Вивчення англійської через фільми та серіали. Чули про таке? 

Це дієвий метод як для дорослих, так і для дітей. Проте, незалежно від віку, розпочинати варто все ж із мультиків: саме там ваша дитина знайде найбільше побутової лексики та навчиться сприймати англійську на слух.

То де ж дивитися мультфільми англійською?
 

Платформи для перегляду мультфільмів англійською мовою (колаж)


Вічна класика

Megogo

Megogo — платформа, на якій ви знайдете мультфільми від Disney та HBO, зможете подивитися прем’єри й улюблене кіно. Отримати повний доступ можна, придбавши підписку. Проте безкоштовні пропозиції також є.

Також платформа запустила окремий проєкт «Megogo. Освіта», де зібрані уроки, лекції, мультфільми від топових онлайн-шкіл України. Подивитися цікаві навчальні ролики для школярів від Грін Кантрі можна безплатно за посиланням.

 

Sweet.TV
Український сервіс, що пропонує перегляд українських прем'єр, світових новинок, улюблених фільмів та серіалів за підписку. Доступний вибір мови та субтитрів.
 

Київстар ТБ
Дуже схожий функціонал має і Київстар ТБ. Якісна картинка, аудіодоріжки різними мовами та різномаїття мультфільмів.

 

Netflix
Окрім чималого вибору та бюджетності, Netflix має ще дві значні переваги — максимальну адаптивність та інклюзивність. 

Тут ви зможете підібрати субтитри як рідною, так й іноземною мовою. А для дітей із вадами зору існує додатковий звуковий опис до кожного мультфільму чи серіалу. 

 

Іноземні платформи

Amazon Prime Video
Prime Video наздоганяє Netflix, випускаючи все більше й більше феноменальних робіт. Щодо мультфільмів, це одна з небагатьох платформ із дійсно хорошою колекцією та різномаїттям.


Apple TV+
Apple TV — це не завжди про великий вибір, проте точно про якість. Гарна картинка та субтитри гарантовані.

 

Disney+ та Hulu
У 2019-му році всіма улюблена компанія Disney запустила платформу, що дозволяє дивитися величезний перелік мультфільмів та анімаційних серіалів із субтитрами. Відтоді вона лише розширюється, об’єднуючись із колегами, як, до прикладу, із Hulu. Система досить зручна, адже наразі можна придбати тариф, що надає спільний доступ до обох платформ.

На території України, на жаль, доступу до цих ресурсів немає, тож, аби насолодитися якістю робіт Disney та Hulu, доведеться скористатися VPN.

 

HBO Max
Така ж ситуація і з HBO Max, платформою, що пропонує безліч мультфільмів від Warner Brothers, новинок, фільмів для сімейного перегляду тощо. Субтитри також доступні. Для того, щоб зареєструватися, доведеться встановити VPN Де дивитися мультфільми англійською

 

Безплатні ресурси

FMovies
Платформа, що являє собою велику бібліотеку фільмів, серіалів, анімацій та короткометражок. 

 

UkrSUB
Український ресурс, що пропонує безплатний перегляд фільмів та мультиків. Зручним є те, що субтитри ви можете обрати як українські, так і оригінальні.

 

YouTube
Тут є дійсно багато мультфільмів англійською. Найчастіше це не повнометражні, а саме багатосерійні роботи. Існує безліч каналів, що спеціалізуються на такому контенті, публікуючи вже відомі мультфільми чи анімуючи нові. Майже кожне відео має автоматично згенеровані субтитри — не найкращі, проте точно корисні.

 

Як вчити англійську через мультфільми

1. Обирайте мультик, що відповідає рівню дитини. До прикладу, для нульового та початкового чудово підійдуть "Peppa Pig", "Dora the Explorer", "Peter Rabbit" та "Super Why". Проте не забувайте врахувати вік та інтереси дитини.

 

2. Дивіться вже знайомі мультфільми. Якщо дитині добре відомі персонажі та сюжет, адже вона вже бачила мультик українською, то зрозуміти контекст англійською і запам’ятати нові слова їй буде набагато легше.
 

3. Повторюйте і переглядайте. Повторний перегляд — звична справа для дітей. Якщо ж переглядати цікавий мультфільм із певною періодичністю, з кожним разом дитина розумітиме його все більше й більше.

4. Взаємодійте. Наголошуйте на нових словах, пояснюйте їх,  звертайте увагу дитини на мову, аби мультфільм не перетворився на беззмістовний перегляд картинок. Обговоріть мультик після того, як подивилися його з дитиною. Спробуйте згадувати та використовувати нову лексику в повсякденному житті.

 

5. Не очікуйте, що ваша дитина заговорить англійською, просто дивлячись мультики 24/7. Мультфільми — пасивний спосіб вивчення мови, який варто дозувати. 
 

6. Не варто обмежуватися лише переглядом мультфільмів. Скомбінувавши їх з іншими методами навчання, ви зможете допомогти дитині швидше опанувати мову та досягти бажаних результатів.

 

Додаткові можливості

Англомовний контент — прекрасна звичка для дитини, яка вивчає мову. Вона позитивно вплине на словниковий запас, вимову та сприйняття на слух. Проте навряд навчить вільно говорити чи правильно будувати речення.

Саме тому перегляд мультфільмів варто сприймати як додатковий метод. Основним же може бути навчання в онлайн чи офлайн-школі. Заняття у групах з однолітками допоможуть дитині подолати мовний бар’єр і всебічно розвинути свій рівень англійської.  

Уроки англійської у Грін Кантрі — це унікальна система мотивації, інтерактивні завдання, амбітні викладачі та актуальні теми. 100% уроку проходить англійською, тож можете бути впевнені: повне занурення в середовище гарантоване. 
 

Нетипова англійська для дітей: групові заняття Грін Кантрі (банер)

 

 

 

Дата публікації: 11 липня 2024