Останні роки в інфопросторі зʼявляється все більше новин про впровадження штучного інтелекту у різні галузі нашого життя. Попри широкі можливості ШІ, варто навчитися правильно його використовувати, щоб оптимізувати освітній процес і не втратити якість навчальних матеріалів. Розказуємо про це більше Штучний інтелект: як новітні технології допомагають в освітньому процесі

 

Штучний інтелект у школі англійської Грін Кантрі

 

Ми використовуємо ШІ для спрощення проміжних етапів створення навчальних матеріалів. Наприклад, це можуть бути додаткові фото, відео або аудіоматеріали за темою заняття, яку розробив навчально-методичний відділ школи.

 

Завдання, згенероване штучним інтелектом (зображення завдання)

 

Такий допоміжний ресурс допомагає скоротити час на створення нової теми заняття. Навчально-методичний відділ школи регулярного вносить зміни у наповнення уроків, аби вони відповідали актуальним запитам дітей і підлітків. Ми слідкуємо за навчальними трендами та завжди стараємося підібрати цікавий та інтерактивний контент для занять. Наприклад, за допомогою штучного інтелекту було створено відео для одного з рівнів розмовного курсу, яке майже неможливо відрізнити від справжнього.

 


 

Якщо з інфоприводами штучний інтелект допомагає заощадити час для швидшої публікації уроку на платформу, то при розробці широкого навчального плану ШІ дає змогу навчально-методичному відділу швидше підбирати та структурувати актуальні та цікаві теми для уроків.

 

Використання ШІ викладачами на занятті

 

На кожному уроці 70% часу присвячено практиці. Студенти спілкуються, виконують інтерактивні завдання та працюють над спільними проєктами. На допомогу генерації ідей для якогось проєкту також може прийти штучний інтелект. 

 

Діти зацікавлені у дискусії та розробці теми, яку вони вивчають. Саме тому швидка генерація в інтернеті дає їм більше часу на комунікацію. Важливо зазначити, що використання ШІ відбувається виключно через викладача і лише в окремих видах завдань. Таким чином діти перебувають в однакових умовах отримання додаткової інформації та можуть одночасно розпочинати роботу над груповим проєктом.

 

Перевірено на практиці, що такий підхід не лише оптимізує навчальний процес, а й розвиває у студентів нові напрямки для поступової генерації нових власних ідей.

 

Віртуальні помічники для навчання дитини вдома

Додаткова практика за межами занять допомагає закріпити отримані знання та пришвидшити здобуття нового рівня англійської. Ми виокремили кілька сервісів, які допоможуть практикувати мовленнєві навички: 

Штучний інтелект: як новітні технології допомагають в освітньому процесі, 2 Google’s Speech-to-Text API — дозволяє практикувати вимову та навички говоріння, завдяки трансформування голосу у текст за допомогою штучного інтелекту. 

Штучний інтелект: як новітні технології допомагають в освітньому процесі, 3 
Replika та Mondly — спілкуйтеся з чатботами англійською для вдосконалення навичок говоріння та аудіювання дитини.

 Штучний інтелект: як новітні технології допомагають в освітньому процесі, 4 Chat GPT — дає змогу покращити навички письма. Учні можуть тренуватися давати чіткі інструкції чату англійською, писати листа або есе та просити чат надати відгук щодо виконаної роботи.

 

Рекомендуємо використовувати ці ресурси разом із дитиною, аби слідкувати за інформаційною гігієною. 

 

Штучний інтелект розвиватиметься й далі, а наша головна задача — вміло інтегровувати його у навчальний процес й отримувати максимум користі для оптимізації буденних завдань. Реєструйтеся на пробне заняття, щоби дізнатися ще більше про сучасне та інноваційне вивчення англійської для дитини.

 

Пройти тестування (кнопка)

 

Дата публікації: 3 липня 2024