Є такий час у році, коли на осінніх вулицях з’являються цілі ватаги відьмочок, магів, милих привидів, монстриків і монстрищів! У пошуках здобичі вони вештаються скверами й парками, розгрібаючи ногами пожовкле листя. Щоправда, зустрівши, до прикладу, вампірчика, навіть не намагайся пригостити його свіжими кажанами. Адже єдине, що може в цей день зацікавити будь-кого з такої химерної компанії, – це… цукерки! Ні, ми не перенеслися на екрани показу «Страшилок»! Просто холодний жовтневий вітер і календар вкотре нагадали мені, що зовсім скоро Хелловін! Тож давай не гаяти дорогоцінний час на балачки, а братися до справи! 

Пропонуємо твоїй увазі топ-10 оригінальних образів до свята!

Граф Дракула і пластикова виделка
 

Граф Дракула і пластикова виделка


Як то кажуть, new high tech is old classic (новий хайтек – це стара класика)! Або ж, перефразовуючи відому фразу: «Обирай на Хелловін костюм вампіра і не прогадаєш!». Цей безпрограшний варіант простий у втіленні, зате ефектний. Упирський плащик робиться зі звичайного шматка чорної тканини, до якої можна пришити червоні стрічки-зав’язки.

Ідеально доповнить образ бліда шкіра сонцебоязкого вампірчика! Щоб досягти ефекту такої хворобливої шкіри, не обов’язково слідувати прикладу графа Дракули й ховатися від сонячного проміння у підземеллях. Достатньо скористатися білим сценічним гримом.

Ну і, звичайно, пам’ятай про маленькі упирські аксесуари. Адже жоден вампір, який має до себе повагу, не вийде з дому без гостреньких зубів. Звісно, готові зуби можна купити в будь-якому ТЦ напередодні Хелловіну. Але хто любить, коли легко? Ми оберемо пластикову виделку в нашому випадку! Що спільного між графом Дракулою і виделкою? Пропоную зробити з цього пластикового столового приладу зубки. Спершу відламай ручку та зубці посередині. Ну от, наші зуби на 90% готові. Все, що нам потрібно тепер, – задекорувати кінчики червоною фарбою і вирушити на полювання за цукерками! 

Костюмчик родом із Гогвортсу
 

Костюмчик родом із Гогвортсу


Якщо ж тобі добряче набридло бути маглом і бодай на один день хочеться перевтілитися в чарівника, маєш чудову нагоду! Адже виготовлення костюму Гаррі Поттера не вимагає надзусиль, особливо якщо ти попросиш когось із дорослих допомогти тобі.

Почнемо з мантії. Якщо в тебе є старша сестра або брат, які щойно закінчили школу чи університет, можеш скористатися їхньою мантією випускника. Якщо ж ні – запасися чорною та бордовою тканиною і терпінням. Ну і попроси маму, щоб допомогла тобі з пошиттям мантії! А сам(а) тим часом берися за аксесуари!

По-перше, намалюй на цупкому папері бордово-жовту емблему Грифіндору, яку потім можна буде вирізати та приклеїти до мантії. По-друге, берися за оформлення фірмової поттерівської краватки. Для цього до старої бордової краватки охайно приший навскіс жовті стрічки. І як за помахом чарівної палички, стара краватка перетвориться на стильний грифіндорський аксесуар! Звичайний бамбук у твоїх руках стане чарівною паличкою, а коричневим олівцем для очей можеш намалювати собі шрам у формі блискавки. Ну і для завершення образу купи на найближчому базарі або барахолці дешеву круглу оправу без лінз. Ну або ж просто намалюй окуляри ;) І починай чаклувати!

Holy mole guacamole costume
 

Holy mole guacamole costume


Не хочеться мейнстриму, але так хочеться трендів? Охрана отмєна твоєму суму! Easy breezy lemon squeezy, Holy moly guacamole! Твій костюм може зійти просто зі сцени Євробачення! Пам’ятаєш пісню Jerry Heil «Vegan»? Пропонуємо одягтися в костюм святого авокадо! 
 


