Коли дитина починає  писати/читати англійською, тоді у  неї виникає багато "чому".

Чому в слові "son" пишемо "O" , а в слові "sun" - "U"? Чому в слові "apple" остання буква не читається, але пишеться? Чому слово "you" ми читаємо як один звук, а пишемо аж три букви?

І не завжди дитині можна відповісти на ці питання не заплутуючи її.  На початковому етапі вивчення англійської  пояснення всіх орфографічни правил не є  пріорітетним, а важливішим є вивчення лексики, усне мовлення. Але як же вправлятись дитині із незрозумілими словами, які їй потрібно не лише вміти прочитати, а й правильно написати?

"Practice makes perfect"  - саме так можна сказати про запам"ятовування написання слів. Знання приходять з практикою: чим більше дитина вправляється у написанні слів, тим швидше і легшим буде запам"ятовування "spelling" нових слів.

Як допомогти дитині запам'ятовувати написання англійських слів

А наше завдання дати дитині такі вправи, щоб процес вивчення не став нудним. Ось наші пропозиції з посиланнями на сайти, де такі вправи можна завантажити:

1. Write missing letter

Вправи такого типу можна використовувати як перший етап вивчення слова, коли дитині потрібно пригадати лишень 1-2 букви зі слова.

 

ikidspad.com

englishforeveryone.org

enchantedlearning.com

spellingactivities.org

2. Unscramble the words

У таких вправах дитині потрібно поставити літери у правильному порядку, щоб вийшло слово. Тут також дитині важливо знати, які слова може вона отримати (тобто попередньо ознайомитись з ними)

 

teach-nology.com

bogglesworldesl.com

schoolfamily.com

education.com

anglomaniacy.pl

3. Do the crossword

Кросворди - це те, що діти дуже люблять!   Проте, потрібно бути уважним та підбирати кросворд відповідного рівня складності. Існують  кросворди, де дається вибірка слів, які можуть бути відповідями (такий кросворд слугуватиме для практики переписування та розуміння значення слів), існують кросворди, де замість запитань є малюнки відповідних слів. 

 

puzzles-to-print.com

eslgamesplus.com

esl-galaxy.com

 

4.  Do the wordsearch

Такі вправи для дітей лише в радість! Серед купи літер потрібно знайти слова, які можуть ховатись або по горизонталі, або по вертикалі (в деяких випадках автор додає ще слова по діагоналі). Тут так само як і в кросворді важливо підібрати wordsearch відповідної складності.

 

funenglishgames.com

puzzles-to-print.com

eslgamesplus.com

esl-galaxy.com

 

 

5. Online games

Онлайн-ігри  можуть бути гарним бонусом до практики  спелінгу,  так як зазвичай вони не підлаштовані на послідовне вивчення потрібного списку слів, а швидше видають рандомні слова, не пов"язані між собою логічно. Але такі ігри учні часто отримують як винагороду за гарні результати;)

hangman

- word-scramble

bouncing letters

 

Правильного вам написання слів! 

 

 

Як допомогти дитині запам'ятовувати написання англійських слів, 2

Дата публікації: 21 листопада 2016