Є різні способи вивчати англійську мову онлайн. Кожен із них тримає ваш розум в тонусі та наближає вас до успіху. Слухати, читати розмовляти англійською – важко. Особливо якщо ваш словниковий запас недостатньо різноманітний. Коли ви вчитеся на уроках англійської онлайн, не припиняйте хвалити себе навіть за найменший прогрес. Адже ваші результати залежать не тільки від праці, а й від віри у власні сили. Почніть займатися англійською мовою онлайн зі стовідсотковою впевненістю в себе, свою здатність говорити й розуміти. Навіть якщо спочатку це буде важко.

Спробуйте знайти різні способи попрактикуватися в англійській. Крім уроків англійської онлайн, більше читайте, пишіть і слухайте. Важливо витратити час на розвиток кожної навички. Дозвольте нам порадити вам кілька простих способів, які наблизять вас до мети вивчити іноземну мову.

 

Зміст

1. Обирайте різні теми для уроків англійської онлайн – це розширить ваш словниковий запас
2. Вивчаючи англійську мову онлайн, стежте за контекстом – намагайтеся спершу вловити суть
3. Не забувайте тренувати вимову – слухайте аудіоматеріали онлайн англійською мовою

Обирайте різні теми для уроків англійської онлайн – це розширить ваш словниковий запас

Онлайн - уроки англійської присвячені обговоренню різних тем. На перших заняттях з викладачем ви можете говорити про погоду, розпорядок дня, плани на вихідні та вивчати відповідну лексику. Але в подальшому предметами обговорення стануть політика, фінанси, подорожі, кіно, музика тощо. Головною перевагою уроків англійської онлайн є те, що ви дізнаєтеся багато корисної інформації, вивчаючи мову. Завдяки обговоренню різних тем ви розширюєте свій словниковий запас, швидко вникаєте в контекст, з легкістю запам'ятовуєте структуру речень і граматичні аспекти. Важливо обирати не тільки те, що вам цікаво, а й матеріали англійською мовою за темами, з якими ви не знайомі. Найбільш актуальні та цікаві теми ви можете взяти з новин. В інтернеті велика кількість англомовних ресурсів, які ви можете не тільки прочитати, але й прослухати.

Якщо у вас початковий рівень і словниковий запас недостатньо широкий, то спробуйте почати з простого:

  • дивіться на заголовок – намагайтеся висловити англійською свої припущення, про що йдеться, використовуйте прості конструкції та слова, які знаєте;
     
  • виділіть складні моменти, окремі аспекти, з якими у вас труднощі, і обговоріть їх зі своїм викладачем і групою на онлайн - уроці англійської;
     
  • коротко перекажіть те, що прочитали в статті; ви можете зробити це одним словом або парою речень, головне – донести основну ідею;
     
  • виступіть у ролі репортера – вигадайте кілька простих запитань за темою та поставте їх іншим учням і викладачеві на онлайн - уроці англійської.

Щоб вам було легше обрати тему з цікавою для вас лексикою, ви можете скористатися такими джерелами:

  • актуальні журнали – більшість із них також можна знайти в інтернеті в онлайн-версії;
  • BBC World Service – це новинне онлайн-радіо.

Є багато новинних сайтів, зручних для занять з англійської мови онлайн. Багато з них орієнтовані на учнів всіх рівнів:

  • Science News for Students – круті статті STEM роблять читання цікавим і інформативним;
  • Newsela – контент для дистанційного вивчення англійської мови онлайн;
  • Google News – актуальні та сенсаційні новини; обирайте мову й читайте те, що вам цікаво.

Вивчити англійську мову онлайн важко, але це вам під силу. Є способи, якими ви можете поліпшити свої навички читання, письма, аудіювання та розмовної мови – навіть якщо навколо вас немає нікого, хто б допоміг вам практикуватися.

Вивчаючи англійську мову онлайн, стежте за контекстом – намагайтеся спершу вловити суть

Чому контекст має значення під час читання? Лише з одного речення ви можете вникнути в суть. Але щоб ви почали швидко схоплювати, слід слухати якомога більше англомовних матеріалів. Навіть якщо більшість слів будуть вам незнайомі, намагайтеся визначити основну ідею. Зробити це не так вже й складно:

  • візьміть блокнот із ручкою та під час прослуховування записуйте знайомі слова;
     
  • спробуйте з цього списку слів розповісти свої думки – на уроках англійської онлайн для початкових рівнів можете спочатку скласти текст рідною мовою, а потім проговорити його англійською;
     
  • не підглядайте в текст – можете слухати запис кілька разів, поки ваше сприйняття не покращиться.
     

Вивчаючи англійську мову онлайн, стежте за контекстом – намагайтеся спершу вловити суть

Уроки англійської онлайн – приділяйте достатньо часу практиці – з кожним разом ви будете почуватися впевненіше

Відмовтеся від спроб зрозуміти кожне слово – зосередьтеся на акценті та ключових словах, спробуйте зрозуміти основну ідею. Контекст – це інформація. Не знаючи багато слів, але вловивши основну ідею, ви покращуєте своє розуміння, що також важливо для вивчення англійської мови онлайн. Якщо ви почуєте хоча б одне знайоме слово серед сотні незнайомих, ви можете за нього «зачепитися» – і так зрозуміти загальний зміст.

Не забувайте тренувати вимову – слухайте аудіоматеріали онлайн англійською мовою

На уроках англійської онлайн потрібно бути такими ж зосередженими, як коли ви сидите в класі перед викладачем. Вивчаючи будь-яку іноземну мову, приділяйте увагу запам'ятовуванню нових слів і правил. Однак навіть блискучі знання граматики не допоможуть вам у розмові. Спілкування з людьми складається з безлічі аспектів – інтонація, акцент, емоції. Тому дуже корисно не тільки слухати, а й спостерігати за носіями мови. Коли ви дивитеся серіал або фільм, стежте за емоціями акторів і рухами їхніх губ. Деякі звуки в англійській мові можна вимовити правильно завдяки певному положенню язика та губ. Це перше, на чому акцентує увагу кожен викладач на уроках англійської онлайн. Тому тренуйте вимову, наслідуючи міміку, інтонації й вимову носіїв.

Цей метод називається «тіньове повторення». Ви могли використовувати його раніше, навіть не підозрюючи про це. Як? Згадайте, може, ви пробували співати англомовні пісні, хоча навіть не бачили тексту й не знаєте переклад? Це і є техніка тіньового повтору в найпростішому варіанті. Як це працює?

  1. Прослуховуючи та переглядаючи матеріали англійською мовою з професійним озвученням, намагайтеся повторити текст.
  2. Намагайтеся повторювати за диктором після першого прослуховування, не відтворюючи запис кілька разів.
  3. Можете повторювати, не вимикаючи запис, потім спробуйте знову без звукової доріжки.
  4. Після першого прослуховування (з повторенням за диктором або без) перекладіть і розберіть текст.

Не забувайте про акценти! Якщо ви вчите британську англійську мову онлайн, ймовірно, вам не підійдуть австралійські, канадські й американські аудіоматеріали. Повторюючи англійський текст разом із диктором, ви навчитеся вимовляти слова та речення правильно, швидко і як носій – може навіть із перших онлайн - уроків англійської.

 

Анна Огородник


 

Дата публікації: 18 серпня 2020