Що таке міжнародна школа? Це навчальний заклад, який надає середню освіту та сприяє розвитку в міжнародному освітньому середовищі і надає своїм випускникам можливості легко інтегруватися у навчальні заклади інших держав, інших регіонів світу та навіть інших світових культур. Можливість навчатися у міжнародній школі є й у Києві.
Тому, провівши унікальну глобальну «мандрівку» інтернет мережею, пропонуємо вісімку таких шкіл:
 
1. Британська міжнародна школа в Україні (The British International School in Ukraine) 
BISU – це одна із 262 шкіл, розташованих за межами Великої Британії, саме у Києві.
У цій школі впроваджена і діє Кембриджська міжнародна система оцінювання та її навчальні програми. Свідоцтва про освітні рівні, отримані за цими програмами, визнаються не тільки у Сполученому Королівстві. Школа також є членом Європейської Ради міжнародних шкіл. Учні випускних класів здобувають дипломи міжнародного бакалаврату про повну середню освіту (The IB diploma), які надають можливість здобувати вищу освіту та приймаються і визнаються більше, ніж 2 337 університетами у 90 країнах світу.
8 міжнародних шкіл Києва
 
2. Київська міжнародна школа (Kyiv International School) 
KIS – це школа, перебуває під опікою «Управління міжнародними школами» Державного Департаменту США, яке рекомендує цю школу для здобуття середньої освіти. Тут діє програма «Advanced Placement» (AP) — стандартна освітня програма для учнів старших класів США та Канади та «Advanced Placement Capstone» (AP Capstone) — розширена освітня програма для учнів старших класів США та Канади, до якої увійшли нові дисципліни (ще додатково 5 іноземних мов). Бали, здобуті за цією програмою, враховуються під час вступу до вищих навчальних закладів США та Канади. Школа також має програму “IB Diploma Programme”. 
8 міжнародних шкіл Києва, 2
 
3. Міжнародна школа «Меридіан» 
Міжнародна школа «Меридіан» підпорядковується Міністерству освіти і науки України та має почесне звання члена ECIS (Європейської ради міжнародних шкіл).
Викладання  в “Меридіані” здійснюється двома мовами – українською та англійською. Школа має гарну матеріально-технічну базу, що включає в себе сучасне обладнання навчальних кабінетів, комп’ютерний клас, бібліотеку, фізичну та хімічну лабораторії, кабінет художньої праці та хореографічну залу. Після уроків учні мають можливість відвідувати гуртки, факультативи, клуби за інтересами, подорожувати по Україні та за її межами.
8 міжнародних шкіл Києва, 3
 
4. MINIBOSS BUSINESS SCHOOL
MBS - новий тренд нового світу, це міжнародна освітня мережа 21 століття, що впроваджує новітні технології навчання дітей і підлітків теорії і практиці бізнесу.
Освітня мережа MINIBOSS пов'язує Бізнес-школи по всьому світу. Ексклюзивна програма та інтерактивна методика бізнес-освіти в цій школі створені вченими, економістами та підприємцями Наукового центру Європейського Бюро Розвитку Бізнесу (ЕБРБ) з ініціативи Європейської асоціації розвитку бізнесу.
Світова мережа MINIBOSS BUSINESS SCHOOL розвивається на основі технології франчайзингу. Франшиза MBS - це права на використання готової ефективної бізнес-моделі, новітніх освітніх технологій, програм і підручників, торгових знаків, авторських прав для навчання дітей і підлітків теорії і практики бізнесу. Тому, якщо ти цікавишся бізнесом та ще й англійською, тобі сюди.
8 міжнародних шкіл Києва, 4
 
5. Німецька школа в Києві 
Deutsche Schule  — одна із розташованих за межами Німеччини німецьких міжнародних шкіл, яка має офіційний статус німецької школи за кордоном, і якою опікується Центральне управління шкіл за кордоном («ZfA») Федерального управління адміністрації Німеччини.
Школа та її німецькі освітні програми є визнаними у Німеччині і перебувають під наглядом ZfA. Українські освітні програми ліцензовані Міністерством освіти і науки України. В даній школі можна здобути освіту і отримати документи про наступні освітні рівні:
За німецькими освітніми програмами:
загальна середня освіта (Hauptschulabschluss) — свідоцтво про базову середню освіту (після закінчення 9 класу);
повна загальна середня освіта (Mittlere Schulabschluss) проміжний сертифікат — свідоцтво про повну загальну середню освіту (в Німеччині називається «атестат про закінчення реальної школи»), (після закінчення 10 класу);
Абітур (Abitur) (за підтримки з боку федеральної землі Саксонія), який надає можливість бути прийнятим до університетів Німеччини та багатьох держав Європи.
Також можна отримати документи за українськими освітніми програмами: свідоцтво про базову загальну середню освіту після закінчення 9 класу та атестат про повну загальну середню освіту (після закінчення 11 класу), який надає можливість вступу до вищих навчальних закладів України.
Якщо ти хочеш бути постійно в німецькому середовищі, мати друзів з Німеччини, Австрії, Люксембургу, Ліхтенштейну і Швейцарії, які тимчасово проживають в Києві, то тобі сюди.
8 міжнародних шкіл Києва, 5
 
