні злочини в сучасному Лондоні.

 

Де подивитися: Netflix, Megogo

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 15

Ми у Грін Кантрі регулярно влаштовуємо безплатні англомовні кіноклуби для школярів. Майже всі серіали з добірки ми вже подивилися з нашими учнями та друзями і з упевненістю можемо сказати, що цей формат підходить абсолютно всім. Незабутню атмосферу створюємо як в онлайн так і в офлайн-форматі. Єдина різниця – на офлайн-кіноклубі ми додатково пригощаємо всіх учасників попкорном :)

Ще більше англомовних подій та безкоштовних ресурсів із вивчення англійської – у нашому телеграм-каналіДізнатися деталі та приєднатися можна за посиланням нижче. 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 16

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 17

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 18

Цікавий фактподкасти прослуховують майже 6 із 10 споживачів віком від 12 років. Цей формат споживання інформації ідеально підходить тим, хто звик щось слухати під час прогулянок чи домашніх справ. 

Подкасти бувають різні: вони розважають, надихають, знайомлять з новими людьми і підкидають теми для обговорень. Проте статистика каже: найбільше люди люблять подкасти, завдяки яким вони вчаться чогось нового. Про це заявили три з чотирьох опитаних слухачів подкастів у США в 2019 році.

Ми також пропонуємо використати цей формат для вивчення англійської.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 19

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 20 Ніжний інгліш – ведуча Хельґі Палко допомагає будувати стосунки з англійською мовою та перебороти страх говорити нею.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 21

 Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 22 Easy Stories in English – допоможе практикувати англійську природним шляхом, не вивчаючи списки лексики чи складних граматичних правил. Історії у подкасті адаптовані до різних рівнів англійської та бувають веселими, драматичними, розважальними і не надто складними.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 23 Coffee Break English – регулярні 15-хвилинні епізоди на різні теми від Марка і Джозі. Кожен випуск фокусується на окремому аспекті англійської мови: часи, фразові дієслова, прийменники тощо. 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 24

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 25 English Learning for Curious Minds – навчає англійській через цікаві факти про світ. Кожен епізод містить інтерактивну стенограму, субтитри та ключову лексику, і вона озвучується зі швидкістю, яку дитина зможе зрозуміти.

 

Де послухати: Spotify, Apple Podcasts, YouTube.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 26

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 27

Відеохостинг YouTube відомий більшості сучасних людей. Багато хто відвідує цей сайт кожного дня, а то й по кілька разів. І це не дивно. Адже завдяки YouTube можна відпочити, подивившись кумедні й захопливі відео, розширити світогляд, відвідавши пізнавальні канали, і навіть попрактикувати англійську.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 28

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 29 Luke’s English – це канал на YouTube, який веде Люк Томпсон, британський викладач англійської мови. Його відео охоплюють широкий спектр тем, включаючи пояснення граматики, лексичні уроки, культурологічні відомості та інтерв'ю з носіями мови. Завдяки своєму доброзичливому та цікавому стилю викладання Люк надає цінні ресурси для вивчення мови та особисті рекомендації, що робить його канал популярним в усьому світі.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 30

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 31 Learn English With TV Series – допомагає вдосконалювати навички англійської мови за допомогою популярних телешоу серіалів та фільмів. Завдяки інтерактивному підходу, цей канал дозволяє глядачам практикувати сприйняття мови на слух, розширювати свій словниковий запас і глибше розуміти сленгові англійські вирази.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 32

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 33 TED-Ed – освітня платформа, яка пропонує широкий спектр анімаційних уроків та лекцій на різні теми. TED-Ed охоплює широкий спектр тем, включаючи науку, історію, літературу тощо. За допомогою відеороликів TED-Ed прагне пробудити у глядачах допитливість, викликати інтелектуальні дискусії та прищепити любов до навчання.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 34


Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 35

 

Читання англійською – це чудова можливість почати розширювати свій словниковий запас. При цьому не потрібно багато зубрити. Казки та популярні історії для початкового рівня відрізняються простою мовою написання. Слова часто повторюються, що допомагає простіше їх запам’ятовувати. Складніші твори також мають свої переваги: жива мова, більший словниковий запас та можливість читати улюблених авторів в оригіналі.

 

На початковому етапі рекомендуємо звернути увагу на літературу з позначкою рівня, на який вона призначена. Мінімальний словниковий запас для рівню Beginner становить 200 слів. Для читання творів рівня Pre-Intermediate необхідно знати близько 1400 слів. Також можна спробувати почати з книг із паралельним перекладом.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 36

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 37 The Little Prince – казка про подорож юного принца різними планетами, що розкриває теми дружби, кохання та важливості уяви.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 38 Charlie and the Chocolate Factory by – химерна історія про маленького хлопчика, якому випадає шанс відвідати таємничу шоколадну фабрику, сповнена яскравих персонажів і сюрпризів.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 39 Diary of a Wimpy Kid – гумористична і близька до реальності серія книг, подана у формі щоденника, що розповідає про пригоди школяра Грега Хеффлі.


Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 40

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 41 The Lion, the Witch and the Wardrobe – перша книга серії «Хроніки Нарнії», що поєднує пригоди та фентезі з доступною мовою.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 42 The Hobbit – пригодницький фентезійний роман, який створює основу для епічної серії «Володар перснів», що веде читачів у мандрівку Середзем'ям.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 43 Alice in Wonderland – розповідає про пригоди маленької дівчинки на ім'я Аліса, яка випадково потрапляє в магічний світ, наповнений дивними істотами і незвичайними подіями.

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 44

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 45 Harry Potter – популярна серія книг про магічні пригоди Гаррі Поттера, який пропонує багатий словниковий запас і захоплюючий сюжет.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 46 The Hunger Games – захоплюючий антиутопічний серіал, який розповідає про подорож молодої дівчини через небезпечне змагання, з темами виживання та бунту.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 47 The Giver – роман-антиутопія, який досліджує утопічне суспільство, де емоції та спогади контролюються, що змушує головного героя замислитися над ціною досконалості.

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 48

 

Сподіваємося, що ця добірка стане корисною для вас, і ви знайдете формати, які допоможуть вашій дитині практикувати англійську весело не тільки на уроках, а й у вільний час. 

 

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 49 0 800 758 978
безкоштовна консультація

 Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 50 Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 51

 

 

 

Добірка корисних ресурсів для практики англійської на канікулах, 52

Школа, де говорять діти

Дата публикации: 24 июля 2023