Навчання англійської у форматі онлайн серед дітей таке ж популярне, як і серед дорослої аудиторії. Усе більше батьків вважає за краще, щоб їхні діти відвідували уроки англійської онлайн. Процес онлайн-навчання захоплює маленьких студентів своєю новизною та креативністю. Викладачі використовують на заняттях онлайн-ігри, які так люблять діти.

Зміст

1. Особливості онлайн-уроків англійської для дітей
2. Чому англійська на уроках онлайн більше подобається дітям?
3. Як правильно побудувати навчання дитини на уроках англійської онлайн: поради викладачам
4. Що повинна вміти дитина перш ніж почати вивчення англійської онлайн?
5. Як почати вивчати англійську онлайн?
6. Як правильно вчити англійську онлайн?
7. Яка роль батьків у онлайн-вивченні англійської?

Вивчення англійської онлайн для дітей підвищує у юних студентів інтерес до навчання. Однак, перш ніж почати вивчення мови онлайн із дитиною, слід розібратися, як побудовано таке навчання.

 

 

Особливості онлайн-уроків англійської для дітей

У цілому, навчання дітей онлайн має мало відмінностей від офлайн-навчання. Заняття будуються так само в ігровій та комунікативній формі. Тому якщо ваш улюблений викладач переїхав і пропонує замість зустрічей уроки англійської онлайн – не переймайтеся, вони будуть не менш продуктивними. Щоб остаточно розвіяти сумніви батьків про те, чи варто пробувати вивчення англійської онлайн, розглянемо основні особливості уроків за допомогою відеозв'язку для дітей.

  1. Структура онлайн-уроку англійської. Уроки для дітей за своєю структурою не відрізняються від дорослих занять. Дитячі мовні уроки онлайн мають вступ, розминку, лексичну та граматичну частини, а також підбиття підсумків. Час, який виділяється на окремі етапи уроків для дітей, може відрізнятися від дорослих уроків. На розминку для дітей часто приділяється більше часу, адже дітям набагато складніше налаштуватися на серйозний лад.
     
  2. Тривалість і частота. Тривалість дитячих занять з англійської онлайн зазвичай складає 50-60 хвилин. Для дітей молодшого шкільного віку також можлива тривалість заняття до 30 хвилин. Частота залежить від бажання студента або батьків, а також швидкості сприйняття матеріалу та рівня знань. Онлайн-вивчення англійської для дітей буде продуктивним, якщо займатися якомога частіше. Оптимальна частота дитячих уроків англійської онлайн – двічі на тиждень.
     
  3. Специфіка. Дитячі уроки англійської у форматі відеозв'язку будуються на підручниках, за якими проходять офлайн-уроки. Однак уроки онлайн більш інтерактивні. Багато дитячих шкіл англійської пропонують займатися за спеціально розробленою програмою або на авторській платформі, що буде цікавіше маленькому студенту.
     
  4. Організаційні питання. У практиці англійської онлайн не менш важливу роль відіграють технічні аспекти навчання. Дитина повинна вміти працювати на комп'ютері або ноутбуці. Якщо ви знаєте, що ваша дитина погано розбирається в технічних питаннях, варто заздалегідь навчити її цього.

Чому англійська на уроках онлайн більше подобається дітям?

  • Багато батьків помічають, що діти з великим задоволенням займаються онлайн. Причин для цього декілька. Перш за все – психологічний комфорт. Вивчення англійської онлайн у дітей проходить у своїй улюбленій кімнаті.
     
  • Онлайн-вивчення англійської – це додаткова можливість провести час за комп'ютером. Найчастіше дітям лімітують час, який вони можуть проводити за комп'ютером, але в разі онлайн-навчання можна поєднати приємне з корисним. Більш того, багато викладачів на своїх онлайн-заняттях також вмикають ігри.
     
  • Навчання онлайн притягує своєю новизною, дітям завжди цікаво спробувати щось нове. Так, наприклад, на офлайн-уроках ми працюємо з надрукованими картками, а у форматі онлайн картки можуть переміщатися за допомогою комп'ютерної миші.
     
  • Усі батьки знають, що це дійсно важко – змусити дитину йти на заняття. Уроки англійської за допомогою відеозв'язку відбуваються вдома, і не потрібно витрачати час на дорогу або підготовку до приходу викладача.

Як правильно побудувати навчання дитини на уроках англійської онлайн: поради викладачам

Для того щоб правильно побудувати навчання дитини на уроках англійської онлайн, викладачеві потрібно співпрацювати з батьками дитини, не тільки з самою дитиною. Злагоджений механізм роботи зробить процес вивчення англійської онлайн простим і продуктивним.

По завершенню кожного юніта або блоку уроків варто давати зворотний зв'язок батькам. Це може бути невеликий звіт, у якому будуть вказані досягнуті успіхи й подальші цілі.

