Із переходом до випускного класу школярі замислюються про те, як скласти ЗНО з англійської та отримати хорошу оцінку. І батьки, і діти розуміють, що ця міжнародна мова – дорога в майбутнє, оскільки з її допомогою можна побудувати хорошу кар'єру практично в будь-якій галузі.

Як скласти ЗНО з англійської, отримавши максимально високий бал? Яких помилок у підготовці можна уникнути? Ми допоможемо вам визначити важливі пункти для отримання хороших результатів, але для початку ознайомтеся з тим, що допоможе в підготовці до ЗНО з англійської. Впевнені, що ця інформація стане для вас незамінною в розподілі етапів підготовки до ЗНО.

Освітні блоги публікують безліч статей про те, як скласти ЗНО з англійської, включаючи в себе досить стереотипні та всім уже відомі варіанти підготовки. Але своєчасне виявлення помилок – один із найголовніших пунктів на шляху до бажаного результату.

Ми підготували кілька пунктів, яких вам варто уникати, щоб успішно скласти фінальний тест з англійської.

  1. Не зациклюйтеся на тестових пробниках

Проходити тест кожного варіанту, при цьому ще й засікати час, щоб відтворити атмосферу ЗНО в домашніх умовах, – погана ідея. Набагато краще загострити свою увагу на вивченні нового матеріалу і на повторі того, що ви вже вивчали в попередніх класах, але не запам'ятали. Багато школярів думають, що за межі тем у спеціальних збірниках з англійської завдання на ЗНО не вийдуть. Але часто виходить зовсім навпаки – і ви можете зіткнутися з завданнями, які будуть вимагати вашого логічного мислення.

  1. Сказати «ні» нудній і застарілій подачі матеріалу

Нудне заучування матеріалів з репетитором, який будує урок за класичною схемою, не дуже цікаво для школяра. Швидше за все, на таких додаткових заняттях він не зможе сконцентруватися. Як же підготуватися до ЗНО з англійської мови без витрачання часу даремно? Дуже просто. Вибирайте мовні курси, які включають в себе сучасну методику навчання: інтерактивний онлайн-підручник, вивчення англійської за серіалами та фільмами, прослуховування подкастів на молодіжні теми – усе це поліпшить занурення в урок і допоможе запам'ятати все, що пояснює вчитель.

Як підготуватися до ЗНО з англійської мови правильно та швидко
Як правильно підготуватися та скласти англійське ЗНО?

  1. Змушувати себе через силу – не означає готуватися до іспиту

Не обов'язково годинами сидіти і зубрити матеріал. Виконуючи завдання годинами, ви можете легко втратити інтерес до вивчення і втратити ефективність. Зробіть так, щоб англійська мова була всюди, при цьому не викликав негативні емоції: дивіться улюблені серіали англійською з субтитрами, читайте цікаві книги, одночасно перекладаючи незнайомі слова, і так далі.

Основним правилом того, як підготуватися до англійського ЗНО, є отримання задоволення від того, що ви робите. У наш час зовсім не складно знайти оптимальні варіанти вивчення англійської мови: починаючи від розмовних клубів і нових знайомств, закінчуючи спеціальними додатками.

Анастасія Шаповал

 

Дата публікації: 20 листопада 2019