Хочете новини з міжнародного освітянського форуму Global Educational & Skills Forum (GESF), що відбувається в Дубаї? Якщо вам цікаво як на нього можна потрапити, як він організований і що там відбувається - продовжуйте читати!

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї

Наталя не стрималася і вирішила поділитися своїм досвідом :)

Все почалося задовго до самого форуму - відразу після реєстрації. Я була приємно здивована якістю мобільного додатку, який організатори рекомендували завантажити. В додатку було абсолютно все:
- інформація про події
- додаткові повідомлення від організаторів 
- детальний опис спікерів та тези їх доповідей
- презентація кожнісінького учасника заходу
- карта залів, зон відпочинку
- підказки щодо додаткових можливостей (екскурсій, подій, ресторанів, готелів)
- можливість створювати нотатки
- легкий звязок між учасниками конференції (можливість написати особисте повідомлення будь-кому із спікерів, організаторів, ведучих та учасників)
- інформація про спонсорів та меценатів
і відразу після закінчення події зявилася кнопка з можливістю залишити відгук про подію!

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 2

Цікавий факт: ведучим відкриття форуму був Брейдон Бент. В імені нічого дивного, але якщо ви дізнаєтеся, що йому всього лише 10 років, то обовязково захочете зафрендити його в інстаграмі :) Хлопець поводився настільки природньо і вільно, що важко було повірити в його такий юний вік.

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 3

Форум відбувається під покровом шейха Дубая та підтримки Varkey Foundation у величному готелі Атлантіс. Частина учасників форуму проживає у цьому ж готелі, інші - бронюють навколишні готелі та замовляють трансфер. Учасники форуму забезпечені напоями та їжею під час всієї програми. Це дає можливість швиденько перекусити і бігти на заплановані виступи.

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 4

Цьогоріч GESF об'єднав 2200 делегатів, 297 спікерів, 200 представників медіа  із 144 країн світу, а також 40 Міністрів Освіти, 7 колишніх Президентів і 1 шейха під час 124 публічних сесій. "Вчителі важливі" та "Хто змінює світ?" - головні слогани заходу.

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 5

Одним з головних завдань форуму є підняття престижності професії вчителя та створення освітянської спільноти в світовому масштабі для постійного спілкування та обміну досвідом. Саме тому щовечора було організовано події для неформального спілкування: 

День перший - Пляжна вечірка

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 6

День другий - Концерт, присвячений головній події року в освіті - конкурсу Global Teacher Prize, який, до речі, вже втретє відбувається і в Україні за сприяння громадської спілки Освіторія. Цьогоріч премію здобув Олександр Жук, якого журнал Фокус відзначив на рівні з "українським Ілоном Маском" (детальніше тут). Олександр теж був учасником цьогорічного Освітнього Десанту.

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 7

День третій - Вечірка з нагоди оголошення переможця Global Teacher Prize. Переможцем став Пітер Табічі з Кенії. Думаю, вам буде цікаво дізнатися, чим таким особливим захопив Пітер серця вболівальників? Розказую: він відкрив клуб талантів та науковий гурток, а також слідкує за трендами в освіті не зважаючи на майже відсутність інтернету та лише один компютер. Тепер вдвічі більше випускників з його школи вступають до університетів, ніж це було раніше. Йому також вдалося організувати безкоштовні індивідуальні заняття для тих, кому вони особливо потрібні. 

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 8

На форум можна потрапити самостійно, але набагато комфортніше та цікавіше їхати разом із Освітнім Десантом, який організовує громадська спілка Освіторія. Цьогоріч зібралася група із 30 осіб. 
На форумі паралельно відбувається близько 10 різних подій. Подорожуючи з іншими освітянами ми вирішили розбитися на групки за інтересами, занотовувати найцікавішу інформацію з кожного виступу, а потім нею обмінюватися. Таким чином ми змогли "потрапити" на більшість виступів та дискусій.

Подія року. Як організований світовий освітній форум в Дубаї, 9

Дата публікації: 26 березня 2019