Сьогодні вже абсолютно всі знають про дистанційне навчання. Але у Грін Кантрі був досвід і навички в навчанні на відстані ще до початку пандемії завдяки функції «онлайн-репетитор». Вона доступна учням, які з певних причин пропустили два або більше занять у школі англійської мови. Згодом кожен учень та викладач випробував на собі дистанційне навчання, яке стало альтернативою навчанню в класі через карантин. А вже з вересня 2020-го у ГК стартували дистанційні курси англійської мови для школярів та підлітків.
 


У перші місяці карантину можна було почути безліч скарг від батьків та учнів різних шкіл щодо навчання онлайн. Основними з них були: 

  • мала кількість проведених уроків; 
  • недосконале пояснення теоретичного матеріалу; 
  • велика кількість програм та додатків для навчання, що постійно змінювалися та знижували продуктивність навчання; 
  • нереальні обсяги домашніх завдань. 

Проте ГК не отримала у свій бік критичних зауважень ані від батьків, ані від учнів! Батьки були в захваті, що їхні діти мали змогу продовжувати вивчення англійської мови з таким же ентузіазмом та захопленням, а учні розпробували всі переваги навчання вдома та навіть визнали його кращим за офлайн. Чому так? Спробуємо з’ясувати.

  1. Однією з вагомих переваг є те, що ми в рази зменшуємо кількість соціальних контактів, що гальмує поширення COVID-19. Проте, зменшивши кількість контактів, ми не позбавляємо учнів можливості спілкування англійською у парах, групах чи міні-групах на заняттях віртуально.

  2. Наступне, що відзначили учні, – зручність та економія часу на дорогу. Адже приєднатися до онлайн-заняття можна з будь-якої точки. Як учитель, можу сказати, що діти максимально використовують цю функцію. Частенько на моїх заняттях учні виходили на зв’язок із теплих країн або ж із села, будучи в гостях у бабусі. І це чудово, адже саме таким є розумне поєднання відпочинку та навчання. Плюс це дає можливість стати частинкою нашої сім’ї учням, у чиїх містечках немає офісів ГК.
     

Чим особлива «дистанційка» у Green Country
 

  1. Дуже зручний онлайн підручник. Тільки уявіть, як ви пакуєте валізи у чергову подорож з бажанням не пропустити заняття й отримати від нього якнайбільше користі, але перед вами важкий вибір – улюблене худі чи підручник. І відповідь очевидна – звісно ж, худі, адже що ж ви накинете на себе у прохолодний вечір? А про підручник подбали ми. Кожен студент ГК має доступ до онлайн-платформи 24 Easy Steps, яка містить у собі все необхідне: інтерактивний онлайн-підручник, self-study (так звана домашка), органайзер навчального процесу учня (розклад занять, статистика відвідування занять, трекінг успішності) і навіть тести (стартовий, тренувальні, ігрові, підсумковий).  
     


 

Чим особлива «дистанційка» у Green Country – 2
 

  1. Неможливо не згадати про використання інтерактивних технологій під час занять. На дистанційних уроках ще активніше використовуються цікаві презентації, повчальні аудіо- та відеоматеріали і, звісно ж, улюблені ігри, такі як Kahoot, Quizlet, Quizizz, Baamboozle та багато інших. А це неабияк тішить та мотивує до навчання дітей різного віку.
     

Чим особлива «дистанційка» у Green Country – 3
 

  1. Ну і бонус для батьків – дистанційні курси у ГК в рази дешевші!

Напевно у вас виникли запитання – ми на них зараз відповімо.

Який же підхід до онлайн-навчання застосовується?

Усе дуже просто. Навчання в школах ГК побудовано за методикою Flipped Classroom або «перевернуті класи». Ця система застосовується як в офлайні, так і в онлайні. Перевернутий клас – це педагогічна модель, в якій типова подача лекцій і виконання домашніх завдань переставлені місцями. Перед заняттям діти переглядають короткі відеолекції, слухають навчальний аудіоматеріал, а на заняттях вчаться застосовувати набуті знання на практиці, створюють різноманітні проєкти, ставлять запитання вчителю та виконують вправи.
 