 

Чому уроки англійської онлайн подобаються дітям більше, ніж офлайн?
Викладачам у кінці кожного уроку англійської онлайн слід надсилати батькам невеликий звіт про успіхи дитини

 

Дуже важлива для вивчення англійської онлайн дисципліна на уроці. Це не означає, що учень буде піднімати руку, щоб відповісти, або сидіти рівно перед камерою. Дисципліна полягає у відповідній поведінці учня та вчителя на заняттях з англійської онлайн. Можна скласти список правил, яких треба дотримуватися й учневі, й учителю.

Не менш важливий момент – це дружні стосунки зі студентом. Зрозуміло, викладач повинен бути доброзичливим і відкритим, заохочувати та хвалити учня за хорошу роботу.

Що повинна вміти дитина перш ніж почати вивчення англійської онлайн?

Перш ніж почати навчання онлайн, дитині необхідно опанувати ази роботи на комп'ютері. Це не означає, що є необхідність пройти навчання ще й на комп'ютерних курсах. Важливо, щоб дитина вміла набирати текст на клавіатурі комп'ютера або ноутбука, користуватися комп'ютерною мишкою, могла зателефонувати викладачеві.

Якщо дитина не вміє працювати на комп'ютері, а навчання вкрай необхідне – перші кілька занять хтось із батьків має бути присутнім поруч з учнем. Необов'язково сидіти ззаду та підказувати дитині, навпаки – це категорично не варто робити. Ви можете бути в сусідній кімнаті, і якщо дитина вас покличе – потрібно прийти й допомогти.

Починати онлайн-вивчення англійської можна з будь-якого віку. Краще, звісно, починати зі шкільного, адже дітям дошкільного віку буде важче всидіти перед комп'ютером.

Що стосується рівня, з якого можна починати онлайн-навчання, це може бути навіть нульовий рівень. Не варто перейматися, викладач завжди знайде потрібний підхід.

Як почати вивчати англійську онлайн?

Якщо ви з вашою дитиною вирішили записатися на дистанційний курс англійської, оберіть відповідну школу, а адміністратори подбають про те, щоб ви отримали повну інформацію про навчальний процес і відвідали пробний урок.

Подивіться, як почати вивчати англійську онлайн у школі Green Country.

  1. Визначитися з курсом

У нас є три онлайн-програми для дітей від 6 до 16 років: комплексна і розмовна, а також самостійне навчання на онлайн-платформі. Ознайомтеся з описом всіх програм на сайті або замовте дзвінок – адміністратор докладно все опише і допоможе підібрати курс.

  1. Пройти тест на рівень володіння англійською мовою

Представник школи протестує дитину (усно та письмово, якщо вона вже вивчала англійську раніше) і розподілить її до відповідної групи.

  1. Відвідати пробний урок

На безкоштовному першому занятті дитина подивиться, як проходить типовий онлайн-урок в нашій школі, познайомиться з викладачем і зрозуміє, як їй працюється в групі. А далі – початок курсу та багато веселих інтерактивних занять.

 

Чому уроки англійської онлайн подобаються дітям більше, ніж офлайн? - 2

Як правильно вчити англійську онлайн?

Якщо дитина буде займатися на курсах, вам нема про що хвилюватися. Викладачі та методисти побудували уроки так, щоб дитині було не тільки цікаво, а й просто вивчати англійську онлайн правильно.

  • Підготовка до заняття

Найефективніша технологія вивчення англійської для дітей і не тільки – «перевернутий урок», коли студенти ознайомлюються з теорією вдома, а на груповому занятті по максимуму практикуються. Перед кожним уроком дітям слід приділяти час self-study.

  • Активність на уроці

На онлайн-заняттях діти більш впевнено та спокійно почуваються, але все ж не варто ігнорувати групові активності. Інтерактивні вправи зовсім не схожі на звичайні шкільні завдання, будь-якій дитині сподобатися їх виконувати.

  • Додаткова робота

Для хорошого результату варто також відвідувати розмовні клуби з носіями англійської або додаткові спецкурси, майстер-класи, граматичні тренінги тощо. Усе це може проходити дистанційно.

Яка роль батьків у онлайн-вивченні англійської?

У разі навчання дітей онлайн результат буде залежати не тільки від викладача та дитини. Батьки також мають брати безпосередню участь у навчанні. Дуже важливо контролювати виконання домашнього завдання. Звичайно, все, що не зрозуміло дитині, викладач зможе пояснити на занятті, але виконала дитина завдання чи ні – потрібно буде перевіряти батькам. Багато хто вважає, що якщо дитина готова до занять з англійської онлайн, то з виконанням завдання вона точно впорається. Це не завжди так, дитина може не зрозуміти поставлену задачу або не виконає завдання через технічні проблеми.

Якщо хтось із батьків знає англійську, в домашній обстановці він може спілкуватися нею з дитиною, підтримуючи її у вивченні англійської онлайн.

А найголовніше для будь-якої дитини – це заохочення та маленькі бонуси. Звичайно, кожному учневі приємно, коли хвалить учитель, але завжди дорожча та важливіша похвала саме батьків.

 

Ніна Кісь, викладач Yappi Corporate

 

Дата публікації: 16 червня 2021