У сучасних дітей справ не менше, ніж у дорослих. Батьки прагнуть прищепити своїм малюкам інтерес і до спорту, і до науки, і до культури, щоб вони могли повноцінно розвиватися й отримувати корисні навички. Це дуже правильна позиція, але не потрібно забувати й про відпочинок. І табір з англійською – це чудовий приклад поєднання активного відпочинку з розвивальними заняттями.

Зміст

1. Переваги табору з уроками англійської мови
2. Як обрати табір з англійською?
3. Канікулярні програми для дітей

У таборі, в оточенні друзів, зайнятих загальними активностями, з великою ймовірністю розкриється потенціал дитини, і не тільки в тому, що стосується вивчення іноземних мов. Навчально-розважальні програми таборів з англійською складені так, щоб виявити у малюків різні таланти й дозволити їм креативно показати себе. Переваги такого типу дитячого відпочинку незаперечні:

  • малюки перебувають під наглядом кваліфікованих педагогів і наставників;
  • якісне поєднання спортивних активностей із вивченням англійської в таборі;
  • широке розмаїття творчих занять;
  • грамотно складений режим дня та повноцінне харчування;
  • перебування на свіжому повітрі за межами міста або в неперевантажених районах;
  • можливість знайти нових друзів;
  • постійна мовна практика.
     

Табір з англійською – поєднуємо навчання з відпочинком


Якщо майже всі батьки в захваті від ідеї відправити свою дитину до мовного табору, то як щодо самих дітей? Малюкам по суті начхати на правильне харчування, розпорядок дня і кваліфікацію педагогів. А якщо сказати їм, що крім веселих ігор та конкурсів, потрібно буде відвідувати уроки англійської мови, більшість дітей точно протестуватиме проти таких канікул. Щоб дитина насолодилася часом у мовному таборі, вона має щиро захотіти поїхати туди. Тому, перш ніж відправити малюка на зміну, переконайтеся, що він:

  • хоче вивчати англійську мову;
  • може довгий час перебувати без батьків;
  • любить проводити час на свіжому повітрі;
  • добре ладнає з іншими дітьми та легко заводить друзів.

Щоб канікули в таборі з англійською пройшли на ура, потрібно щоб зміна якомога менше нагадувала класичні мовні курси. У цій статті ми розглянемо переваги подібного відпочинку, очевидні не лише для батьків, але і для самих дітей. Розповімо, за якими критеріями слід обирати мовний табір, щоб він залишив тільки приємні враження та спогади. Також ви дізнаєтеся про різні канікулярні програми, які пропонує школа Green Country.
 

Табір з англійською – поєднуємо навчання з відпочинком - 2
Поки літні табори з англійською не працюють, пропонуємо цікаві канікулярні програми в школах Green Country

Переваги табору з уроками англійської мови

Ми вже звикли приділяти підвищену увагу якості відпочинку. Напевно багато хто погодиться з тим, що неробство втомлює ще більше, ніж робота. Згадайте, як під час літніх канікул ви самі нудьгували або навіть починали рахувати дні до 1 вересня. З огляду на те, що зараз вільний час найчастіше проходить за комп'ютером або ігровою приставкою, дітям не тільки не вистачає необхідної для здоров'я фізичної та розумової активності, вони ще й втрачають частину знань і навичок, набутих протягом навчального року. А ще в батьків і навіть у дітей не завжди є час і фантазія, щоб вигадати цікаві та корисні розваги. Тому мовний табір – це хороше рішення. Подивимося на інші плюси англійського табору.

  1. Зміна в літньому таборі – це традиційний вид дитячого відпочинку, який не втрачає своєї актуальності ось уже кілька десятків років. Він охоплює широкий віковий діапазон – програми розважальних заходів розробляються, щоб залучати як дошкільнят, так і підлітків.
     
  2. У якості вихователів виступають кваліфіковані педагоги, які можуть знайти підхід до дітей. Вони не просто завойовують авторитет дітей, а й стають їхніми вірними друзями. Викладачі усвідомлюють покладену на них відповідальність і мають необхідний досвід. Відправляючи дитину до мовного табору, ви можете бути впевнені, що вона в надійних руках.
     
  3. Це прекрасна можливість навчити дитину обходитися без батьків і відповідати за свої дії. Так, хлопці та дівчата перебувають під наглядом вихователів, але все ж для них це чужі люди. Зміна в англійському таборі з великою кількістю дітей і кількома дорослими дозволить малюкові проявити себе як особистість, навчитися самостійності й відповідальності.
     

Табір з англійською – поєднуємо навчання з відпочинком - 3
У мовному таборі ваша дитина буде перебувати під наглядом кваліфікованих педагогів

Сучасні підходи до відпочинку та навчання в таборах суттєво відрізняються від тих, що були 10-20 років тому. Якщо відправляти дитину туди, де немає ні інтернету, ні гаджетів, ні інтерактивних ігор, на кілька днів або тижнів, то вона навряд чи буде в захваті. Виривати дітей зі звичного для них оточення та способу життя може бути травматично для психіки.

Мовні табори використовують різноманітні комунікативні, спортивні та розважальні методики, які дозволяють малюкам не тільки якісно відпочивати, а й отримувати знання. При цьому діти не відрізані від світу, а знаходяться в комфортному місці й оточенні. Для вивчення англійської використовуються сучасні гаджети, додатки, аудіо- та відеоматеріали. Дуже часто проводяться спільні перегляди фільмів і серіалів на Netflix. Стрімінг-сервіс пропонує широке розмаїття англомовних мультфільмів і серіалів як для найменшеньких, так і для підлітків. Хоч використання смартфонів, планшетів і доступ до інтернету дещо обмежений у мовному таборі, кожен день дітей наповнений всілякими заходами й активностями, які не дадуть їм нудьгувати.

