Згадайте: бувало таке, що ви купуєте книгу для навчання, а вона просто нудна, застаріла, бо в ній як приклад наведений розклад програм на ТБ-каналах, а ви вже роками дивитесь лише Netflix? Чи читаєте текст типу «5 coolest movies of the 21st century», а там всі фільми з 2000-их років? Або знаходите у додатку до підручника диск, а у вашому лептопі навіть немає куди його засунути? Знаємо, це завжди трохи засмучує та, навіть, розчаровує.
 
У Грін Кантрі ми стараємось іти в ногу з часом, догоджати поколінню Z та слідкувати за найсучаснішими трендами. У нас вже давно працює особистий онлайн-кабінет ‘My Green Country’, де кожен учень (і його батьки) мають доступ до найважливіших моментів навчання: бали, розклад, відпрацювання занять і ще багато цікавинок. Ми часто граємо круті онлайн-ігри на заняттях за допомогою сервісів Kahoot та Quizlet Live чи використовуючи applications для смартфонів типу Alias, Catchphrase, Taboo та інших.
 
Проте уся програма все одно побудована на підручниках. Ми використовували багато зарубіжних підручників, але нам завжди хотілось більшого! Щоб вони були сучасними, красивими та основне – цікавими для дітей! І знаєте що? Ми їх створили! ‘24 Easy Steps’ – наша серія підручників для учнів молодшої школи, які ми вже протестували та хочемо розказати про них усьому світові!
 
Підручник 24 Easy Steps
 
Ми замінили стандартні підручники на власні із багатьох причин:
 
1. Щоб учні мали доступ до підручника будь-де і будь-коли.
Тому підручники серії 24 Easy Steps двокомпонентні: складаються із традиційного друкованого підручника та його інтерактивної онлайн-версії.  Доступ до книги -  24/7- щоб поїздка за кордон чи елементарне «забув вдома» не ставали на заваді навчанню. Онлайн-платформа дозволяє слухати, переглядати та виконувати вправи зі смартфона чи планшета. Звісно, можна навчатись і за ‘матеріальною книгою’, виконуючи вправи олівцем чи ручкою.
Книга 24 Easy Steps має онлайн-версію
 
2. Щоб кожен учень міг обрати свій темп у навчанні.
Інколи трапляється так, що у групі всі учні – одного рівня, проте кожен сприймає інформацію по-різному. Комусь – потрібно декілька разів перечитати граматичні вправи, іншому – вистачає одного разу. Тому ми впроваджуємо систему flipped classrooms («перевернутих класів»). Вона працює так: учень вдома напередодні заняття заходить у свій кабінет ‘My Green Country’, де розміщена інформація про ту тему, яка буде розглядатись на наступному занятті. Це може бути список слів, пояснення граматичної теми чи підготовка до роботи з проектом. Учень повинен опрацювати цю інформацію, щоб використати її на занятті. Це може відбуватись необмежену кількість разів або лише раз. Таким чином, всі діти приходять на заняття, маючи однакову базу знань. На занятті ж, основна увага приділяється практичним завданням, відпрацюванням теми у групах, проектній роботі.  Це дозволяє вчителеві знайти моменти, які даються дітям важко та краще роз’яснити їх.
 
Особистий кабінет студента Грін Кантрі
 
3. Щоб діти слухали якісну вимову носіїв мови.
Буває, деякі аудіо записані настільки неякісно, що важко зрозуміти, про що ж вони там говорять. Ми запросили носіїв мови та записали з ними усі аудіо- та відео-матеріали, щоб учні з перших занять звикали до якісної англійської та крутого відео-контенту.
 
4. Щоб усі мали легкий доступ до аудіо та відео.
Більше ніяких дисків! Якщо у підручнику є вправа, яку треба прослухати чи для виконання завдання необхідно переглянути відео – шукайте QR-code. Ми хочемо, щоб діти могли самостійно прослуховувати все стільки разів, скільки душа бажає! Сподобалась пісня – слухайте хоч тричі! Не потрібно чекати на вчителя (бо часто лише у нього є доступ до такого типу файлів), навчайтесь тоді, коли зручно! Бо всі наші медіа-файли – у вільному доступі на Youtube! 
 
В учнів Грін Кантрі завжди є доступ до відео- та аудіоматеріалів
 
5. Щоб впроваджувати інтерактивні комунікативні види діяльності на заняттях.
Ми завжди кажемо, що найкраще навчання англійської для дітей проходить у групах! Тому у наших підручниках ну дууже багато завдань спрямовані саме на роботу у парах та групах. Саме так ми допомагаємо дітям розвивати навички комунікації та соціалізації. Ми також додали творчі проекти, карткові ігри та крафти, щоб не просто «читати книжку», а використовувати більше ресурсів для якіснішого навчання.
 
6. Щоб дітям було дійсно цікаво навчатись.
Герої говорять мовою сучасних дітей! Вони не тільки плавають, співають, а ще й катаються на гіроскутерах, запускають дрони, роблять селфі та ведуть відеоблоги. Ми впевнені, що актуальні теми допомагають дітям легше запам’ятовувати інформацію, адже вони живуть у тому ж середовищі, яке описане та намальоване у підручниках. Звісно, 8-річному хлопчику буде легше говорити про сегвей, ніж про йо-йо (воно ще взагалі існує?).
 
Сучасні підручники з англійської в Грін Кантрі
7. Щоб вчителі проводили заняття із задоволенням.
Ми розробили похвилинні плани занять із різноманітними видами роботи та чіткими завданнями на повний навчальний курс. До того ж, усі вчителі перед початком роботи з підручником проходять тренінг, де ми детально пояснюємо як використати всі можливості підручника з найбільшою користю. Проведення заняття стає втіхою, а не складним завданням з годинами підготовки.
 
Вчителі Грін Кантрі проходять постійну підготовку
 
Ми впевнені, що 24 Easy Steps – це веселі, інформативні, сучасні заняття з англійської! Не вірите? Приєднуйтесь до наших програм та переконайтесь у цьому! А якщо ви хочете погортати чи замовити наші підручники, переходьте сюди та переглядайте!
 
Підсумуємо?
 

Серія підручників “24 easy steps”

Традиційні підручники з англійської мови

Повний навчальний комплект студента:
інтерактивний онлайн-підручник + традиційний паперовий підручник

Повний навчальний комплект студента:
3 паперові підручники Student Book + Work Book + Grammar Book 

Легкий доступ до відео та аудіо матеріалів за QR-кодами, вільний доступ на платформу YouTube

Аудіо та відеоматеріали на дисках, або на онлайн-платформі при платній реєстрації

Похвилинно розроблені плани занять для викладачів з чіткими завданнями та різними типами діяльності

Загальний опис видів діяльності на заняттях у Teachers` Book

Навчання за системою “Flipped classroom” (“перевернутих класів”)

Навчання за традиційною системою

Використання платформ Kahoot! та Quizlet

Стандартні види роботи з паперовими ресурсами

 
 
7 беззаперечних причин, чому Green Country переходить на власні підручники, 7
 
Оленка Драпак, викладач Green Country
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата публікації: 5 липня 2018