Чим особлива «дистанційка» у Green Country – 4


Як проходить заняття та яких результатів досягають учні?

Мушу сказати, що заняття онлайн нічим не відрізняються від традиційних занять у класі.

Найперше – учні готуються до заняття самостійно: виконують self-study у яких зібраний весь теоретичний, частково практичний матеріал та нові лексичні одиниці.

Розпочинаємо урок із усмішки. Малеча стартує грою або піснею. А старші розповідають щось цікавеньке, що трапилося із ними з часу нашої попередньої зустрічі. Ділимося, як пройшов день або вихідні, жартуємо.

Коли переконалися, що всі в хорошому гуморі, то переходимо до навчання. Щоб налаштувати учнів на робочий лад, виконуємо warm up. Це така собі розминка, мовленнєва зарядка у формі гри та на повторення вже вивченого матеріалу або на презентацію нового. Вона, немов чарівна паличка кожного викладача, зацікавлює, заохочує і мотивує студентів до навчання.
 

Чим особлива «дистанційка» у Green Country – 5


Потім – до практики. Протягом усього заняття учні застосовують на практиці кожне слово та кожну граматичну структуру, з якими попередньо ознайомилися у self-study. Учні мають змогу запитати свого наставника про те, що їм не зрозуміло або важко дається. Також на уроках вдосконалюємо наші Reading, Listening, Speaking, Writing Skills. Усе завжди у цікавій формі!

Читаємо, слухаємо, обговорюємо та пишемо на теми, які цікаві учням: роботи, динозаври, fashion, блогери, гаджети, подорожі, зірки та багато інших. Ба більше, ми слухаємо англомовну музику сучасних виконавців, працюємо над завданнями пов’язаними з нею, обговорюємо та співаємо разом!

Займаємося на платформі Zoom, що дає змогу супроводжувати кожне завдання грою, роботою у парах або групах, переглядом відео.


Як вчителі розуміють, чи добре учні засвоїли матеріал?

У цьому нам допомагають production activities. Як правило, це творчі завдання (діалог, розповідь, міні-твір, проєкт, гра) – підсумок вивченого на певному етапі заняття або впродовж усього заняття. Такі вправи допомагають студентам «розкласти все по поличках» ну і просто have fun.

Як учні молодшого шкільного віку можуть висидіти перед монітором 1 годину 20 хвилин?

Легко! Зазвичай вони навіть не помічають, що навчаються. Цікаві відео, ігри, робота у командах, часта зміна завдань і партнерів та навіть розминка посеред заняття. Усе це не дозволяє малечі нудьгувати.

 

Що ж із кантриками? Діти їх не отримують на онлайн-заняттях?

Це ж їхня зарплата! Тому, звісно ж, отримують!
 

Чим особлива «дистанційка» у Green Country – 6


Після кожного онлайн-уроку кожен учень має змогу отримати 8 кантриків. Усе залежить від його старанності протягом заняття. 4 кантрики гарантовано отримує кожен, хто виконав self-study і довів це успішним виконанням завдань. Ще 4 кантрики можна заробити активною роботою на уроці. А якщо студент мегаактивний, перемагає в іграх або ж чудово виконує творче завдання, то отримує extra countrics. Зарплата нараховується на особистий рахунок учня у його електронному кабінеті MY GC.

А куди витрачати кантрики?

Якщо навчання онлайн, то і shopping теж онлайн! На Instagram-сторінці @yellow_shop_gc можна замовити все, чого душа забажає! Також покупку можна здійснити у крамничці будь-якої філії ГК.
 

Чим особлива «дистанційка» у Green Country – 7


Отже, дистанційний формат нічим не відрізняється від традиційного, хіба що кількома перевагами. Якщо ти любиш гнучкість і не хочеш витрачати час на добирання у переповненому громадському транспорті або відволікати батьків від роботи з проханням «drop me, please» то дистанційні курси у ГК саме для тебе!

 

Олеся Вовк, викладачка Грін Кантрі

Олеся Вовк

Дата публікації: 29 грудня 2020