Переважно всі країни світу мають свої улюблені або national dishes – національні страви, які не тільки є популярними серед місцевих жителів, але й формують ідентичність та колорит країни. Ба більше, це своєрідна візитівка для всіх приїжджих і гостей, яка дарує незабутні емоції та залишає приємний післясмак від туристичної локації у всіх значеннях цього слова :) 

Більшість іноземців, приїхавши в Україну вперше, вирушає в «Пузату хату», аби насолодитися неповторним смаком червоного борщику та котлети по-київськи, а вареники з вишнею – то окрема любов. Ну хто ж здатний від такого відмовитися?

У нас і справді є чим to be proud of – пишатися, адже українська кухня – одна з найвишуканіших та найсмачніших у світі. Подорожуючи просторами нашої Батьківщини, у різних регіонах ви можете відкрити для себе численну кількість local delicacies – місцевих смаколиків:

  • пиріжки з калиною родом із Чернігівщини;
  • борщ на буряковому квасі зі Сумщини;
  • котлета по-київськи;
  • одеські биточки з бичків;
  • юшка по-миколаївськи;
  • львівські пляцки;
  • запорізький капусняк;
  • харківські гречаники;
  • франківський банош;
  • закарпатські завиванці.

Яка ж усе-таки різнобарвна Ukrainian cuisine – українська кухня!

Ukrainian cuisine

Та сьогодні пропонуємо вам push your boundaries – розширити своє уявлення про різноманітні страви та поринути у «всесвіт кулінарії». Наприкінці статті на вас чекає візит до віртуального ресторану Green Country, де представлено декілька національних рецептів різних країн світу з покроковою інструкцією. Ви легко зможете відтворити їх на своїй кухні та приємно здивувати culinary delights – кулінарними шедеврами близьких. 

Отож, пройдімося гастрономічною мапою світу та пориньмо в національні традиції інших країн.

France (Crêpe) / Франція (Крепи) 

France (Crêpe)

Тонкі млинці з wheat – пшеничного або buckwheat flour – гречаного борошна. До солодких fillings – начинок відносяться шоколадний соус, желе, фруктові preserves – консерви, спреди або whipped cream – збиті вершки, а якщо ви віддаєте перевагу солоному, то наступні продукти ідеально доповнять страву: ham – шинка, ковбаса, сир та гриби.

Denmark (Frikadeller) / Данія (Фрикадельки)

Denmark (Frikadeller)

Невеликі м’ясні кульки, що складаються з minced beef – яловичого фаршу, подрібненої цибулі, молока та яєць. Рopular accompaniments – популярними доповненнями до страви є варена картопля, вершкова капуста, підлива та квашений beetroot – буряк.

Hungary (Goulash) / Угорщина (Гуляш)

Hungary (Goulash)

Spicy stew – пряне рагу з м’яса, локшини та картоплі tomato-paprika-based – на основі томатної паприки.

Australia (Meat Pie) / Австралія (М’ясний пиріг)

Australia (Meat Pie)

Невеликий запечений пиріг, наповнений ground meat gravy and cheese – підливою з меленого м’яса та сиру, яка часто містить цибулю та гриби. Пиріг is topped with – заправляється томатним соусом безпосередньо перед їжею.

Spain (Paella) / Іспанія (Паелья)

Spain (Paella)

Рис simmered – готується на повільному вогні на бульйоні з часником, помідорами, свіжими овочами та смаженим м’ясом або морепродуктами. Rosemary – розмарин використовується для гарніру.

Thailand (Pad Thai) / Таїланд (Пад Тай)

Thailand (Pad Thai)

Rice noodles – рисова локшина, обсмажена в яйці, до якої додається рибний соус, bean sprouts – паростки квасолі, смажений подрібнений арахіс, курячі шматочки та будь-які морепродукти (зазвичай shrimp – креветки).

Turkey (Döner Kebab) / Туреччина (Донер-кебаб)

Turkey (Döner Kebab)

Нарізана crisp – хрустка яловичина, складена в тонкі кусочки хліба з помідорами, цибулею, lettuce – салатом та огірками. Іноді додають сир.

New Zealand (Pavlova) / Нова Зеландія (Павлова)

New Zealand (Pavlova)

Десерт, а meringue-like – схожий на безе, з чіткою зовнішньою crust – скоринкою на основі сornstarch – кукурудзяного крохмалю та м’якою і водночас вологою серцевиною. В якості гарніру використовують збиті вершки та фрукти, такі як ківі або passion fruit – маракуя.

Brazil (Feijoada) / Бразилія (Фейжоада)

Brazil (Feijoada)

Традиційна та дуже популярна серед португаломовних країн страва: квасоля тушкується з beef and pork – яловичиною та свининою. Іноді можуть бути додані vegetables – овочі, такі як помідори, картопля та морква.

Canada (Poutine) / Канада (Пути́н)

Canada (Poutine)

French fries – картопля фрі, покрита злегка гострою підливою з курки або індички та шаром твердого сиру. Блюдо is assembled – збирається безпосередньо перед подачею, щоб уникнути «розмоклої картоплі».

