Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов

Учителям у тренді — бути!

Усе почалося з шаленого бажання і сміливості зробити процеси викладання англійської сучаснішими.

Кілька років тому ми першими в Україні запровадили навчальну модель «‎Перевернутий урок» у школі англійської Грін Кантрі
Вона цілком себе виправдала. І от знову сміливість, знову жага до змін — і ми вже пишемо підручник для 5-х класів НУШ на державний конкурс. 

 

Що особливого в "Stories"?

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 2

 

“Stories” створений за модельною програмою «Іноземна мова 5-9 класи» для закладів загальної середньої освіти (автори: Редько В. Г., Шаленко О. П., Сотникова С. І., Коваленко О. Я., Коропецька І. Б., Якоб О. М., Самойлюкевич І. В., Добра О. М., Кіор Т. М.) і транслює ідеї НУШ.

Усе, що необхідно знати про "Stories" ми розповіли нижче. Сподіваємося, підручник вам потрапить у Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 3

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 4 Наша мета. Авторський колектив 
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 5 Навчальна модель «Перевернутий урок»
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 6 Паперовий підручник. Структура. Види робіт
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 7 Онлайн складова. Гейміфікація та діджиталізація
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 8 Методична підтримка для вчителів 

 

Наша мета. Авторський колектив 

Над створенням підручника "Stories" працювала велика команда методистів, старших вчителів та редакторів TalkEn.Cloud разом із видавництвом «‎Підручники і посібники». Сміливості взятися за розробку підручника додав досвід створення трьох серій підручників з англійської для мережі шкіл англійської Грін Кантрі, в основі яких — сучасна освітня модель «‎Перевернутий урок». 

 

Основні авторки підручника 

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 9

Аліна Коршунова 

Старша викладачка, методистка Розмовного курсу мережі шкіл Green Country, співавторка підручника з англійської для 5 класу "Stories", серії підручників "Speaking Course", редакторка серії підручників "24 Easy Steps" та "Notes by Green Country", тренерка Навчально-методичного центру Грін Кантрі.

 

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 10

Юлія Михайлова 

Старша викладачка, регіональна методистка мережі шкіл Green Country, співавторка підручника з англійської для 5 класу "Stories", серії підручників "Speaking Course", "24 Easy Steps", "Notes by Green Country", тренерка Навчально-методичного центру Грін Кантрі.

 

«‎Ми бачимо, як щороку держава збільшує витрати на освіту, але водночас відчувається брак новітніх моделей, методик, підходів. Нам хочеться принести інновації в українську освіту, бо відчуваємо такий запит від вчителів. Останнім часом вони особливо активізувалися і прагнуть отримувати нові знання та досвід» – зазначає керівниця проєкту TalkEn.Cloud Катя Кравченко.

Інтерв’ю з командою розробників підручника "Stories"

 

Нижче ви можете переглянути презентацію підручника з англійської для 5 класу "Stories" від співавторки Аліни Коршунової.


 

 

Навчальна модель «‎Перевернутий урок» 

Перевернутий урок (Flipped classroom) — один із видів змішаного навчання, підходу, який поєднує навчання онлайн та навчання в класі. Навчання відбувається таким чином, що учні самостійно виконують онлайн-підготовку до заняття, а в класі, на основі отриманих знань, мають змогу відпрацьовувати навички на практиці.

«Ключова особливість підручника "Stories" — модель «Перевернутий урок», яка прийшла до нас із США і яку ми вже апробували на 20 000 учнів. Модель «Перевернутий урок» є  дитиноцентричною, дозволяє кожній дитині рухатися у комфортному темпі, навчає вчитися та допомагає використовувати час на уроці максимально ефективно — 80% часу розмовляють діти і роблять вони це, звісно, англійською!» – говорить керівниця проєкту TalkEn.Cloud Катя Кравченко.

Звісно, це не єдині переваги моделі «Перевернутий урок». 

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 11 Учень/ця у центрі
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 12 Більше активної роботи
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 13 Вчитель — як ментор, а не джерело знань
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 14 Корисне використання Screen Time
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 15 Відповідальність

Більше інформації про концепцію «Перевернутий урок» можна дізнатися з вебінару Юлії Михайлової співавторки підручника з англійської для 5 класів "Stories".

