НМТ — відповідальний момент у житті кожного старшокласника. З чого почати? Які теми проходити? Як усе вивчити за короткий термін? Всі ці питання неабияк бентежать вступників, коли справа доходить до підготовки.
 

Зміст

1. Матеріали для підготовки до НМТ з англійської мови

2. А як щодо рівня знань?

3. Ідеальна тривалість заняття з підготовки до НМТ з англійської мови

4. Відпочивати чи ретельно повторювати: що ж робити перед іспитом?


Аби переживань щодо успішного складання іспиту та підготовки до НМТ з англійської мови було якомога менше, ми створили курс «Підготовка до НМТ», на якому студенти проходять необхідні для екзамену теми, розбирають поширені помилки та виконують тестові завдання. Як результат, 80% випускників курсу отримують 180+ балів на іспиті.

Ми запитали студентів, які вже пройшли шлях підготовки до НМТ у Грін Кантрі та склали іспит, про їхній досвід і враження, аби допомогти майбутнім вступникам побудувати чіткий план дій.
 

До речі, більш детально ознайомитися з темами та складовими іспиту ви зможете в цій статті про НМТ з англійської мови.
 

Матеріали для підготовки до НМТ з англійської мови


Що ж використовувати, аби якісно опрацювати всі потрібні теми та підвищити свій рівень знань? Найкращим варіантом стануть підручники, призначені спеціально для НМТ. На курсі з підготовки від Грін Кантрі це книги «Get 200» та воркбуки від школи. Крім них, студенти отримують структуровану інформацію у вигляді таблиць і схем, що допомагає легше запам’ятовувати матеріал. 

Про це зазначає студентка Грін Кантрі Аня у своїй історії складання іспиту:

«У мене вже був бекграунд із Грін Кантрі, проте навчалась я не послідовно щороку, а за необхідністю. Періодично відвідувала різні курси, і для підготовки до НМТ також обрала вас, бо все подобалося. 

На курсі мені стала в пригоді велика кількість тестів, які ми проходили, і таблички із Self Study. Я людина, якій дуже складно сприймати інформацію на слух: мені потрібно бачити те, про що йде мова, і я тішуся, коли воно добре структуроване. Завдяки такому формату я вирішила нічого не повторювати безпосередньо перед НМТ — просто переглянула таблиці задля впевненості».


Аня розповідає: важливо знати, що викликає найбільше труднощів, і пропрацювати саме ці питання детальніше. 

«Загалом, ще до курсу я знала конкретно, чого мені бракує у знаннях, які у мене пробіли. І, відповідно, коли я приходила на урок, я розуміла, на що мені потрібно звернути увагу. Були випадки, коли було складно через деякі теми, і викладачка дуже допомагала. Ми закривали навіть найменші прогалини на уроці. 

Я склала іспит на 200. Я була дуже щаслива, і коли побачила 32 з 32, подумала, що перемогла це життя Секрети успіху: студенти про підготовку до НМТ з англійської мови І якщо я змогла написати на високий бал, значить, на курсі всього було достатньо».


Із викладачами Грін Кантрі це легко Секрети успіху: студенти про підготовку до НМТ з англійської мови, 2 Протягом всього курсу вони допомагають, пояснюють і надають додаткові матеріали, аби будь-яка тема стала зрозумілою.
 

Відгук студентки Саші
 

 

А як щодо рівня знань?


Студент Грін Кантрі Андрій мав рівень B1-B2 — відповідний до вимог тесту. І хоч деякі завдання здавалися йому непростими, регулярне проходження тестів і повторення допомогло бути впевненим у собі перед самим екзаменом. Тож Андрій запевняє: зосередженість і відповідальність допоможуть у досягненні поставленої мети. 

«До проходження курсу я вже навчався у Грін Кантрі 4 роки, і це дійсно підвищило мій рівень англійської до B1-B2. А в 11-му класі вже вибрав курс із підготовки до НМТ і пройшов два семестри. 

Під час навчання мені сподобалася насичена програма і велика кількість різних завдань, які хоч і були складні, але доволі цікаві. 

Саме для підготовки до НМТ я не користувався нічим, окрім курсу Грін Кантрі. Іспит я склав на 179 балів, і своїм результатом я задоволений. Щодо дня іспиту, чесно кажучи, я не сильно переймався і не боявся, що напишу на низький бал. Я вважаю, що курс мене добре підготував і дав потрібні знання, бо я, як мінімум, познайомився з такими типами завдань, які дійсно були на екзамені. Я знав алгоритми, що за чим робити, і як їх виконувати загалом».


Ідеальна тривалість заняття з підготовки до НМТ з англійської мови


Студентка Кароліна поділилася: аби збалансовано та ґрунтовно пройти одну тему, вистачає невеликої підготовки, 110 хвилин заняття та опрацювання пробних тестів. 

«За 110 хв заняття ми встигали і попрактикуватися, і пройти теорію, і обговорити незрозумілі моменти. 

Навчання було рівномірно розплановане. Перед заняттями ми виконували підготовку до теми, а вже на уроці повторювали її, робили завдання з файлів або книжки, використовували флешкартки, роботу в групах та чимало іншого. 

Була інтерактивна частина, де ми працювали у Quizlet, Kahoot тощо, і це створювало гарний баланс. Наприкінці кожного уроку ми отримували файл із завданнями, подібні до тих, що на НМТ, тобто читання і слова для Use of English. Вправи з уроків дійсно були ідентичними до тих, що в результаті трапилися мені на іспиті. 

НМТ я написала на 185 балів, тому я задоволена. І в реальності це не так страшно, як здається».


Відгук студентки Кароліни
 


 

Відпочивати чи ретельно повторювати: що ж робити перед іспитом?


Студенти поділилися своїми порадами — тим, що допомогло їм успішно застосувати свої знання та добре скласти іспит.
 

Поради щодо складання тесту від студентів Грін Кантрі (банер)
 

 

Не зволікайте: доєднуйтеся до курсів з підготовки вже зараз, аби з легкістю скласти НМТ на високий бал Секрети успіху: студенти про підготовку до НМТ з англійської мови, 3

 

Програма курсів (банер)

 

Підготовка до НМТ (кнопка)

Дата публікації: 4 вересня 2024