China (Peking Duck) / Китай (Качка по-пекінськи)

China (Peking Duck)

Глазуровану в мальтозному сиропі, качку roast in an oven – смажать у духовці, поки вона не набуде коричневого кольору. Важливо, що шкірка подається зануреною в цукрово-часниковий соус, а м’ясо is served with – подається з солодким соусом із квасолі, spring onions – зеленою цибулею та млинцями. 

Georgia (Khachapuri) / Грузія (Хачапурі)

Georgia (Khachapuri)

Наповнений сиром сулугуні, квашений та запечений хліб, що покривається soft-boiled egg – рідко звареним яйцем і маслом безпосередньо перед подачею. Завдяки тому, що до хачапурі додають сир, він під час нагріву melts – розплавляється та апетитно тягнеться при розломі.

India (Biryani) / Індія (Бір'яні)

India (Biryani)

Long-grain rice – довгозернистий рис, приготовлений зі спеціями та м’ясом. Часто заправляється смаженою onion flakes – цибулевою стружкою та вареними яйцями. Популярними є також vegetarian – вегетаріанські версії.

Italy (Lasagna) / Італія (Лазанья)

Italy (Lasagna)

Спеціальні пласти макаронів вільно розподіляють in layers – шарами з яловичим фаршем (або іншим м’ясом), сиром та томатним соусом і запікають у духовці. For flavor – для смаку додаються часник і орегано.

Mexico (Taco) / Мексика (Тако)

Mexico (Taco)

Сендвіч із тортильї, наповнений яловичим фаршем та сирною начинкою. Garnished – гарнірується помідорами, цибулею та cilantro – кінзою, подається з гуакамоле, сметаною та сальсою.

 

Думаю, що цього списку ідей вистачить не на одне святкування ;) Ну а якщо ви досі у роздумах, що приготувати на святкову вечерю, welcome до нашого віртуального інтернаціонального ресторану Green Country.

Сьогодні в меню:

  • Main course – основна страва: Tandoori Chicken (India)
  • Side dish – гарнір: Mac ‘n’ Cheese (USA)
  • Dessert – десерт: Vienski Shtrudel (Austria)

Tandoori Chicken

Для приготування індійської курки «Тандурі» вам знадобляться:

  • chicken thighs – курячі ніжки;
  • yogurt – йогурт та різноманітні спеції: коріандр в зернах, кумін, імбир часник, мускатний горіх;
  • peppers – перець: душистий, горошком, чорний, чілі, білий;
  • bay leaf – лавровий лист, гвоздика, кардамон.
  1. Спеції mix together – змішуємо та ретельно grind – перемелюємо.
  2. Додаємо йогурт та whisk – збиваємо усе міксером.
  3. У ніжках курки робимо невеликі надрізи та занурюємо м'ясо у маринад на декілька годин.
  4. Викладаємо курятину на деко, та відправляємо in the oven – у духовку на 30-35 хв при 200 °С.
  5. Enjoy!

Mac ‘n’ Cheese

На гарнір у нас національна американська страва, яка є дуже простою у приготуванні. Проте результат перевершує усі очікування. Хутчіш готуймо!

  1. Boil – відварити макарони до стану аль-денте (менше на 2 хвилини, ніж вказано на упакуванні).
  2. На пательні розігріти 100 г butter – вершкового масла та додати 3 tablespoons – столових ложки борошна. Stir – помішувати до золотистого кольору.
  3. Потім pour – влити 200 мл молока та варити соус, поки він не стане густішати (додати солі за смаком).
  4. Коли соус майже загустів, висипати grated cheese – тертий твердий сир та швиденько перемішати. 
  5. Тепер потрібно взяти керамічну форму для запікання та почергово (макарони – соус) викласти всю страву. 
  6. Зверху ще season – прикрасити можна сиром as you wish – за бажанням.
  7. У духовку на 10 хв при 180 °С.

Vienski Shtrudel

І швиденько, поки гості на порозі, зготуємо австрійский десерт. А для цього вам потрібно:

  • звичайний лаваш та яблука як основні інгредієнти;
  • кориця, цукор, nuts – горіхи, raisins – родзинки для кращого смаку; 
  • еgg yolk – жовток яйця для змащування.
  1. Dice apples – ріжемо яблука кубиками, додаємо цукор, cinnamon – корицю та ставимо тушкуватися на маленькому вогні у сотейнику.
  2. Коли маса стане більш однорідною, знімаємо з вогню та залишаємо на 15 хв.
  3. Можемо збирати штрудель: у лаваш додаємо filling – начинку, скручуємо та змащуємо зверху жовтком + за бажанням посипаємо горішками.
  4. Smear – викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 15 хв при 180 °С. 
  5. Найкраще смакує з морозивом.

Bon appetite and see you soon!

 

Юлія Онуфрієць, викладач Грін Кантрі

Юлія Онуфрієць

Дата публікації: 30 жовтня 2020