Мультфільми англійською: інструкція правильного використання
Часто батьки намагаються навчати дітей англійської через мультфільми. Проте важливо розуміти, що годинні перегляди мультфільмів англійською  не дадуть ніякого результату для дитини, цей час може бути використаний хіба що мамою на свої справи...
Ось кілька порад як перетворити мультфільми англійською на вивчення англійської. 
 
 
 
Отож, перглядаючи англомовні мульти слідуйте таким крокам:
 
Оберіть мультфільм (який буде відповідати віку та рівню англійської мови вашої дитини). Важливо: увага дітей короткотермінова, тому не варто обирати довгі мультфільми, переглядайте відео, яке триває до 10 хвилин.  
 
Перегляньте разом з дитиною  мультфільм, але не перекладайте його. (важливо, щоб дитина сама здогадувалася, про що говорять герої).
 
Після перегляду, попросіть дитину розповісти сюжетну лінію мультфільму рідною мовою. 
 
Визнате target language,  тобто слова та вирази, які ви хотіли б, щоб дитина вивчила з конкретного мультфільму. На них акцейнтуйте увагу. Пам"ятайте, з одного відео не можна вичити абсолютно всі фрази та слова. 
 
Робіть паузи в мультфільмі, коли герої озвучують target language та повторюйте їх разом з дитиною.
 
 Зробіть паузу та попросіть дитину назвати предмети, які вона бачить на екрані (якщо вони входять до target language)
 
 Якщо дитина вміє читати, то можна користуватись субтитрами: ввімкніть їх лише як заключний етап роботи з відео та просіть знову ж таки озвучувати вивчені  фрази, але вже без пауз, тобто паралельно із героями. 
 
Розіграйте з дитиною сюжет мультика іграшками (можете використовувати красиві куплені або ж власноруч зробити героїв з мульта), використовуючи вивчені фрази.
 
Скористайтеся запропонованими каналами на YouTube:
 

 

Дата публікації: 20 вересня 2016