Встаєш із першими променями сонця (відомо навіть малятам: англомовний відділ мозку найкраще працює з 6.30 до 7.00), розкладаєш на столі новісінькі маркери, а на комп'ютері вже відкрито не менше трьох словників... Сьогодні світ побачить шедевр – self-introduction essay! Але раптово охоплює заціпеніння. Із чого ж почати? Як подати себе в найкращому світлі? Що розповісти в першу чергу? Може, про собаку сусіда й цуценят? Або це не годиться для topic about myself? Як написати й не багато, і не мало? Цікаво і водночас інформативно? Місія, здається, категорично нездійсненна. 

Ситуація знайома кожному учневі до болю. Topic about myself змушує спітніти навіть найбільш досвідчених і старанних. Не хочеться тебе засмучувати, але навичка self-introduction, усна чи письмова, є одним із найважливіших аспектів комунікації та соціалізації. У сучасному світі необхідність to talk about myself зустрічається мало не на кожному розі: співбесіда до навчального закладу або на роботу, презентація, знайомства. Уміння коротко, але інформативно презентувати себе дозволяє залишатися спокійним і впевненим за будь-яких життєвих обставин. 

План topic about myself

Перший крок на шляху до успішного self-introduction – це орієнтовний план-ескіз, який не може існувати без трьох принципів: 

  • основна інформація – у topic about myself мають бути представлені найважливіші факти про тебе та твоє життя, тож розповідь про дискотеку в п'ятому класі не включаємо;

  • порядок подання інформації – структура self-introduction від загальних відомостей до деталей, від більш важливого до менш;

  • доречність – починати розповідь про себе на діловій зустрічі словами «Hi, I'm Rick and I can swim» – не найкраща ідея, погодься. 

Складання плану в подальшому допоможе створити шаблон, наповнюваність якого можна видозмінювати залежно від соціального контексту.
 

Як правильно написати topic about myself


Перший інгредієнт у нашому коктейлі «Структурований план» – ім'я та рід діяльності. Якщо ти студент або учень школи, необхідно вказати напрям освіти, курс або клас. У зв'язку з тим, що нові професії з'являються досить часто, назва посади або спеціальності не завжди достатньо інформативна. Бажано, звичайно, вказати основні обов'язки, не вдаючись до професійних тонкощів, а лише щоб дати загальне уявлення. Доречно вказати вік і місто проживання. За бажання можна додати цікавий факт про своє місто й країну. 

Let me introduce myself. I’m Liam Davis, I’m a crypto-zoologist. I am looking for animals that are either considered fictional or extinct. I was born in Australia and I have lived here all my life. Australia is the only country that covers an entire continent.

Початок покладено. Відступати вже нікуди. Шедевру бути. 

Наступне запитання, яке може виникнути: а чи варто розповідати про свої хобі в topic about myself? Звісно! Перше враження можна справити лише раз, і твої захоплення – це один із найкорисніших інструментів для створення позитивного автопортрету. Навіть якщо це не competitive dog grooming, а щось із загальнодоступної групи reading, swimming etc. – варто додати пару слів, чому саме це заняття тобі до душі. Головне – не захопитися описом, щоб публіка не втратила швидко інтерес через непотрібні або нудні подробиці.

In my free time I like cooking. I can travel all over the world without leaving my kitchen during the worldwide quarantine.

 


Як і в ієрархічній піраміді Маслоу, третій пункт плану – сім'я та дружба. Сім'я виступає базою формування особистості, а дружба – один із механізмів її розвитку. Тому логічно, якщо в self-introduction ти згадаєш найважливіших людей у твоєму житті. Достатньо close relatives і best friends: батьки, брати, сестри та найкращий друг. Доцільно вказати сферу зайнятості кожного, може, ти згадаєш особливі таланти або захоплення. Проте не варто забувати, що твір все-таки про тебе, і якщо інформація повторюється або не суттєва – її можна викинути. 

I’m part of a small and active family. My parents are engineers. Although they work hard and have little free time, my mother is fond of hiking and every year she climbs Mount Kosciuszko. Father, for his part, doesn’t like hiking at all, so he spends his free time diving at each sea of Australia. I’m into both activities, but usually I hang out with my best friend Martin. We’ve known each other since we were three.

Якщо ти щасливий господар домашнього улюбленця – це додатковий пункт у твоєму плані. Однак, за загальносвітовою статистикою, якщо справа стосується маленьких улюбленців, господарів не зупинити. Вони готові розповідати про них без зупинки пару годин поспіль, не шкодуючи слухачів. Не піддавайся спокусі! Дотримуйся золотого правила: стислість – сестра таланту. Кличка, порода, характер – це максимум, який можна дозволити собі в topic about myself.

