Математика англійською за 5 хвилин

 

 

 

Математика англійською за 5 хвилин, 2

 

Марія Ольховик, 

Вона прийшла до нас 7 років тому для участі у денному таборі. Планувала попрацювати лише 2-3- тижні, але ці 3 тижні тривають і досі=) 

Працює з дітьми молодшої школи, тому має багато підказок для батьків дітей такого віку, якими регулярно ділиться у рубриці "Підказки 

батькам". 

 

 

А чи задумувались Ви про те, що англійську можна практикувати, одночасно вдосконалюючи свої знання і з інших предметів? Із математики наприклад. Усе, що нам знадобиться для такої практики – знання кількох термінів, що навіть не потребують перекладу, та бажання спробувати щось новеньке:)

А от користь від такої практики просто неймовірна:

 

1) використання мови як інструменту у здобутті математичних навичок може мотивувати не лише учнів-гуманітаріїв, а й тих, хто має більше здібностей у точних науках

2) підхопити та активно використовувати цікаву лексику, що навряд чи трапиться на уроках англійської

3) занурення у англомовне середовище, розв’язуючи математичні приклади спонукатиме до ведення підрахунків англійською, а отже розвиватиме здібність мислити іноземною мовою

 

Одночасне покращення англійської та математики є доступним у ігровій формі на ресурсі Mathplayground. Ресурс надає можливість обирати вид гри, складність, кількість гравців, тематику (додавання, множення і тд).

 

Для впевненості варто ознайомитись із базовою математичною лексикою:

 

+ - = : * /
add, plus minus, subtract is, equals divide (by) multiply fraction

 

Пропонуємо кілька простих ігор для початку, що тривають близько 5 хвилин:

 

Kitten match

Треба допомогти милим котикам скласти суму з клубочків із різними числами, грати одночасно може від 1 до 4 гравців. 

Математика англійською за 5 хвилин, 3

 

Alien

Якщо полюбляєте космос а стріляли, то гра саме для вас – збивайте космічні кораблі з правильними сумами чисел до того, як встигнуть приземлитись.

Математика англійською за 5 хвилин, 4

 

GrandPrix

Справжні гонки – найкращий спосіб перевірити таблицю множення. Обираєте правильну відповідь і ваша машина – найшвидша на рейсі!

Математика англійською за 5 хвилин, 5

 

Puzzle fractions

Дроби – то справа нелегка, але із математичними паз злами, що вимагають розпізнавання дробів та їх візуалізацією, все буде легко та зрозуміло!

Математика англійською за 5 хвилин, 6

Успіхів! ;)

 

Дата публікації: 10 жовтня 2016