Переважно всі країни світу мають свої улюблені або national dishes – національні страви, які не тільки є популярними серед місцевих жителів, але й формують ідентичність та колорит країни. Ба більше, це своєрідна візитівка для всіх приїжджих і гостей, яка дарує незабутні емоції та залишає приємний післясмак від туристичної локації у всіх значеннях цього слова :)
Більшість іноземців, приїхавши в Україну вперше, вирушає в «Пузату хату», аби насолодитися неповторним смаком червоного борщику та котлети по-київськи, а вареники з вишнею – то окрема любов. Ну хто ж здатний від такого відмовитися?
У нас і справді є чим to be proud of – пишатися, адже українська кухня – одна з найвишуканіших та найсмачніших у світі. Подорожуючи просторами нашої Батьківщини, у різних регіонах ви можете відкрити для себе численну кількість local delicacies – місцевих смаколиків:
Яка ж усе-таки різнобарвна Ukrainian cuisine – українська кухня!
Та сьогодні пропонуємо вам push your boundaries – розширити своє уявлення про різноманітні страви та поринути у «всесвіт кулінарії». Наприкінці статті на вас чекає візит до віртуального ресторану Green Country, де представлено декілька національних рецептів різних країн світу з покроковою інструкцією. Ви легко зможете відтворити їх на своїй кухні та приємно здивувати culinary delights – кулінарними шедеврами близьких.
Отож, пройдімося гастрономічною мапою світу та пориньмо в національні традиції інших країн.
Тонкі млинці з wheat – пшеничного або buckwheat flour – гречаного борошна. До солодких fillings – начинок відносяться шоколадний соус, желе, фруктові preserves – консерви, спреди або whipped cream – збиті вершки, а якщо ви віддаєте перевагу солоному, то наступні продукти ідеально доповнять страву: ham – шинка, ковбаса, сир та гриби.
Невеликі м’ясні кульки, що складаються з minced beef – яловичого фаршу, подрібненої цибулі, молока та яєць. Рopular accompaniments – популярними доповненнями до страви є варена картопля, вершкова капуста, підлива та квашений beetroot – буряк.
Spicy stew – пряне рагу з м’яса, локшини та картоплі tomato-paprika-based – на основі томатної паприки.
Невеликий запечений пиріг, наповнений ground meat gravy and cheese – підливою з меленого м’яса та сиру, яка часто містить цибулю та гриби. Пиріг is topped with – заправляється томатним соусом безпосередньо перед їжею.
Рис simmered – готується на повільному вогні на бульйоні з часником, помідорами, свіжими овочами та смаженим м’ясом або морепродуктами. Rosemary – розмарин використовується для гарніру.
Rice noodles – рисова локшина, обсмажена в яйці, до якої додається рибний соус, bean sprouts – паростки квасолі, смажений подрібнений арахіс, курячі шматочки та будь-які морепродукти (зазвичай shrimp – креветки).
Нарізана crisp – хрустка яловичина, складена в тонкі кусочки хліба з помідорами, цибулею, lettuce – салатом та огірками. Іноді додають сир.
Десерт, а meringue-like – схожий на безе, з чіткою зовнішньою crust – скоринкою на основі сornstarch – кукурудзяного крохмалю та м’якою і водночас вологою серцевиною. В якості гарніру використовують збиті вершки та фрукти, такі як ківі або passion fruit – маракуя.
Традиційна та дуже популярна серед португаломовних країн страва: квасоля тушкується з beef and pork – яловичиною та свининою. Іноді можуть бути додані vegetables – овочі, такі як помідори, картопля та морква.
French fries – картопля фрі, покрита злегка гострою підливою з курки або індички та шаром твердого сиру. Блюдо is assembled – збирається безпосередньо перед подачею, щоб уникнути «розмоклої картоплі».
Глазуровану в мальтозному сиропі, качку roast in an oven – смажать у духовці, поки вона не набуде коричневого кольору. Важливо, що шкірка подається зануреною в цукрово-часниковий соус, а м’ясо is served with – подається з солодким соусом із квасолі, spring onions – зеленою цибулею та млинцями.
Наповнений сиром сулугуні, квашений та запечений хліб, що покривається soft-boiled egg – рідко звареним яйцем і маслом безпосередньо перед подачею. Завдяки тому, що до хачапурі додають сир, він під час нагріву melts – розплавляється та апетитно тягнеться при розломі.
Long-grain rice – довгозернистий рис, приготовлений зі спеціями та м’ясом. Часто заправляється смаженою onion flakes – цибулевою стружкою та вареними яйцями. Популярними є також vegetarian – вегетаріанські версії.
Спеціальні пласти макаронів вільно розподіляють in layers – шарами з яловичим фаршем (або іншим м’ясом), сиром та томатним соусом і запікають у духовці. For flavor – для смаку додаються часник і орегано.
Сендвіч із тортильї, наповнений яловичим фаршем та сирною начинкою. Garnished – гарнірується помідорами, цибулею та cilantro – кінзою, подається з гуакамоле, сметаною та сальсою.
Думаю, що цього списку ідей вистачить не на одне святкування ;) Ну а якщо ви досі у роздумах, що приготувати на святкову вечерю, welcome до нашого віртуального інтернаціонального ресторану Green Country.
Сьогодні в меню:
Для приготування індійської курки «Тандурі» вам знадобляться:
На гарнір у нас національна американська страва, яка є дуже простою у приготуванні. Проте результат перевершує усі очікування. Хутчіш готуймо!
І швиденько, поки гості на порозі, зготуємо австрійский десерт. А для цього вам потрібно:
Bon appetite and see you soon!
Юлія Онуфрієць, викладач Грін Кантрі