I have a one-year-old Dalmatian – Lex. Not only is he highly active, but also very intelligent.

Опціональними можуть бути пункти, які включають опис характеру та планів на майбутнє. При зображенні своїх основних рис необхідно керуватися зовнішніми обставинами, іншими словами, кому саме адресовано есе. Якщо мова це неформальна обстановка, то можна використовувати такі прикметники як friendly, kind, polite etc. У разі більш офіційного self-introduction доречними будуть hard-working, punctual, organized etc. Цілі на майбутні часи не мають обмежуватися завтрашнім походом до магазину за новою курткою. Мова про більш масштабні одиниці.

The most obvious thing about me is that I’m an extrovert. I’m friendly and talkative. When quarantine is over, I’m going to visit Europe and meet my friends.

Така структура плану є скелетом твого topic about myself. Очевидно, що пункти імені, зайнятості й захоплень є основоположними. Решта підлягають змінам, доповненням або взагалі видаленню. Загальний вигляд і кінцева інформативна начинка self-introduction залежать від поставлених цілей і доречності. 

Тепер уже зрозуміло, що робити та як бути з цим topic about myself. «І дихається легше, і танцюється простіше», – сказала б Земфіра, якби вчила англійську так само завзято, як ти. Але і з шаблоном плану на руках важливо вміти трансформувати його в словесну форму. Тут ми теж не залишилися осторонь. 
 

Як правильно написати topic about myself - 2

ТОП найкорисніших фраз для ідеального topic about myself

Наша команда вчених і дослідників зробила неможливе! Ми зібрали найбільш корисні та актуальні фрази для topic about myself. Користуйся та ділись із друзями!

 

GREETING

   Formal:

   Hello

   Good morning/ afternoon/ evening

   Good day (very formal)

   Informal:

   Hello

   Hey

   What’s up?

   Hi

   Hiya (very informal)

   Yo (very informal)

NAME

   Formal:

   I am …

   My full/ first/ last name is …

   Informal:

   I’m …

   My name’s …

   My friends call me …

   You can call me …/ They call me …

   Please call me …/ Everyone calls me ...

   My nickname is …

LOCATION

   Basic:

   I’m from …

   I come from … 

   I was born and raised in…

   I was born in … but raised …

   I grew up in … but now live in … 

   I’m from Birmingham

   I was born and raised in England

   I was born in France but raised in Sweden

   I grew up in LA but now I live in New York

   More complicated:

   I’m originally from … but I’m now based in … 

   I’ve been living in … for three years

   I’ve spent the past few years in … 

   I spent my childhood in …


 

NATIONALITY

   I’m + nationality adjective

   NOT: 

   I’m from Australian

   I’m Australia

   I’m from Great Britain

   I’m British

AGE

   Basic:

   I’m … years old

   I’m …

 

   More complicated:

   I’m over/ almost/ nearly …

   I am around your age

   I’m in my early early/ mid/ late “decade”

   I’m over 16

   I’m in my early twenties/ late thirties

POSITION/ COMPANY/ EDUCATION

   Employee:

   I work at “company” in the “…department”

   I work at/for (NOT IN) company name

   I’m a “position“ at “company”

   I work in “general area”

   I work as a …

   I work at/for Google at marketing department

   I’m manager at/for Starbucks

   I work in sales

   I work as an accountant

   Student:

   I’m about to graduate

   I am “subject” graduate

   I have BA degree in …

   I’m a marketing graduate

   I have a bachelor of arts degree in marketing

   I have BA degree in marketing

   I have BA in marketing

   I’m a biology postgrad (more informal)

   Courses:

   Take a course IN theoretical subject

   BUT

   Take a course ON practical subject

   I’m taking a “subject” course

   I have completed a “time” course in/on “subject”

   I’m currently taking a course in math

   I’m currently taking a course on jewelry making

   I have completed a 72-hour course in/on “subject” course

FAMILY

   Basic:

   I have a brother

   I have mum and dad

   I’m from a family of four

   We’re a family of five

   I grew up in family of 5

   I have three siblings (doesn’t include you)

   I am one of 4 siblings

   I’m an only child

HOBBIES

   Basic:

   I really like …

   I love …

   I enjoy …

   I'm a big fan of ...

   I really like running

   I enjoy baking (not to bake)

   More complicated:

   I’m a keen + noun

   I’m really into …

   I’m a keen runner

   I’m really into sleeping


Як правильно написати topic about myself - 3


Тепер у тебе є всі ключики до написання інформативного topic about myself швидко, а головне – цікаво для адресата. 

 

Аліна Логвіна

 

Дата публікації: 11 травня 2021