Долоні пітніють, серцебиття пришвидшується, важко зв’язати хоч два слова? Кохання? Та ні, не тільки :) Такими можуть бути ознаки стресу. 

Стрес – це реакція організму на певні зовнішні фактори. Стрес може виникати у кардинально різних ситуаціях та бути навіть корисним, адже дає можливість нашому організму виживати та пристосовуватися. 

Як зменшити стрес від занять англійської

Чи може вивчення іноземної мови викликати стрес? Авжеж, адже для людини вчити щось нове  – це вихід із зони комфорту, зміна звичного, а це вже викликає стрес.
Стрес від занять англійської виникає в основному через страх робити помилки, адже всі ми боїмося виглядати безглуздо. Боїмося робити помилки, тому що нам здається, що у оточуючих це може викликати сміх чи певну іншу неоднозначну реакцію. 

Як зменшити стрес від занять англійської, 2

Стверджуємо із впевненістю, що цей страх потрібно перетворити у свою перевагу. Як? Та дуже просто: 
1) По-перше, усвідомити, що робити помилки – це нормально, особливо людині, яка лише в процесі вивчення нової мови. Скажімо по секрету, що native speakers (носії мови) також говорять з помилками і не зважають на це. 

2) По-друге, помилки – роблять нас кращими. ПІСЛЯ своїх помилок ми стаємо розумнішими, аніж були ДО їх вчинення. Адже досвід, а не безпомилковість – це те, що робить нас мудрішими. 

Тому необхідно усвідомити, що у процесі вивчення нової мови, помилки робити навіть НЕОБХІДНО, адже після їх усвідомлення матеріал засвоюється вдвічі ефективніше.
 

При вивченні чогось нового складно також уникнути такого явища як тест чи оцінка знань. Це наступний етап у вивченні іноземної мови, що може викликати стрес. Авжеж, написання тестів, контрольних, екзаменів – це завжди стрес, але не рідною мовою – це стрес в квадраті. То як же з цим боротися?

Як зменшити стрес від занять англійської, 3

1) Найбільш очевидна порада, але найдієвіша – бути підготовленим. Знати, на що очікувати та повна готовність до тестування  – дві речі, які допомагають мінімізувати рівень стресу майже до нуля. 

2) Думай позитивно. Відкинь думки «Я не знаю», «Я не здам», «Я не вчив», та перефразуй їх у своїй голові, відкидаючи заперечне «не», тобто: «Я знаю», «Я здам», «Я вчив». Іноді, психологічний аспект є найважливішим, тому візьми до уваги.

3) Не зациклюйся на ідеальності. Сфокусуйся на своїй роботі й на тому чого ти вже досяг, оціни реально свої можливості та шляхи їх покращення. І пам’ятай, помилки дійсно роблять нас кращими.

Як зменшити стрес від занять англійської, 4

І на останок, Green Country знає, як ніхто інший, найкращі методи уникнення стресу у дітей під час вивчення англійської мови. Гучна заявка чи не так?;)

Однак у нас є пруфи :

1) Різноманітність рівнів вивчення. Дозволяє вивчати англійську у колі однолітків, зі схожими інтересами, що створює дружню атмосферу. Робити помилки – більше не стрес, тебе завжди зрозуміють, та нададуть можливість виправитися.

2) Вивчення у форматі ігор робить англійську не стресовим предметом в школі, а цікавим заняттям після уроків. Страх говорити зникає, коли ти зосереджений на грі чи змаганні, а не на тому, що ти говориш. Звичайно такий формат вивчення зменшує стрес.

3) Система "перевернуті класи" (flipped classroom) – кожна дитина знає про що буде йти мова на занятті, адже вона приходить уже підготовленою, роблячи вдома завдання у своєму акаунті. Тобто у дитини не виникає стресу від чогось нового і незвичного, адже вдома вона вже все розібрала і в курсі, що сьогодні на граматику, а що на лексику.
Приходь і дізнайся, чи дійсно Green Country мінімізує стрес ;)

Як зменшити стрес від занять англійської, 5Яна Бобрікова, викладач Грін Кантрі

 

 

 

 

 

 

 

Дата публікації: 10 січня 2019