Всі ми залипаємо на карантині: хтось працює, хтось вчиться, хтось робить вигляд, що працює і вчиться, а насправді дивиться Netflix. А хтось і працює, і вчиться, і дивиться Netflix. Одним словом, це не так важливо, але важливо те, що Netflix вже помаленьку стає невід’ємною частинкою нашого життя.

А, як ми знаємо, все що стає частинкою нашого життя, обов’язково стає частиною нашої мови, тому сьогодні поговоримо про сленг, який всі вживають і повязаний він з Нетфліксом і його переглядом. 
От навіть саме слово Netflix, в Urban Dictionary має безліч значень:

Netflix - це відео стрімінговий сервіс, який є причиною того, що я самотній. 
'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix

Netflix - це життя.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 2

Netflix - це проводити години за телевізором і дивитись серіал, не роблячи нічого продуктивного водночас.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 3

Netflix - це причина того, що відео магазини по усій Америці закриваються.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 4

Netflix - це той, до кого ти звертаєшся, коли прокрастинуєш. 

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 5

 

Що таке  Netflix розібрались, давайте тепер поговоримо про сленг, який виник разом з ним.

Netflix cheating
Це дивитись епізод твого улюбленого cеріалу попереду твого друга, чи когось, з ким ти домовився дивитись цей серіал разом. От наприклад, якщо ви всією сім’єю домовились дивитись “How I met your mother” кожного вечора п’ятниці. А ти не стримався і подивився серію наперед. Зараз виходить дуже awkward situation [незручна ситуація], бо тобі треба вирішити, чи говорити про це, чи ні, і чи усім іншим треба подивитись цю серію самим чи пропустити для того, щоб наздогнати тебе.
 
I am very sorry, but I'm already on Season 3 Episode 4 of “Friends” Do you think you'll have time to catch up before we watch it together tomorrow? I know, I'm totally netflix cheating.
Слухай, вибач, але я вже на 4 епізоді Друзів. Думаєш, будеш мати час наздогнати перед тим, як ми будемо дивитись це завтра разом? Я знаю, я totally netflix cheating.

До речі, згідно з дослідженням Netflix, 48% глядачів netflix cheat. Але є і хороша новина, якщо ти Netflix cheater, ти не один.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 6


Наступний пунктик, не дуже підходить для українських реалій , але в Америці тебе точно зрозуміють.

Netflix and Poptarts
Poptarts - це американські батончики, a Netflix and Poptarts означає, що ти самотній, дивишся Netflix та їси poptarts, але найбільший акцент на те, що ти самотній. Бо, якщо наприклад у тебе є друга половинка, і ви дивитесь Netflix разом, ти не можеш сказати, що в тебе сьогодні Netflix and Poptarts.

Все це почалось з дурненького відео, а перетворилось в отаку-от національну традицію.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 7

Netflix block
Погодьтесь, у кожного з нас був момент, коли ми нескінченно гортаємо Netflix, і не можемо знайти, що хочемо дивитись. Two hours later.. а ми все ще вибираємо. Це і називається Netflix block.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 8

Shipping
Виникнення цього слова не пов'язане з Netflix, та це must-know для перегляду фільмів. Воно означає, що ти  ідеалізуєш стосунки між вигаданими персонажами фільму чи серіалу, іншими словами, вони у твоєму уявленні ідеальна пара та повинні бути разом. Ти можеш сказати I ship Joe and Rachel from “Friends”. Тобто, на твою думку, вони ідеально підходять один одному.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 9

Netflexting
Я так завжди роблю, і не здивуюсь, якщо ти теж. Netflexting це процес, коли ти дивишся своє улюблене шоу і водночас пишеш своєму другові, коли стається щось просто unbelievable [таке, у яке важко повірити;неймовірне]. Або ж, коли ти з друзями дивишся одну і ту саму серію в різних місцях, і ви пишете один одному враження про ту чи іншу сцену.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 10

Netflastinate
Netflix це дуже крутий tool [інструмент, засіб] для прокрастинації. Netflix+procrastinate = Netflastinate. Якщо в тебе мільйон дедлайнів, домашнього, і взагалі купа справ, але замість того, щоб їх виконувати, ти починаєш дивитись наступну серію Stranger things, які ти вже бачив 2 рази. You-Netflastinate!