6. Zoloche International School  
Міжнародна школа "Золоче" знаходиться в Україні, неподалік від Києва на березі затоки Дніпра в самому мальовничому і екологічно чистому районі передмістя.
ZIS - це унікальна, прогресивна школа, яка вчить дітей англійською та українською мовами, пропонує білінгвальну програму, високий рівень академічної освіти і безмежні можливості для розкриття потенціалу і талантів дітей, як дошкільнят, так і школярів. Крім основних занять, в школі організовані додаткові позакласні заняття (гуртки) на різні смаки. 
Вчителі міжнародної школи "Золоче" - це українські педагоги і носії англійської мови. А влітку на базі школи працюють два табори.
8 міжнародних шкіл Києва, 6
 
7. Міжнародна французька школа 
Тут можна почати з директора  – Тіфен Анрі –  методист, вчитель вищої категорії, старший вчитель із 23-річним педагогічним стажем роботи в Україні; дипломований керівник навчального закладу. 
За якими програмами відбувається навчальний процес? Хто вчителі?
Навчання здійснюється за офіційними програмами Міністерств України та Франції, які готують дітей до отримання різних дипломів. 
Якою мовою здійснюється навчання в школі? З 1 класу заняття проводяться українською та французькою мовами, англійська з 1-го класу та іспанська мова з 5-го класу викладаються як іноземні мови.
Які офіційні дипломи може отримати моя дитина протягом навчання в міжнародній французькій школі?
ДПА (Державна підсумкова атестація – український атестат про середню освіту);
ЗНО (Зовнішнє незалежне оцінювання);
DNB (Diplôme national du brevet-французький диплом про закінчення колежу – аналог українського свідоцтва про середню освіту);
BAC (Baccalauréat–французький атестат про середню освіту);
DELF/DALF (диплом володіння французькою мовою як іноземною, рівні A1-A2,B1-B2,C1-C2);
PTE/IELTS (диплом володіння англійською мовою як іноземною, рівні A1-A2,B1-B2);
DELE (диплом володіння іспанською мовою як іноземною, рівні A1-A2,B1-B2).
До яких ВНЗ можуть вступати випускники школи?
До кращих українських ВНЗ, а також ВНЗ Франції, Європи, США та в університети з міжнародними програмами.
8 міжнародних шкіл Києва, 7
 
8. GLOBE - Cambridge International School 
GIS отримала від Cambridge Assessment International Education підтвердження про повну відповідність всім вимогам для входження в глобальну мережу Cambridge International Schools.
У школі впроваджена і діє Кембриджська навчальна програма й міжнародна система оцінювання (Cambridge International Examinations). Свідоцтва про отримані освітні рівні в цій школі визнаються університетами та  роботодавцями країн Європейського Союзу,   Північної Америки, Північної Африки, ПАР, Австралії та Нової Зеландії. 
Школа є членом Ради міжнародних шкіл («CIS») та спільноти Кембриджських шкіл. Крім цього, Globe International School є авторизованим підготовчим центром складання Кембриджських іспитів з англійської мови.
Окрім партнерства з міжнародними освітніми системами, школа є акредитованою Міністерством освіти і науки України та має офіційний дозвіл імплементації (виконання) міжнародних програм у навчальний процес.
8 міжнародних шкіл Києва, 8 
 
Ось таку вісімку ми запропонували тобі, де можна сформувати особистість, розвивати інтелект, ерудицію, творчість, комунікативні вміння, і не лише українською мовою, а й англійською (та не тільки). 
Тому, як зазначив французький письменник та літературний критик Анатоль Франс: “Щоб перетравлювати знання, потрібно поглинати їх з апетитом”. Всім “смачного”! 
 
8 міжнародних шкіл Києва, 9знайшла найцікавіші школи, Катерина Шевченко
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Дата публікації: 6 серпня 2018