Незабаром – Хелловін (або День усіх святих). Втім, ще й досі не всі визначилися, святкувати його чи ні.
 

 

 
ЧОМУ СВЯТКУВАТИ?
 
Ще один вечір веселощів
Велика радість для кожного патімейкера – проводити час із друзями на Хелловін. А чим зайнятися у цей вечір – список величенький. Можна розпочати із наїдків, різних закусок у вигляді почервонілих очей чи міні-монстрів. Продовжити переглядом моторошного кіно (дуже рекомендую обрати щось із ретро-колекції). І завершити спілкуванням, танцями, колективним співом Менсонового «This is Halloween». 
Головне – не пуститися берега святкуючи. Це ж все-таки не фестиваль, а лиш один дуже вдалий вечір.
 
Я, актор
Кажуть, що більшість своїх талантів люди успішно використовують в душі. Співають на все горло про кохання і зраду, посміхаються собі-прекрасному в дзеркалі і уявляють численну публіку в уявному залі. 
Якщо ви дуже любите акторство, то вечір Хелловіну, в парі з хорошим макіяжем і вдалим образом, чудова нагода добряче розіграти друзів. Можете вже відпрацьовувати сміх злого генія. Бугагага!
 
Хелловін в Україні: святкувати чи ні
 
Як в американських серіалах 
Моє перше враження від Хелловіну склалося великою мірою на основі Хелловінських епізодів улюблених серіалів. Ті серії, де герої готувалися до святкування Дня Трійці, вабили своєю таємничістю. А які мурашки бігали по мені, коли за однією зі страхітливих Хелловінських масок приховував своє лице головний злодій. Він пильно спостерігав, як безтурботно радіють його жертви, і повільно скорочував між ними дистанцію. 
Без сумніву, цікавою можна назвати американську оселю напередодні Хелловіну. Майстерні декорації, традиційний Джек на порозі і підготовлена на ґанку корзинка з цукерками. 
Тож маєте нагоду спробути й собі так посвяткувати. Серіально.
 
Вибивання цукерок і солодощів від тих, хто постійно пригощається 
Чи не в кожного є друзі, яким їсти не дай, а випросити в тебе печива, шматочок тістечка, лизнути морозива чи відпити кави. І байдуже, що вони «тільки спробувати», вам бо лишається менше того смаколика. 
А ви на Хелловін візьміть – і зробіть! Завітайте до любителів попробувати у страшному костюмі зі славетним «Trick or Treat?». Месник мчить відбирати відібрані тістечка.
 
Фільми жахів, я біжу до вас! 
Сьогодні не можу – і завтра не зможу. А ще – наступного тижня. Через тиждень буде важко, тож відпадає… То може глянемо фільм через місяць? 
Ні, ні і ще раз ні. Хватить відкладати на вічність перегляд хоррору. Це страшенно зле – так вчиняти. Тож купуєте попкорн, шукаєте фільм, кличете друзів – і гайда дивитись. 
А ви б усе відкладали…) Жахастики самі себе не подивлятися. 
 
Вигуляти нові черевички
Не так давно ми писали про моду. І ось пряме застосування вивченого – моду треба демонструвати іншим. Одягаєтеся відьмою чи привидом – підкресліть образ елегантним взуттям. Бо коли ще випаде нагода і погуляти на славу, і похизуватися купленими черевичками? 
 
Креативність: рівень Джексонового «Thriller»
Мистецтво може полягати в усьому. В тому числі у рутинній підготовці до Хелловіну. Це лиш на перший погляд все так легко і зрозуміло, а на ділі – треба продумати костюм, виконати макіяж, прикрасити дім. Окремі ентузіасти перетворюють ці заняття у справжнє мистецтво, вкладаючи максимум фантазії й приколу. Проявіть себе у такий спосіб також. 
 
Хелловін в Україні: святкувати чи ні, 2
 
Злитися на світ: можна, легально. Дозвольте собі побути злюкою. 
Згадайте усі моменти, коли ви щосили стримували в собі маленьку порцію зла. Промовчали, коли хотілося когось підколоти, стерпіли чийсь недолугий жарт, у черговий раз розлютувалися на поведінку колег. 
Хелловін – це один день, чи то пак – вечір, коли бути злюкою – нормально, добре. Злюк люблять і поважають. І всі свої трошки хуліганські слова завжди можна сперта на вашого персонажа. «Це не я, це Джокер сказав». Користайте, але обережно. 
 
Тренд у мені— і я в тренді 
Святкувати Хелловін у наш час – це модно. Гортаєте стрічку Instagram за тиждень до свята, а всі відомі актори, зірки, моделі вже постять свої образи, відвідують тематичні вечірки. 
Бути в тренді – це брати приклад із тих, хто для вас має значення. Вони святкують – спробуйте і ви. 
 
Хелловін в Україні: святкувати чи ні, 3
 
ЧОМУ НЕ СВЯТКУВАТИ?
 
