Локдаун і суворі карантинні обмеження не скасовують необхідності складати ЗНО, тому випускникам потрібно мобілізувати всі свої знання, щоб ефективно підготуватися й отримати високий бал на іспиті. Розпочати підготовку до ЗНО з англійської бажано завчасно, щоб встигнути опрацювати слабкі місця та навички, які будуть оцінюватися: аудіювання, читання, письмо й розмовну мову. 

Раніше ми докладно розповідали про формат ЗНО з англійської та як підготуватися до кожного блоку, сьогодні розглянемо, з чого почати підготовку та які матеріали використовувати для самостійного вивчення.
 

З чого почати підготовку до ЗНО з англійської?    

Не так важливо, готуєтеся ви самостійно або пішли на підготовчі спецкурси, почати підготовку до ЗНО з англійської потрібно з перевірки поточного рівня. Пройдіть пробний тест або один із варіантів минулорічних іспитів, які доступні на офіційному сайті тестування. Так ви зможете зафіксувати поточний рівень володіння англійською, дізнатися про слабкі місця для відпрацювання. 

  1. Від простого до складного

Починайте повторення з простих тем і поступово переходьте до більш складних. Якщо у вас мало часу для підготовки, зробіть акцент на слабких навичках і прогалинах у знаннях. 

  1. Комплексний підхід

Без хорошого словникового запасу і знання граматики неможливо отримати високий бал за есе або аудіювання, це замкнене коло. Тому під час підготовки до ЗНО важливо приділяти увагу всім аспектам іспиту, чергувати вправи. 

  1. Регулярність і різноманітність

Про важливість регулярності для ефективного вивчення англійської ми вже писали не раз. Важливо займатися не тільки на курсах або в школі, але й поза уроками. Це можуть бути не тільки спеціальні навчальні матеріали, а й інші активності – перегляд коротких відео та розважальних шоу англійською, прослуховування подкастів, читання книг і багато іншого. 
 

Починаємо підготовку до ЗНО з англійської - 2
Регулярна практика дозволить ефективно підготуватися до ЗНО та отримати високий бал на іспиті

Підготовка до ЗНО з англійської мови: які книги брати?

Якщо ви займаєтеся на спеціальних курсах з підготовки до ЗНО, то список необхідної літератури вам надасть школа іноземної, викладачі зможуть порадити додаткові матеріали, які допоможуть поліпшити поточні знання. Якщо ви займаєтеся самостійно, можна почати зі збірок тестів. У них зібрані завдання, максимально схожі на ті, які будуть на іспиті. Вони допоможуть зрозуміти структуру тесту й підтягнути поширену граматику та лексику. 

Які книги брати під час підготовки до ЗНО з англійської мови, крім офіційних? Як ми говорили раніше, підготовка має бути різноманітною та регулярною. Ви вже визначили свій поточний рівень і знаєте слабкі моменти, тому можете на додаток до посібників і тестів до ЗНО купити книги, що відповідають вашому рівню. Це можуть бути підручники вітчизняних і зарубіжних відомих видавництв, наприклад, Pearson або Longman. Вони дадуть більше практики та допоможуть швидше підвищити поточний рівень англійської. 

 

Юліана Віхневич

 

Дата публікації: 4 травня 2021