Зараз англійська мова дуже часто зустрічається як у ділових, робочих взаєминах, так і просто в спілкуванні та розвагах. Безумовно, щоб людина добре орієнтувалася в розмовній англійській і граматиці, починати займатися нею потрібно з раннього віку. У такому випадку англійська для найменших учнів не здаватиметься такою страшною і надалі відкриє малюкам великі перспективи.

Ідеально почати займатися англійською з дитиною десь із 3 років, коли її усне мовлення вже сформоване. Діти в цьому віці поглинають усю інформацію навколо та дуже швидко вчаться, тому відкладати заняття з англійської мови не варто.

Існують різні методики вивчення англійської дошкільнятами. Ознайомившись з деякими з них, ви з легкістю виберете ту, яка підійде вашому малюкові.

Англійська для найменших

Методики вивчення англійської маленькими дітьми

Методика Зайцева

Ця методика дуже популярна в наш час, її часто використовують на заняттях для малюків. Дошкільнята навчаються читати, складати слова за допомогою спеціальних кубиків і таблиць. Метод поєднує навчання і гру, що до душі маленьким слухачам. Дитина зацікавлена, результат помітно досить швидко. Що може бути краще?

Проектний метод

Такий метод розрахований на вивчення англійської мови з найменшими дітьми. У віці 5-6 років навчання і передбачає виконання певного проекту. Разом із наставником діти обирають тему та займаються так протягом декількох занять. Це і збір інформації, і перегляд матеріалів в інтернеті, звісно, англійською мовою. Така методика включає творчий підхід, що дуже результативно.

Метод у вигляді гри

Англійська для найменших – це навчання в ігровій формі. Досвідчений викладач грою може дуже захопити дитину та досягти високих результатів. Так можуть вивчати граматику, фонетику та вчитися розмовляти. Виділяють кілька видів навчання в ігровій формі:

  • Рольові ігри. Це можуть бути казки англійською мовою, де ролі розподіляються між дітками та всі залучені до процесу. Діти залишаються в повному захваті, та ще й зі знаннями.
     
  • Гра «Хто краще?». Діти змагаються між собою, виконуючи певні завдання з носієм мови. Це може бути кросворд, загадки або яке-небудь творче завдання. Щоб зрозуміти, хто краще і швидше, вони швидше засвоюють матеріал.
     
  • Музичні заняття. Тут дітки вивчають різні пісеньки й танці. Заняття проходять дуже весело та невимушено. Зазвичай малюки знову і знову хочуть відвідувати такі заняття, щоб із користю повеселитися.

Сучасне навчання англійської мови – дуже захопливе заняття. Зараз настільки велика матеріальна база і так багато допоміжних матеріалів, що англійська для найменшеньких перетворюється на захопливу гру. Педагоги на своїх уроках використовують повчальні мультфільми, барвисті книги, яскраві відеоролики. Дітям дуже цікаво займатися – і англійська міцно осідає в їхніх головах. Тому не пропустіть можливість допомогти своєму малюкові в такій потрібній справі, адже англійська в майбутньому відкриває шикарні можливості й перспективи, за що дитина обов'язково вам віддячить.

Дата публікації: 17 грудня 2019