У дошкільному віці діти краще засвоюють іноземну мову. Саме тоді багато процесів у голові дитини зосереджені на вивченні мови в цілому.

Коли почати вивчення англійської для дітей з нуля?

Переваги занять у дошкільному віці:

  • розширення світогляду – дитина спілкується з репетитором, а якщо відвідує курси – то вчиться працювати в команді з іншими дітьми, отримує нову інформацію, а також виконує певні завдання;
     
  • розвиток моторики – оскільки вивчення початкової англійської мови для дітей проходить в ігровій формі, то малюки повинні бути зосереджені й уважні, чого і можна досягти завдяки іграм;
     
  • контроль емоцій – під час занять у дитини може виникнути багато емоцій: захоплення, радість, розчарування, здивування та багато інших;
     
  • тренування пам'яті – діти вчаться запам'ятовувати інформацію, використовувати її в потрібний момент;
     
  • концентрація – навик, необхідний для того щоб виконати завдання. Малюк повинен сконцентруватися і зосередитися, тому він зможе розвинути в собі цю якість завдяки заняттям.

Англійська для дітей з нуля – коли почати?

Найкраще починати вивчати англійську для дітей з нуля в період 4-6 років, оскільки в такому віці інформація дуже легко засвоюється, а також малюки не будуть плутати її з рідною мовою. Діти, які вивчають іноземну мову, мають набагато більш високий рівень концентрації, вони краще помічають деталі. Відмінність між англійською для початківців-дітей і англійською для початківців-дорослих полягає в тому, що доросла людина порівнює граматичну конструкцію і переносить на рідну мову. Однак дитина не може так зробити, тому вона відчуває мову та просто засвоює її інтуїтивно.

Принципи вивчення початкової англійської для дітей

Якщо ви починаєте вчити дитину у віці 2-4 років, то не потрібно проводити заняття довше 30 хвилин. У віці 4-6 років заняття може тривати 1 годину. Переважно ази англійської мови для дітей займають 2-3 заняття на тиждень, оскільки такого навантаження буде достатньо для дитини.

Уроки варто розбивати на теми, тоді дитині буде легше згрупувати їх і використовувати асоціації. Це полегшить сприйняття матеріалу.

Принципи вивчення початкової англійської для дітей
Англійська мова для дітей з нуля користується популярністю у всьому світі

Зазвичай заняття проводять у формі гри. Не потрібно змушувати дитину насильно вивчати мову, це не принесе результатів. Варто зацікавити її та зробити так, щоб малюк сам просив вас про заняття. Якщо він буде цікавитися грою, то інформація буде легко запам'ятовуватися і процес навчання буде легким.

Також варто включати дитині мультфільми англійською мовою. У них використовується досить проста граматика, тому діти будуть запам'ятовувати і повторювати фрази з улюблених мультиків. Ще для кращого запам'ятовування варто показувати різні картинки, книги. Такий метод вивчення початкової англійської для дітей закріпить вивчення фраз.

Основне у вивченні мови – це постійні тренування. Потрібно нагадувати дитині пройдений матеріал, тоді вона зможе постійно підтримувати і розвивати отримані знання.

Дата публікації: 18 грудня 2019