Для костюма потрібна буде проволока, клей ПВА, вата, обруч для волосся, янгольські крильця, зелений одяг та цупкий папір для картинок з авокадо. Спочатку зробимо німб – для цього треба знайти проволоку та вату в найближчому гіпермаркеті (там же можна знайти вже готові янгольські крила), магазині будівельних або господарських матеріалів чи ринку. Скрути проволоку так, щоб вийшло коло, але залиш трошки – цим ми прив'яжемо наш німб до обруча. Тепер потрібно приклеїти вату до німба. Якщо ти вже done, то наступним кроком буде виготовлення картинок авокадо. Надрукуй кольорові авокадо на цупкому папері, виріж і приклей до свого зеленого світшота. Готово! 

Тепер задля кращого ефекту можеш вивчити приспів пісні або увімкнути її на колонці. Good luck! 

Boooootiful Halloween: топ-10 оригінальних образів до свята

Cool as a cucumber, або Костюм на ізі
 

Cool as a cucumber, або Костюм на ізі


Любиш тусити в компанії веганів? Або ж, можливо, знаєш про тренди фоток з їжею в Інстаграмі? Тоді ця ідея саме для тебе! Для втілення ідеї знадобиться зелений одяг, сонячні окуляри, зелений цупкий папір різних відтінків, двосторонній скотч та трохи твоєї креативності. 

Робити його і справді на ізі. Єдине, що потрібно, – це просто підібрати гармонійний зелений look (образ), вирізати хвилясті довгі лінії з кольорового паперу та приклеїти їх за допомогою двостороннього скотчу. Тепер виходь в люди та збирай лайки! 

M&M’s: маленькі й мистецькі
 

M&M’s: маленькі й мистецькі


Продовжуючи їстівну тему, не можу не поділитися однією смачною ідеєю. Як щодо того, аби перевтілитися на один день в улюблені цукерки M&M’s? А точніше в коробку від улюблених цукерок. Для створення образу нам потрібні: картонна коробка, фломастери, олівці, папір і охочий побути цукерочкою. 

Спершу виріж в коробці отвори для голови, рук та ніг. На наступному етапі розробки нашого мистецького проєкту берися за розмальовування! Для прикладу можеш скористатися оригінальним пакованням від цукерок. Тільки не захоплюйся надто дегустацією вмісту цього жовтенького пакуночка. А то є ймовірність не влізти потім у цей картонний костюмчик...

Coronavirus fighter costume
 

Coronavirus fighter costume


«Вже замахала ця пандемія», – скажеш ти. «Погоджуюсь», – скажу я. Але треба рухатися далі й приймати нову реальність з її плюсами та її мінусами. Та зараз не про це. Погляньмо на пандемію, як на простір креативних можливостей! Пам’ятаєш ці моторошні відео, де люди в спецкостюмах ходять по Вуханю та розпилюють антисептичну рідину? Тепер розумієш, до чого це я?

Для костюма нашого новітнього супергероя потрібен буде медичний одноразовий халат з найближчої аптеки або ж уже готовий спецкостюм, який можна замовити в інтернеті. Не забуваємо про маску та захисні окуляри. Тепер залишається лише одягнути це все! Готово!

Для додаткової фішки можна взяти домашній пульверизатор для поливу квітів, налити туди чистої води та вдавати, ніби це великий санітайзер. У такому костюмі й коронавірус не страшний, і всі зацінять новий оригінальний образ! 

Кульковий костюмчик
 

Кульковий костюмчик


Щоб остаточно переконати оточення, що в тебе не бракує фантазії вигадувати креативні речі та сміливості їх втілювати, пропоную твоїй увазі ідею до незабутнього хелловінського образу! Мабуть, автора ідеї надихнула на її створення кулька іменинника з McDonald's: така велика прозора куля із цілою купою маленьких кольорових всередині. Отже, для втілення образу нам потрібні: кольорові кульки (а точніше – баааагато кольорових кульок), великий прозорий пакет, барвисті стрічки.

Спочатку виріж в пакеті чотири отвори для рук та ніг. Приготуй щоки до великої і тяжкої роботи надувальника! Готові кульки висип у прозорий пакет. Ну і звичайно ж, не забудь туди засипати основний інгредієнт – себе. Всю цю складну конструкцію зафіксуй за допомогою стрічок на шиї.

