Коли дитина вивчає англійську, батьки стараються їй допомогти, підтримати у цьому процесі. Ось кілька наших порад.
 
1. Домашнє завдання - для дитини, не для батьків
Так, вам варто зрозуміти, що домашка - це відповідальність учня, не батьків. Відповідальність батьків - переконати дитину, що домашня робота - це важливо та обов"язково!   Що радимо батькам - то це забезпечити всі умови для її виконання:
- встановити рутину, звичку дитини, підготовки домашніх завдань;
- встановити час на його виконання, тобто побудувати графік дитини так, щоб з-поміж всіх гуртків, курсів та секцій в учня був час для виконання завдань (зазвичай це обмежений час, до 20-40хв, залежно від рівня та віку);
- пояснити дитині як вона може дізнатись домашнє завдання, якщо вона пропустила урок: чи то зв"язатись з однокласниками, (якщо йдеться про шкільну англійську), чи то скористатись особистим кабінетом (якщо йдеться про заняття  в Грін Кантрі), чи інший спосіб, якщо це будь-які інші курси англійської. 
 
2. Не бійтесь, якщо ви не знаєте англійської
Так часто чуємо від батьків: "А я ж вчила німецьку, англійської не знаю зовсім. І що ж я йому допоможу?" Ні, зможете ;) Дитина не потребує від батьків не безпосередньо пояснення матеріалу, це прерогатива викладача ;) Тут варто допомогти дитині з надданням доступного інструменту для вивчення мови. Я маю на увазі, якщо дитина звертається до вас з проблемою, підкажіть шляхи її вирішення:
- не знає, як читається правильно слово - підкажіть як користуатись google translator функція "озвучення слова";
- не зрозуміло, що робити в завданні - спробуйте разом перекласти умову завдання в словнику;
- не зрозуміла граматична тема - відшукайте в підручнику граматичну таблицю з пясненням, або ж порекомендуйте підійти до викладача перед заняттям/підняти руку на занятті.
У дітей часто виникають  труднощі саме з розумінням завдання, а не з розумінням матеріалу.
 
3. Співпрацюйте з викладачем 
Спілкутесь з викладачем. Якщо він бачить певні "слабкі місця" у навчанні дитини, обов"язково порадить, як це можна випарвити:
- вимова, listening - варто більше слухати англійської (пісні, відео, подкасти, аудіокниги);
- граматика - граматичні ігри онлайн, тести, вправи (так звані drills);
- лексика - онлайн-ігри, настільні карткові ігри чи читання книг.
 
4. Не ставте дітям надто високі вимоги
Коли лише починаєш вивчати мову, важко охопити все одночасно. Не очікуйте, що через рік вивчення мови  дитина вільно спілкуватиметься з іноземцем. Вивчення мови - процес поступовий. Спершу дитина зможе розповісти про свої вподобання, пізніше пояснити дорогу іноземцю, і лише на рівні  intermediate - зможе підтримати розмову на вільні теми. Радійте дрібним перемогам дитини ;)
 
5. Вивчення англійської - це не лише заняття
Сьогодні щодня ми сприймаємо інформацію з багатьох джерел - соцмережі, книги, інтернет, реклама.. І вчитель та підручнк з англійської - це лише основа вивчення мови. Заохочуйте дитину слухати англійські пісні (порекомендуйте пошукати текст улюбленої пісні в інтернеті, шукайте разом переклад назв відомих пісень), сходіть разом на перегляд мультфільму мовою оригіналу (можете пошукати сеанс з субтитрами), заохочуйте піти на англомовну вечірку, знайдіть смачний рецепт англійською та разом спробуйте перекласти інгредієнти до нього ;)
 
6. Спеціально для батьків грінкантрівців ;)
Хочу нагадати, що якщо ваша дитина вивчає англійську у нашій мережі, то у вас є ваш особистий онлайн-помічник - особистий кабінет My Green Country. 
Тут ви зможете дізнатись: 
- домашні завдання з усіх занять (пропущені заняття будуть виділені дзвіночком);
- відвідуваність та успішність учня;
- зареєструватись на відпрацювання пропущених занять (GC-Tutor);
- зареєструватись на додаткові англомовні програми (вечірки, табори).
 
Детальніші інструкції користування особистим кабінетом ви знайдете тут
Особистий кабінет дуже простий в користуванні, спробуйте в нього зайти разом з дитиною, і вона вас більше ніколи не запитає: "А що мені робити на домашку? Я не записав на минулому уроці" ;)
 
Нехай ваша дитина вивчає англійську із задоволення!
 
Поради для тих, чиї діти вчать англійську
 
Дата публікації: 11 січня 2018