Як мотивувати дитину вчити англійську

Оскільки всі люди мають різні здібності до вивчення мов - ми відмовилися від традиційних оцінок і розробили свою систему мотивації: відзначаємо лише бажання навчатися та старанність. 

Система "1" та "0"
Ми не оцінюємо к-ть помилок та правильних відповідей, а ставимо "1" бал, якщо завдання виконане. Якщо воно не виконане на сьогодні - його можна виконати наступного разу і отримати свою одиничку і "кантрик" (про це далі) :)

Як мотивувати дитину вчити англійську, 2

Мотивація "кантриками"
У нашій школі є власна валюта та крамничка брендових сувенірів. За виконані завдання та активну роботу на заняттях діти отримують "зарплату", яку можуть витрачати на купівлю зошитів, олівців, бульбашок, футболок, чашок та ін.

Як мотивувати дитину вчити англійську, 3

Заохочення добрим словом або влучним жартом
Одного разу ми відчули, що матеріальної мотивації замало, а хочеться ще щось дитині сказати, тому й розробили ряд мотиваційних наклейок. Їх діти теж отримують на кожному занятті. Серед них "Brilliant work", "Impress your teacher - do your homework", "You gotta be kidding", "Excellent piece of work". Інколи діти спеціально десь "халявлять", щоб отримати смішну наклейку до своєї колекції, а інші навпаки ще більше стараються, щоб отримати похвалу "Awesome".

Як мотивувати дитину вчити англійську, 4

Були випадки, коли дуже винахідливі діти продавали ці наклейки у своїх школах за гривні :))

Самооцінка учня
Також учні мають можливість самостійно і критично оцінити свою роботу та дисципліну під час заняття. Ми придумали такі "спідометри", на яких учні самі відзначатимуть свої результати.

Як мотивувати дитину вчити англійську, 5Звісно, не можу сказати, що на всіх 100% діє наша система заохочення, але ми дуже задоволені як вона працює. Батьки, зі свого боку, відзначають, що діти перестають боятися англійську в школі, починають проявляти ініціативу на заняттях. Вважаю, що такого результату ми добиваємося, знімаючи напруження та страх дитини помилитися, бути покараним, висміяним. Наша місія - навчати дітей англійської із задоволенням!

Як мотивувати дитину вчити англійську, 6

Дата публікації: 30 листопада 2019