І, нарешті, моя улюблена частина створення будь-якого образу! Виходь на полювання за захопленими поглядами у твій бік!

Шалений художник
 

Шалений художник


Не страшно? Мені теж, якщо чесно! Зате скільки задоволення ти отримаєш, готуючись до свята!

Чи є у твого тата стара непотрібна сорочка? Є? То, може, у мами ти позичиш непотрібний беретик? Ну а в себе візьми фарби! Все готово? Тоді переходимо до найцікавішого! Обмалюй сорочку фарбами так, як тобі подобається! Не стримуй свій мистецький потенціал! Ану приміряй своє творіннячко! Досить непогано! Тепер вдягни берет набік, як у старих французьких фільмах. Незмінним атрибутом художників є мініатюрні закручені вуса. Можеш намалювати їх фарбами. Оскільки мова зайшла вже про фарби, пропоную обмалювати ними руки та лице. Адже саме так і повинен виглядати справжній митець! Вуаля, як би сказали наші французькі сусіди! Образ завершено!

Мішень із прицілом на оригінальність
 

Мішень із прицілом на оригінальність


Вважаєш себе оригінальною непересічною особистістю? Тоді в нас для тебе є ідея на мільйон, як то кажуть. А саме – костюм мішені! На його виготовлення ти витратиш приблизно пів години. Зате потім цілий вечір збиратимеш овації вражених гостей та роздаватимеш автографи численним шанувальникам.

Для початку створімо власне мішень. Для цього нам потрібен клейкий папір чотирьох кольорів, ножиці, олівець та циркуль. Виріж 4 кола різного розміру. Для того, щоб намалювати їх рівно, використовуй циркуль. Також можеш скористатися маминим сервізом і обвести чотири тарілочки різного розміру. Наклей ці кола одне на одне в порядку зростання. Готову мішень приклей до свого светрика.

Проте родзинкою цього образу є стріла, яка… стирчить з голови у щасливого власника костюму. Не лякайся, на цьому етапі ми обійдемося без хірургічного втручання. Проте вдамося до фокусів! Для виготовлення такої стріли нам потрібні: коктейльні трубочки, дріт довжиною 30-40 см та кольоровий папір. Спершу зігни дротик за формою своєї голови. Залишки дроту просунь у коктейльну трубочку так, щоб він сягав приблизно половини її довжини. Готово? Тепер виріж трикутник та хвіст для майбутньої стріли. І закріпи їх на трубочці так, щоб ні в кого не виникло сумніву, що це справжнісінька стріла!

Ну що ж, приміряй свій «мішеневий» светрик, химерний головний убір і гайда лякати перехожих!

Костюм Мавки
 

Костюм Мавки


Хочеться такого, що ніхто ще ніколи не робив? Маю одну ідею. Це костюм Мавки! Хоча мультфільм за відомою драмою Лесі Українки ще досі не вийшов, проте вже зараз можна втілити головний образ мультфільму у своєму костюмі! 

Тобі буде потрібне звичайна біла сукня або українська сукня-сорочка з традиційною вишивкою, квіти, дріт і моток зеленої стрічки для віночка та трохи косметики. Спершу варто сплести віночок. Для цього потрібно зробити коло за допомогою дроту, але спочатку потрібно зробити заміри голови. Після цього обмотай цей каркас зеленою стрічкою так, щоб не було видно дроту. 

Час прив'язувати квіти! Тут тобі відкриється величезний простір для креативу – обери улюблені квіти. Варіантів може бути багато, можеш використовувати навіть гілля сосни – все залежить від того, якою ти бачиш свою мавку. Тепер намалюй символи на своєму обличчі, як на обличчі мавки, одягни сукню. Congrats! Your look is ready! 
 

 

Ну а якщо твоє серце належить школі Green Country, то ти точно не забудеш пакет для цукерок та головну фразу Хелловіну – Trick or treat! Вдалого полювання на цукерки, любі огірочки та мавки!

 

Вірця Гнатюк, викладач Грін Кантрі

Boooootiful Halloween: топ-10 оригінальних образів до свята, 2

 

Іван Залогін, викладач Грін Кантрі

Boooootiful Halloween: топ-10 оригінальних образів до свята, 3

 

Дата публікації: 8 жовтня 2020