 

 

Паперовий підручник. Структура. Види робіт

Підручник “Stories” складається з 9 основних та 3 додаткових розділів.

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 16

Кожен основний розділ складається з 9-10 уроків. Ці розділи мають схожу структуру, що спрощує навігацію учнів у матеріалі підручника. 

Уроки основних розділів поділяються на

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 17

У підручнику – тільки актуальна англійська, теми, близькі українським школярам та QR-коди для прослуховування діалогів та перегляду відео. А ще проєкти, інтерактивні квізи й вікторини. 

Контент підручника мотивує учнів говорити: вони обговорюють цікаві наукові факти, подорожі в різні країни та непопсові туристичні місця в Україні. 

Ознайомитися з PDF-версією підручника "Stories" можна на сайті видавництва «‎Підручники і посібники».

 

Онлайн складова. Гейміфікація та діджиталізація

Для ефективного викладання за концепцією «‎Перевернутий урок» паперового підручника замало. Тому ми розробили онлайн-платформу, на якій перед кожним заняттям учні ознайомлюються з матеріалом, виконуючи Self-Study, які заміняють традиційні домашні завдання. 

Відмінність Self-Study від типової домашки — це те, що метою його є не узагальнення та повторення матеріалу після уроку, а ознайомлення та запам'ятовування нового матеріалу перед ним. 

 

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 18

 

На платформі передбачено 12 інструментів, за допомогою яких можна отримати щонайменше 20 видів активностей: робота з текстами, відео, аудіо матеріалами, різноманітні види вправ для знайомства та закріплення матеріалу, флеш-картки, ігри.

 

Родзинка підручника — гейміфікація, яка є крутим інструментом для мотивації сучасних учнів.

Усе, як вони люблять: інтерактивні завдання, заховані за кьюар-кодами, використання медіа-ресурсів: кожне завдання з аудіо- та відео-матеріалами має свій унікальний кьюар-код.

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 19

 

«‎Так, нарешті учні почують «‎діставайте телефони та давайте вивчати англійську»!» – зазначає співаторка підручника “Stories” Аліна Коршунова.

 

Методична підтримка для вчителів

У підтримку тим викладачам, які оберуть підручник “Stories” ми підготували онлайн курс як працювати з підручником, моделлю «‎Перевернутий урок» та сучасними освітніми трендами. Учителі, що пройдуть цей курс отримають сертифікати на 30 годин, які зможуть використати як елемент підвищення кваліфікації.

І це, звичайно, не все, що ми пропонуємо для вчителів!

Одна з ключових цінностей, яку отримають вчителі  Teacher's book у PDF-форматі та календарно-тематичне планування. А також медіа матеріали до занять (аудіо та відео), діагностичні матеріали (тести) та методичні відео-інструкції по роботі з підручником.

Ознайомтеся з розробкою повного уроку на основі підручника “Stories”.

 

Крім того, поки підручник “Stories” пілотувався в школах, команда EduPlatform by Green Country паралельно проводила серію вебінарів із підвищення кваліфікації для вчителів англійської. За цей час на вебінари зареєструвалося більше 8 000 освітян і більше 25 000 переглянули їх у записі. Тому ми не плануємо зупинятися :)

Переглянути вебінари та оримати сертифікат можна безкоштовно навіть і зараз!

Дивіться вебінари на нашому YouTube каналі та проходьте тестування в описі під кожним відео Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 20

 

Тепер рішення за вчителями. 

Ви можете підтримати нас, віддавши свій голос на державному конкурсі або розказавши про нього вчителям англійської в своїй школі, подівлившись цією статтею. 

За це ви не отримаєте «супер подарунок» абощо, але станете частиною руху до глобальних змін у системі освіти України Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 21
 

 

Залишилися питання?

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 22

Тетяна — консультантка навчально-методичного відділу TalkEn.Cloud.

Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 23 (063) 140-60-27 
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 24 Email: [email protected]

 

            
 
 
 
Двокомпонентный учебник по английскому языку "Stories" для 5-х классов, 25

Дата публикации: 18 февраля 2022