Як навчити дитину читати за 5 хвилин

 

Марія Ольховик, 

 

Вона прийшла до нас 7 років тому для участі у денному таборі. Планувала попрацювати лише 2-3- тижні, але ці 3 тижні тривають і досі=) Працює з дітьми молодшої школи, тому має багато підказок для батьків дітей такого віку, якими регулярно ділиться у рубриці "Підказки батькам"

Дитина пішла до школи і за місяць вивчила алфавіт і впевнено щебече “ABCDEFG…” на радість бабусі і дідуся. Коли ж справа доходить до розпізнавання букв окремо, то ентузіазм зменшується,  а при потребі прочитати коротеньке слово і взагалі зникає. Що робити у такій ситуації? Як заохотити дитину читати на самому початку навчання? 

Так, у сучасному світі яскравих ігор та всеможливих технологій, дитина з самого початку втрачає увагу та інтерес до розпізнавання закарлючок на папері та швидко нудиться, але хто сказав, що перші кроки у самостійному читанні мають обов’язково бути нудними?

Якщо ви тільки починаєте вивчати букви алфавіту, варто звертати увагу на звук кожної букви. Тут у нагоді можуть стати ось такі відео:

 

 

 

 

 

Якщо дитина впевнено знає та може назвати усі букви алфавіту і їх звуки, то саме час приступати до перегляду навчальних відео, що допоможуть навчитись читати прості короткі слова:

 

 

 

 

 

 

 

Під час перегляду таких відео важливо повторювати усі звуки та слова, після першого перегляду можна вимкнути звук та попросити дитину самостійно називати букви і читати слова. 

Наступним кроком у розвитку навичок читання може стати читання наступних слів:

 

 

 

 

 

 

 

 

Такий динамічний та нестандартний підхід до розвинення навичок читання  допоможе не втратити інтерес до самостійного читання, а також значно розширить лексичний запас. І звичайно, час, затрачений на роботу з одним відео, складає не більше 5 хвилин:)

Успіхів!

Дата публікації: 24 жовтня 2016