Збережете життя одному гарбузові 
СВО-БО-ДУ ГАРБУЗАМ! У них теж є право вибирати, ким стати, коли виростуть. 
Хелловінський Джек – посада поважна, це неабияка честь для гарбуза. І хоч батьки кожного гарбузяти мріють бачити своїх дітей успішними Джеками, дехто з винуватців свята бажає потрапити у запіканку чи стати смачною кашкою для когось хорошого (можливо). 
 
Не натрапите на однокласників
Як часто трапляється те, що в народі коротко окреслюють «не в тому місці, не в ту годину». І найприкріше, що ніхто не в змозі передбачити ті місце і годину. А відтак – ми нерідко приречені потрапляти у дурнуватенькі ситуації, у тому числі, коли несподівано зустрічаємо однокласників / однокурсників чи колег. Як на зло, тоді рветься десь одяг, тече туш, з уст вихоплюються слова, яка раніше б нізащо не сказала. Жах.
Якщо можна уникнути не тої години, то уникніть її – загорнувшись у тепленьку ковдрочку вдома. 
 
Менше цукерок – здоровіші зуби
Пригадуєте фільм «Чарлі й шоколадна фабрика»? Так ось у нім розповідається про те, як ще маленьким Віллі Вонка мріяв про цукерки. А його батько, який за професією був дантистом, суворо забороняв синові смакувати шоколад і мріяти про таку guilty pleasure? З часом, коли до рук потрапляють прас-листи стоматологів, стає зрозуміло, чому батько Вонка так вперто наполягав на своєму: він беріг зуби сина і гроші родини. 
 
Хелловін в Україні: святкувати чи ні, 4
 
Не тратитися 
Жодного цента на привидів, павучків, штучну павутинку і навіть на вже згаданого гарбуза. Навіть коли він виріс у вас на городі. Ви бережете сімейний бюджет – і це правильно. І похвала вам за це. Марнотратники з пунктів «за» вибирають не хліб, а видовища.
 
Не посваритеся із сусідами
Сусіди і ті, хто регулярно ходять до церкви, частенько люблять рекомендувати іншим: це правильно, а це неправильно. 
Якщо не бажаєте встрягати в їхні суперечки і ставати об’єктом чиїхось обговорень, то Хелловін не для вас. 
 
Підтримуєте українські традиції
Не Хелловін, а Всіх святих. Не США, а Україна. Здебільшого, саме так противники традиційно американського варіанту святкування цього дійства аргументують свою нелюбов до запозиченого. 
Відколи це в Україні Хелловін? Наші дідусі не знали ніякого Хелловіна!
А відтоді, відколи хтось один загорівся ідеєю принести трішки тієї моторошної дивовижі сюди.
  
Вас ніхто не налякає
Бо ви нікого не побачите ні на вулиці, ні в себе за порогом. Не святкувати Хелловін – це стати обабіч цілого карнавалу монстрів. Якщо ви їх не впустите до себе, навіть зовсім маленьких кнопочок із пакетами для цукерок, то ніхто вас не злякає. Бо банально не матиме такої можливості. 
Сміливо додавайте до імені прізвисько Безстрашний. 
 
Вас не покусає якась нечисть (в тому числі сусідський собака)
Прогулянка ввечері напівосвітленим містом – це ще півбіди. А прогулянка ввечері Дня всіх святих у костюмі когось явно не святого – це вже щем у серці, мурашки по тілу й доза адреналіну. 
А від чого адреналін? А він бажання сусідського Оскаря понюхати і розгледіти ваш балахон привида. І тільки  Лиш розгледіти. Шкода, що втікаєте так швидко. 
 
Хелловін в Україні: святкувати чи ні, 5
 
Ви не дізнаєтеся, хто з ваших друзів вовкулака
Увечері чи близько півночі. У приміщенні чи в дорозі додому може трапитися це зловісне… перетворення. Одяг на вовкулаці спаде дрантям униз, гладка шкіра вкриється густим хутром і ви не здивитеся, як ваш знайомий витиме на Хелловінський місяць. Вууууууу!
 
Фредді Крюгер не дістане 
Не вірите у Хелловін, отже не боїтеся Фредді Крюгера. Так, того славетного маніяка у смугастому светрі, що дуже любить лякати своїх жертв, поки ті сплять. Він підкрадеться до них тихенько, залізе в сон і налякає до смикання очного нерва бідолах. Їх, але не вас. Спіть спокійно, попереду чудові вихідні! 
 
І наостанок – найсильніший аргумент для обидвох сторін – Хочу і святкую! Хочу – не святкую. 
Проти прав людини і її свободи вибору не попреш, як не старайся. Адже така річ, як святкувати щось чи ні – особиста справа кожного. Якщо комусь важливо провести вечір у радісному страху – то Джек йому в руки. Хай по дорозі поставить собі біля порога. Якщо ні – то це теж не трагедія. 
(Не) вдалого Вам Хелловіну!:)
 
Романія Строцька, викладач Грін Кантрі
 
Хелловін в Україні: святкувати чи ні, 6
 
Дата публікації: 30 жовтня 2019