Слово «мультфільм» асоціюється з тим, без чого не проходить жодне дитинство. Завдяки позитивним мультфільмам дитина розвивається, та й батьки відпочивають :)

Проте сьогодні ми живемо у сучасному світі, де вплив мультфільмів може бути далеко не корисним, а навпаки. Звичайно, відмовитись від мультиків нереально, та й не треба. Просто варто задатись запитанням, де безпечно дивитись відео, мультики та фільми дитині та спробувати створити цю безпеку перегляду, щоб уникнути негативних наслідків.

Безпечні сайти для дітей для перегляду відео

Пропонуємо розглянути безпечні ресурси для перегляду відео, мультиків та фільмів.

1. YouTube Kids

YouTube Kids – це додаток, який містить дитячі мультфільми, розважальні та навчальні шоу й дозволяє батькам обмежувати дітям час перегляду відео, коли час закінчиться – додаток заблокується, що дуже зручно і безпечно!

Беззаперечним бонусом є те, що YouTube Kids є безкоштовним за рахунок підтримки реклами. Всі рекламні оголошення в цьому додатку чітко позначені як реклама, вони попередньо перевіряються вручну, щоб переконатися, що вони відповідають правилам її розміщення. Наприклад, тут не дозволена реклама продуктів харчування, напоїв і відеоігор, а також клікабельна реклама й та, що призначена для дітей старше 12 років.

YouTube Kids

Працює додаток максимально просто. Батькам необхідно виконати просте первинне налаштування – вибрати вік дитини, увімкнути або вимкнути пошук і, якщо потрібно, встановити пароль. Інтерфейс дуже барвистий і зручний для дітей, присутній приємний звуковий і музичний супровід. Стартовий екран поділяється на п'ять категорій – «Рекомендоване», «Шоу», «Музика», «Навчання» і «Калейдоскоп». Потрібно вибрати будь-який ролик – далі в автоматичному режимі формується плейлист з інших пропозицій.

Завантажити додаток YouTube Kids можна на Google Play і Apple Store.

2. Netflix Kids

Netflix Kids дивиться величезна кількість дітей, і цей ресурс є серйозним двигуном розвитку. Тут можна знайти найновіші фільми, мультфільми і відео та переглядати їх як онлайн, так і офлайн. На створення дитячого контенту компанія витрачає величезний бюджет з метою ліцензування існуючих фільмів і ТБ-серіалів (Disney і інших компаній), а також створення нового оригінального контенту.

Netflix Kids

Щодо використання, то цей ресурс є доволі простим. Netflix Kids дає можливість батькам створити профіль, який буде показувати лише той контент, який підходить вашій дитині за віком. Також тут можна встановити пароль, щоб ви змогли контролювати контент Netflix Kids і захистити дитину від небажаного перегляду фільмів, мультфільмів чи то відео.

На відміну від YouTube Kids, тут не можна встановити контроль часу. Це була б велика додаткова функція, але на даний момент, на жаль, її немає.

Також варто зауважити, що цей ресурс є платним. Місячна вартість складає 8 євро. Але є можливість випробувати цей ресурс протягом місяця безкоштовно.

3. Amazon Fire for Kids Unlimited

Amazon Fire for Kids Unlimited працює за таким самим принципом, як і Netflix Kids. Тобто цей ресурс створений для перегляду різноманітних книг, фільмів, телепередач, навчальних програм та ігор для дітей.

Amazon Fire for Kids Unlimited

Батьки також можуть користуватися функцією батьківського контролю, яка дозволяє їм знайти правильний баланс між освітою та розвагами.

Також батьки можуть встановити часові межі щодо використання ресурсу дітьми, встановити освітні цілі, фільтрувати вік, вміст, а також керувати переглядом веб-сторінок і використанням вмісту на основі своїх уподобань.

Так само, як і Netflix Kids, Amazon Fire for Kids Unlimited є ресурсом платним. Вартість складає орієнтовно 2 євро на місяць. Проте ви можете спробувати безкоштовну версію на 30 днів.

4. Hulu Kids

Hulu – це телебачення, яке пропонує якісні добірки найновіших мультфільмів та шоу. Hulu так само дозволяє батькам встановити фільтр перегляду мультфільмів чи шоу.

Вартість ресурсу складає 6 доларів на місяць.

Hulu Kids

5. Xooloo App Kids

Додаток Xooloo App Kids відрізняється тим, що батьки мають можливість не лише налаштувати «дитячий» робочий стіл з обмеженим переліком програм, а й пропонують свої варіанти щодо різноманітного медіаконтенту для дітей.

Скажімо, можна обирати які фото та відео з вашого пристрою будуть доступні в галереї дитини. Є готова добірка ігор, рекомендованих Xooloo, які з дозволу батьків дитина може встановлювати. А в платній версії пропонується вбудований переглядач мультиків. Є навіть спеціальний дитячий веб-переглядач з доступом тільки до визначених безпечних онлайн-ресурсів.

З безсумнівно корисних речей є блокування in-app покупок та часові обмеження користування пристроєм (в платній версії програми).

Xooloo App Kids

Отже, маючи добірку безпечних ресурсів, ви можете спокійно давати дитині насолоджуватись переглядом мультфільмів. Приємного перегляду!

Яна Думін, викладач Грін Кантрі

Дата публікації: 9 липня 2019