Мабуть, багато хто погодиться з тим, що найкращий спосіб вивчити іноземну мову – це занурення в мовне середовище. Але оскільки Україна – не англомовна країна, хорошою альтернативою стане англійська з носієм для дітей.

Так, це не завжди легке випробування навіть для дорослих. І дійсно англійська для дітей із носієм мови має низку особливостей.

Чи зможуть уроки англійської для дітей із носієм мови навчити дитину говорити?
Уроки з викладачем-іноземцем можуть стати як стресом, так і справжньою пригодою для дитини

По-перше, необхідно врахувати, що заняття англійською з носієм мови для дітей мають бути саме додатковими, а не основними. Краще, щоб азів фонетики та граматики дитину навчив викладач, який говорить рідною мовою малюка.

По-друге, уроки з учителем-іноземцем мають кардинально відрізнятися від тих, які дитина відвідує в мовній школі. Тому найкращий варіант для вивчення англійської для дітей із носієм мови – це розмовний клуб. І якщо для студентів старших вікових груп подібні заняття проходять у вигляді бесід і дискусій, то у випадку з дітьми вони проводяться у формі гри. Такі уроки навряд чи набриднуть дітлахам. До того ж, викладач виступає не тільки в ролі вчителя, а й друга, наставника. Адже на заняттях англійської з носієм вчитель не сидить за столом, а веде себе більш вільно. Тому діти сприймають його по-іншому, швидко звикають до нього. Не дивуйтеся, якщо розмовні клуби стануть улюбленими у вашого малюка.

Крім групових занять і розмовних клубів, є й інші варіанти вивчення іноземної мови з носієм:

  • індивідуальні заняття з репетитором-іноземцем;
  • уроки онлайн по Zoom.

У разі роботи з дітьми вимоги до викладача підвищені. Він повинен бути не тільки справжнім професіоналом, який знає англійську мову від і до, а й чудовим педагогом, який зможе розкрити потенціал кожного учня. Також він повинен вміти розговорити дітей, показати, що хлопці й дівчата можуть йому довіряти і звернутися за допомогою в будь-який момент. Адже діти часто відчувають себе незатишно в компанії незнайомця. Тому викладач-іноземець повинен володіти низкою обов'язкових якостей:

  • комунікабельність;
  • любов до дітей;
  • вміння знайти підхід як до групи в цілому, так і до кожної дитини;
  • доброта;
  • харизма.

Дітей дуже складно обдурити. Якщо вони будуть відчувати, що вчителю не подобається компанія дошкільнят або він сам не отримує задоволення від занять, час і гроші на англійські курси будуть витрачені даремно. Тож якщо ви твердо вирішили розвинути у дитини розмовні навички за допомогою носія англійської мови, ретельно поставтеся до вибору викладача-іноземця.

Дата публікації: 12 березня 2020