Канікули - час відпочинку, релаксу та нічогонеробіння;) Але варто не перестаратись, щоб за час байдикування дитина не забула все те, що так старанно вчила протягом семестру.  

Ми підготували підбірку корисних ресурсів, які допоможуть не забути англійську за канікули, а може навіть трішки підтягнути ті теми, на які протягом навчального року ніяк не вистачало часу=)

BOARDGAMES

Перш за все приступаючи до ігор на вивчення лексики, радимо Вам підготувати картки зі словами, які будуть зустрічатися у грі  і, які Ви хочете, щоб Ваша дитина вивчила. Для цього Ви можете використати дані сайти: Languageguide, mrprintables, esl-kids

Якщо дитина вже старша 10 років, можете користуватись карткками із словами, замість картинок, які можна замовити на Flashcards або ж придбати картки у дитячих магазинах. 

Ось кілька прикладів ігор з картками:

1. Концентрація

Розкладіть картки зі словами та картинками зворотною стороною на столі. Оберіть в якій послідовності діти будуть тягнути картки. За один хід дитина відкриває дві картки, читає в голос слово, якщо картинка співпадає зі словом, гравець забирає картки собі, якщо ні – обертає назад та хід переходить до наступного гравця. Гра завершена тільки тоді, коли карток на столі вже не лишилося, а переможцем стає той гравець, який має найбільшу кількість карток. В цю гру можна грати як вдвох, так і в більшій компанії.

2. Об’єднання 

Розташуйте картки з картинками в один стовпчик, а навпроти таким же чином картки зі словами. Нехай дитина знайде відповідне слово до кожної картинки та прочитає його вголос.

3. Переправа через річку

Розкладаємо на підлозі доріжку з карток (картинками вгору). Картки - камінчики в річці, підлога - вода. Завдання дитини - перейти на протилежний бік річки (кімнати)  по "камінчиках-картках", при цьому наступаючи на картки  називати, що зображено на кожній.

Більше настільних ігор та матеріали до них ви знайдете в нашій статті "12 карткових ігор для вивчення лексики", "4 настільні гри для вивчення лексики". 

 

Як не забути англійську на канікулах

WORKSHEETS

Після такої активності, можна перейти до вправ, які допоможуть засвоїти щойно вивчені слова.

Але не хвилюйтесь, ми не пропонуємо виконувати довгі письмові завдання, і швидше цікаві ребуси, які сподобаються дитині:

Як не забути англійську на канікулах, 2

SONGS

Також не менш цікавим та корисним заняттям буде вивчення англійських пісень. Це допоможе дитині не тільки запам’ятовувати слова та фрази із пісні, але й також покращить вимову.

Якщо вашому школяру 6-10 років, то радимо вам скористатись нашою підбіркою тематичних пісень для дітей такого віку або ж ще простіший варіант: заходьте на наш youtube-канал Green Country English School та співайте наші GCchants  та Greeny Songs

Що робити з піснями:

- вмикаємо пісню з відео: переглядаємо щоб познайомитимь з мелодією, дивимось відео;

- слухаємо пісню вдруге, проте з паузами для повторення фраз, саме на цьому етапі потрібно незрозумілі слова для дитини пояснювати (стратись саме пояснювати/показувати), не перекладати;

- співаємо пісню по частинам, можна додавати рухи ( у нашій підбірці більшість пісень має рухи, які показані  у відео)

Якщо ж ваша дитина  вже відноситься до підлітків, тобто 11 років та старше, то звичайно дитячі пісні будуть зовсім недоречними. Радимо Вам прислуховуватись до вподобань дитини.  Цікаві пісні можна шукати на всім відомому ресурсі youtube, в пошуковий запит порадимо додавати слово "lyrics" (вам будуть запропоноовані відео з текстом пісні), а якщо дитина любить співати, тоді  "karaoke" (відповідно у вас буде  підбірка каракоке-версій  пісні)

Також підліткам-любителям музики буде цікавим сайт tuneintoenglish, тут можна і записувати тексти пісень під диктовку, і співати караоке, і вгадувати, про яку пісню йдеться по діаграмах... 

Як не забути англійську на канікулах, 3

COOKING

Якщо ваша дитина любить творити чи поїдати кулінарні шедеври, то радимо зайнятись  з дитиною кулынарією разом з англійською.

Як готувати так, щоб при цьому вивчати англійську:

1. Обираємо з дитиною рецепт, який ви хотіли б приготувати. 

* Обрати можна в підбірці відео-рецептів для курску кулінарії, які готують грінкантрівці щосуботи

2. Переглядаємо відео та складаємо список потрібних продуктів ( тут вже звичайно англійською)

3. Готуємо страву за інструкціями, страйтесь використовувати назви продуктів та фрази англійською, ви їх почуєте  в відео.

П.С. Якщо мама не володіє англійською, повірте, розбиратись з різними незрозумілими англійськими словами буде навіть веселіше разом! 

Смакуйте канікули!

Як не забути англійську на канікулах, 4

Дата публікації: 2 листопада 2016