Country Travel вперше в Одесі. Враження та поради.

Country Travel цього року вперше наважився змінити прохолодне повітря Карпат на спекотне побережжя Чорного моря.

Здавалось, це так далеко, але… всього 6 годин на Інтерсіті і Country Travel вже в Одесі.

Country Travel Одеса. Враження та поради

Лофт Хостел. Радимо усім. Хостел міжнародний, тому стандарти відповідно теж. Адміністратори привітні, багато з чим допомагали. У кімнатах кондиціонери, рушники, постіль змінюють кожні 3 дні. Але найбільша перевага – це розташування в центрі міста. Сусідня вулиця -  Дерибасівська.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 2

Впевнені, що коли в гуглі шукаєш «де поїсти в Одесі»,одразу натрапляєш на славнозвісний «Компот». Учасники Country Travel, як справжні експерти, можуть завірити, що ресторан має гарне оформлення та цікаву подачу компоту. Але, на жаль, готують не дуже смачно. Мабуть «Компот» просто не справляється з навалою туристів.

А от що справді нам сподобалось так це – ресторан «Тьотя Мотя» та кафе «Мармелад» своїми сирниками з джемом.

 Country Travel Одеса. Враження та поради, 3

Метою подорожі Country Travel Одеса було покращення розмовної англійської та насичена екскурсійна програма. Проте, сама атмосфера міста кличе на пляж. Людей на центральних та відомих пляжах ну дууужжже багато. Варто спитати справжніх одеситів на який пляж і в який день поїхати. Вони ніколи не помиляються. З власного досвіду радимо усім пляж  «Чайка» на зупинці 10-ї станції Великого Фонтану; людей небагато, пляж чистий, море мілке та чисте.  Дуже зручно купатись з дітьми.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 4

 

Зранку і до 15:00 у місті дуже спекотно, і людей на вулицях майже немає. Усі сидять вдома під кондиціонерами. Ідеальний час для вивчення  англійської.  Дякуємо Грін Форесту Одеса за гостинність та надані аудиторії для занять. Офіс дуже стильний та затишний.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 5

 

Оглядова екскурсія на електромобілях. Екскурсію варто замовити на пізній вечір, коли по місту вже працюють ліхтарі.  Дерибасівська, набережна, Потьомкінські сходи, плоский будинок, морський порт, пам’ятники засновникам Одесі. На прохання CountryTravel екскурсію провели англійською мовою. Тому вечір видався і цікавим, і корисним.

За 3,5 години Одесу можна побачити з усіх сторін. Як виявилось, Одеса – заможне і кримінальне місто водночас. Кожен одеський дворик має свою історію. Найбільше запам’ятались дворики з таємними шафами. Ну прямо як у Гаррі Поттері. Виявляється, раніше в одеському дворику ставили шафу, через яку можна було потрапити в катакомби, і вийти зовсім в іншій стороні міста.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 6

 

Одеса – царство котів. В одному дворику можна одразу нарахувати 13-15 котів.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 7

 

Одеські катакомби визнані найдовшими у світі. Мають загальну довжину 4000 км по всій області. Існують катакомби для туристів та екстремалів. Для першого разу радять найпростіший шлях під с.Нерубайське. Наступного разу сміливці CountryTravel обов’язково спробують пройти маршрут для екстремалів, але цього року нам все ж таки порадили «культурні» катакомби.

Вхід у катакомби нагадує справжні печери. Температура, незалежно від пори року, +12.

На глибині 15 м під землею люди прожили більше року під час Другої світової війни; створили справжнє місто: вітальні, кухні, їдальні, кабінети і навіть тренувальний тир.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 8

 

Ввечері в Одесі спадає спека і дуже приємно посидіти годину-дві на вулиці. В Одесі є змога не просто посидіти на лавочці, але й переглянути старі фільми. Недалеко від Потьомкінських сходів відкрили кінотеатр під відкритим небом. Місця дуже зручні, можна взяти плед та подушку.  За окрему плату  -  навушники та лимонад. CountryTravel із задоволенням переглянули фільм Чарлі Чапліна.

Сім’я CountryTravel - немаленька, 20 людей)) Тому ми наважились орендували окрему яхту. Яхта простора, зручна. Капітан гарно розповідав про Одесу, дозволив покерувати усім бажаючим. Найбільше сподобалось купатись у відкритому морі. Вода прозора, капітан видає рятувальні жилети і можна стрибати.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 9

Повний та яскравий фотозвіт Country Travel Одеса можна переглянути на нашій сторінці у ФБ.

Country Travel Одеса. Враження та поради, 10

 

Дізнатися деталі подорожі в Одесу-2016

Дата публікації: 15 серпня 2015