10 років тому в Дубаї було створено Міністерство Освіти, а точніше - Knowledge and Human Development Authority (Міністерство Знань та Розвитку). Це міністерство інспектує і регулює діяльність приватних шкіл та виступає в ролі тренінгового центру для вчителів. В Дубаї 90% шкіл приватні і коштують в середньому 1000-1500 у.о. в місяць. У державних безкоштовних школах можуть навчатися лише діти з арабських сімей.

Дивовижне Міністерство Освіти в Дубаї. Це варте уваги

Слабка, нормальна, хороша, дуже хороша, чудова! 

Ось так "МОН" в Дубаї (KHDA) "оцінює" школи. Щороку в кожну школу навідується інспекція і за низкою критеріїв присвоює їй "рівень". Така перевірка триває тиждень, інспектори намагаються бути дружніми до шкіл і максимально об'єктивними. 
Після аналізу школи розгорнута інформація з'являється на сайті KHDA і є відкритою для всіх зацікавлених. Результати перевірок зберігаються протягом 5 років і можна побачити тенденцію кожної школи. На основі цієї інформації держава регулює % підняття вартості освітніх послуг.

Дивовижне Міністерство Освіти в Дубаї. Це варте уваги, 2

Окрім інспектування, KHDA займається підтримкою шкіл, супроводом, організацією тренінгів та освітніх форумів. Однією із найважливіших цінностей міністерство вважає рівень ЩАСТЯ в освітніх установах. Саме тому реформування шкіл розпочалося із самого міністерства, де для працівників було створено максимально комфортні умови праці, можливість займатися спортом, бути соціально активним.

Цінності, які пропагує KHDA:

Take notice. 
Оглядайтеся навколо, звертайте увагу, помічайте дрібниці.

Be active. 
Займайтеся спортом, гуляйте, будьте активними.

Дивовижне Міністерство Освіти в Дубаї. Це варте уваги, 3

Keep learning. 
Навчайтеся: літні освітні програми, воркшопи, тренінги, вивчайте мови.

Give. 
Віддавайте: волонтерте, здавайте кров, відвідуйте хворих у лікарнях.

Дивовижне Міністерство Освіти в Дубаї. Це варте уваги, 4

Connect. 
Проводьте час з друзями та рідними.

Happiness at work. 
Працюйте в задоволення (регулярний замір рівня щастя у працівників).

Дивовижне Міністерство Освіти в Дубаї. Це варте уваги, 5

Сучасний світ і його цінності змінюються з швидкістю світла. Люди рухаються вверх по піраміді Маслоу і чим вище вони піднімаються - тим щасливішими хочуть ставати. Часто щастя це всього лише робота / навчання в дружньому колективі, в психологічно та фізично комфортних умовах, достатній час на відпочинок і розваги, залученість у проектах, що по-справжньому драйвлять кожного його учасника. Бути щасливим і робити інших людей щасливими - має бути пріоритетом нашого щоденного життя. 

Допис та фото для вас підготувала керівник мережі Грін Кантрі Наталя Лотоцька :)

Дивовижне Міністерство Освіти в Дубаї. Це варте уваги, 6

Дата публікації: 27 березня 2019