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 11

Netflix buddy
Це людинка, яка закидає кошти за підписку на Netflix або ж просто дає тобі свій пароль до Нетфліксу безкоштовно. Так так, такі люди існують.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 12

Netflixcoma
Інколи нам усім треба відволіктись, відпочити або ж нарешті подивитись сезони Гри Престолів. Так от, Netflixcoma- це стан майже несвідомості, коли ти відключаєшся від всього зовнішнього світу. Забуваєш усе, що тобі треба зробити і просто втикаєш Netflix дуже довгий період часу, який невідомо коли закінчиться. Зі мною таке зазвичай трапляється після іспитів.

-What are you doing this weekend?
-I'm going to just chill at the house tonight and slip into a Netflixcomma.
-Що ти плануєш робити цих вихідних?
-Я просто буду собі тусити вдома, а потім почнеться Netflixcomma.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 13

Netflix and Sorrow
Це дуже сумний момент в житті людини, коли вона настільки самотня, а її життя настільки нецікаве, що вона дивиться Netflix цілий день, сама, без будь-якого контакту з іншими. І під час цього, ще й усвідомлює наскільки це все сумно і впадає в ще більшу депресію.

All my friends are on vacations right now. I don’t have anyone to hang out with. So, I am going to go home and Netflix and Sorrow.
Всі мої друзі зараз на канікулах Мені немає з ким тусити. Я йду додому і буду Netflix and Sorrow.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 14
 
Netflix and ill

Ну тут неважко здогадатись. Ти захворів, зависаєш вдома і дивишся нескінченні години Нетфліксу. Коли один серіал закінчено, ти як справжній діджей без зупинки і роздумів одразу ж включаєш наступні.

I have a fever. While my friends are at school I am just Netflix and illing by myself.
У мене гарячка. Поки мої друзі вдома, я просто Netflix and illing сам удома.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 15

Netflix affair
Уявляємо ситуацію. Ти почав дивитись серіал і неочікувано він виявився суперкрутим. Ти вже на 4 серії, і розумієш, що цей серіал точно зайде твоєому  другу, брату і т.д…комусь з тих, з ким ти зазвичай дивишсь Netflix. Але ти повинен приховати той факт, що дивишся цей серіал, тому що не хочеш і не можеш чекати, поки вони тебе наздоженуть

І тут в нас виходить оця Netflix affair, коли тобі потрібно приховувати те, що ти дивишся цей серіал,і надіятись, що тебе не зловлять.

- What's this series you're watching?
 - Sorry babe, I kinda started watching this new series, it's really good, I think you'd like it too but I'm already on Season 4 , Episode 2 of "Expanding Universe of Ashley Garcia." I know, it kinda looks like I'm having a netflix affair but you haven't been around lately to start a new series!
Що ти дивишся?
Сорі, я почав дивитись цей новий серіал, він справді класний. Тобі б він точно сподобався, але я вже на 2 серій четвертого сезону "Expanding Universe of Ashley Garcia." Я знаю, це виглядає так, ніби то у мене netflix affair, але тебе справді не було поряд останнім часом, щоб почати дивитись щось разом.

Netflixaholic or netflixan 
Це людина, яка настільки залежна від нетфліксу, що кожну вільну хвилину свого часу вони витрачаються на те, щоб переглянути серіали на нетфліксі.

OMG, I opened a Netflix account yesterday and realised I have already watched two full seasons of Cheer. I think I'm a netflixaholic.
Ого, Я зайшов вчора в свій акаунт на Netflix і усвідомив, що я вже подивився цілих 2 сезони Cheer. Мені здається, я netflixaholic.

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 16
 
Сподіваюсь, підбірка тобі сподобалась, та ділись в коментах своїм улюблених серіалом чи фразочкою, яка найбільше тебе характеризує!

Христя Новоставська

'Netflixaholic', 'netflastinate': 12 слів англійською для любителів Netflix, 17

 

Дата публікації: 7 квітня 2020