Як обрати табір з англійською?

Нагадаємо ще раз: зміна в мовному таборі – це не тільки відпочинок, а й навчання. Проте розважальний аспект все ж переважає, оскільки діти повинні отримати задоволення від канікул і вдосталь повеселитися. В ідеалі мовні заняття мають бути замасковані під різні заходи й активності. Адже традиційних уроків за партами, з книжками та зошитами й у школі вистачає. Тому пріоритетне завдання кожного табору з англійським – ефективне поєднання навчання, мовної практики та відпочинку. Є кілька варіантів навчання англійської в літньому таборі.

  1. Комунікативна методика. Можливо, прозвучить дивно, але в подібних таборах занять у традиційному розумінні немає. Навчальний процес заснований на тому, що всі активності й заходи проводяться англійською. Діти спілкуються з вихователями та вчителями, а також між собою тільки іноземною мовою. Нерідко на роботу вихователів беруть носіїв англійської. Такий варіант чудово підійде дітям молодшого шкільного віку і старшокласникам, які посилено вивчають англійську як іноземну. Зрозуміло, що в дітей мають бути глибокі знання граматики, лексики та фонетики. Комунікативні табори з англійською – прекрасний простір для мовної практики, де діти зможуть поліпшити вимову, напрацювати природну та впевнену мову, позбутися акценту. Перевага такого підходу полягає ще й у тому, що замість кількох годин традиційних уроків, діти вдосталь насолоджуються спортивними активностями та творчими майстер-класами. Простіше кажучи, вони занурюються в мовне середовище, тому вивчення англійської відбувається саме по собі, без нудного зубріння.
     

Табір з англійською – поєднуємо навчання з відпочинком - 4
Спортивні та творчі заходи в таборі з англійською дозволяють дітям відпочити від постійного навчання

  1. Традиційний підхід. Цей варіант більше нагадує звичну зміну в літньому таборі, коли основна частина часу відводиться під різні спортивно-розважальні заходи, але кілька годин на день обов'язково присвячуються заняттям з англійської. У цьому випадку діти вивчають і граматику, і лексику, практикуються в читанні, письмі та, звичайно, говорінні. У таких таборах з англійською систематично проводяться мовні дні. Подібний відпочинок підійде школярам від 6 до 10 років. У цей період діти не здатні ефективно розподіляти свій час, тому тут розклад і часові рамки не завадять. Так, ці заняття багато в чому схожі на шкільні уроки, але тут немає оцінок і домашніх завдань. Заохочення та перевірка дітей проводиться в ігровій формі у вигляді різних конкурсів і змагань з подарунками та сюрпризами.

Розважально-навчальна програма – найважливіший критерій у виборі мовного табору. Місцезнаходження та тривалість зміни обираються, як правило, виходячи з особистих можливостей і побажань. Також є варіанти, коли батьки перебувають в англійському таборі разом із дітьми, програми «вихідного дня» і табори, в яких хлопці та дівчата проводять тільки половину дня.

Найефективнішим і по-своєму хардкорним є відпочинок у закордонних таборах, який пропонують англомовні країни. У плані розвитку мовних навичок дитини, вивчення культури та розширення світогляду – це безпрограшний варіант, але підходить він далеко не всім. Звичайно, такий табір буде коштувати в кілька разів дорожче, ніж український. Та й тривале перебування далеко від батьків – випробування як для дітей, так і для дорослих. Якщо ви ще не готові до цього, але дуже хочете занурити малюка в мовне середовище, то радимо вам міжнародні англійські табори, які знаходяться в Україні. Їх відмінність полягає в тому, що велика частина персоналу – це носії мови, а в кожному загоні є кілька дітей-іноземців.

Канікулярні програми для дітей

Хоч англійські табори асоціюються з літнім відпочинком, іноземну мову потрібно вчити цілий рік. Тому мережа мовних шкіл Грін Кантрі розробила кілька канікулярних курсів, які дозволять:

  • збагатити словниковий запас безліччю англійських слів – програми включають уроки, тематика яких є актуальною для того чи іншого часу року: так, взимку діти співають новорічні англійські пісні, вивчають лексику з різдвяних фільмів, беруть участь у святкових вікторинах;
     
  • поліпшити розмовні навички – мовна практика поєднана з креативними заняттями, які проходять у вигляді творчих майстер-класів;
     
  • наповнити канікули позитивними емоціями та приємними спогадами – уроки в англійських школах Green Country – це не просто заняття, а цікаві та пам'ятні події. На вашу дитину чекають конкурси, спікінг клаби та вікторини.
     


На наших заняттях діти не тільки вивчать англійську мову, але і зможуть знайти й застосувати інші свої таланти. Досвідчені та кваліфіковані педагоги знають, як розкрити потенціал дитини та практикувати отримані знання. Уроки проводяться в комфортних творчих просторах у межах вашого міста, де діти не тільки вивчають англійську, а й малюють, займаються рукоділлям і навіть готують смаколики на кулінарних майстер-класах. Ці та багато інших цікавинок доступні на канікулярних мовних курсах Green Country.

 

Анна Огородник

 

Дата публікації: 29 березня 2021