Вік до 7 років – це ідеальний період, щоб вивчити англійську мову для дошкільнят. У цьому віці вже формується вимова та здатність розуміти мову на слух. Діти можуть говорити на прості теми. Сюди можна віднести частини тіла та обличчя, форми, членів сім'ї, цифри, тварин, їжу і так далі. Протягом навчального року англійська для дошкільнят дозволяє вивчити близько 100 слів, а також найпростіші граматичні конструкції.

Чи потрібна англійська мова для дошкільнят?

Англійська мова особливо легко дається дітям до 6 років

Із чого починати вчити англійську для дошкільнят?

  1. Ідеальний варіант, щоб вивчити англійську для дошкільнят, – занурення в мовне середовище. Але підійде цей спосіб батькам, які добре володіють іноземною мовою. Батьки повинні впевнено почуватися, щоб повністю перейти на спілкування. Ніякої додаткової інформації не потрібно, достатньо просто спілкуватися з дитиною англійською. Але при цьому категорично не можна використовувати російські або українські слова під час спілкування. Робити це можуть інші члени сім'ї.
     
  2. Щоб швидко вивчити англійську мову з дітьми дошкільного віку, необхідно використовувати активні та веселі ігри. Дитина навіть не помітить, що вчиться.
     
  3. Особливий акцент потрібно зробити на перегляд англомовних мультфільмів. Так англійська мова для дітей дошкільного віку буде здаватися набагато цікавішою, а зображення буде асоціюватися з незнайомим словом.
     
  4. Читання разом із дитиною завжди справляє позитивний вплив на малюка. Але якщо в сім'ї прийнято рішення вивчати англійську мову для дошкільнят, то ці книги мають бути виключно англійською. Під час читання діти «фотографують» слова і починають запам'ятовувати їх зовнішній вигляд.
     
  5. Вивчення віршів і пісеньок. Найголовніше – не змушувати дитину повторювати, що вона чує, а спробувати її зацікавити. Тільки так англійська для дошкільнят робить позитивний вплив. У цьому віці діти можуть довго слухати одне й те саме, а потім повністю відтворити пісню або вірш.
     
  6. Англійська мова для дошкільнят включає в себе обов'язкове вивчення слів і використання їх у контексті. Також необхідно обов'язково закріплювати їх наочними образами.

Якщо ж малюк взагалі не бажає виявляти інтерес до навчання, а всі англомовні заняття проходять через боротьбу, а таке часто трапляється в період трирічної кризи, то можна використовувати її улюблену іграшку. Поясніть, що вона приїхала з Англії та розуміє тільки англійську мову. Цей спосіб допоможе мотивувати малюків на навчання без скандалів.

У чому особливості вивчення англійської для малюків?

Англійська мова для дошкільнят необхідна всім малюкам. У цьому віці діти вчать іноземну мову за допомогою спілкування та навколишнього світу. Найкраще вчити дитину англійської безпосередньо в процесі гри. Також потрібно уникати тривалих уроків і завжди радувати дітей різними заохоченнями та похвалою.

Дата публікації: 16 грудня 2019