Прокинутися, зібратися до школи, витримати навчальний день, зробити домашні завдання, встигнути на спортивну секцію або до музичної школи, а ще з друзями поспілкуватися – десь так виглядає звичайний день київського школяра. Із таким графіком мало хто встигає приділити час додатковим заняттям з англійської. Звичайно, є курси англійської вихідного дня в Києві як запасний варіант.

Але що робити, якщо на київські курси англійської у вихідні дитині теж не вистачає сил і часу? У цій статті ми поговоримо про додаткові ресурси, які допоможуть закріпити й поліпшити шкільні знання, при цьому не надто відволікаючи дитину від відпочинку в кінці тижня.

Зміст

1. Переваги курсів англійської вихідного дня в Києві
2. Недоліки київських курсів вихідного дня
3. Приємне з корисним: як покращити знання англійської вдома
     3.1. Книги, журнали, комікси
     3.2. Музика, радіо, подкасти
     3.3. Фільми
     3.4. Блоги та сайти
     3.5. Додатки

Переваги курсів англійської вихідного дня в Києві

Сьогодні на дітей правда звалюється великий вантаж у вигляді шкільної програми, тож у будні вони часто фізично не в змозі приділити свою увагу кільком додатковим гурткам. А ще потрібно врахувати час на дорогу від загальноосвітньої школи до школи мовної або будь-якої іншої. У межах таких великих міст, як Київ, курси англійської вихідного дня – гарне рішення для зайнятих у будні школярів.
 

Курси англійської вихідного дня в Києві
Головний плюс таких занять – відсутність великого навантаження на дитину

Кому підійдуть київські курси англійської у вихідні?

  1. Як ми вже з'ясували, це непоганий вихід для тих, у кого будні дні розписані похвилинно. Не так уже легко втиснути в розпорядок дня дитини курси іноземної мови, оскільки вони потребують значних розумових зусиль. А які сили у дитини залишаються після школи?
     
  2. Також це варіант для сімей, які живуть на околицях Києва або в передмісті. По вихідних машин у Києві значно менше, тож доїжджати буде швидше та зручніше.
     
  3. Якщо дитині необхідно швидко поглибити свої знання. Мотивація тут може бути найрізноманітнішою. У цьому допоможуть інтенсивні курси англійської вихідного дня в Києві, які у стислі терміни піднімають рівень володіння мовою.
     
  4. Часто іноземною мовою починають старанно займатися перед ЗНО або іншими іспитами. Як правило, у дні підготовки до іспитів часу не вистачає практично ні на що, усі будні дні зайняті факультативами з інших предметів. У такому випадку є сенс записатися на київські курси англійської вихідного дня.

Недоліки київських курсів вихідного дня

Заняття такого формату також мають свої недоліки, про які важливо знати.

  1. Самодисципліна та мотивація. Звісно, дитині буде лінь займатися у вихідний, коли всі друзі насолоджуються відпочинком. Тут варто пояснити їй, наскільки англійська мова важлива для неї, якщо, звичайно, вона сама не загорілась ідеєю вивчення іноземної. Проведіть бесіду про те, що кожна дія має бути доведена до кінця, зробіть акцент на цілях дитини, заради яких і було розпочато вивчення мови. Допомагайте їй підтримувати певний рівень дисципліни.
     
  2. Невисока щільність занять. П'ять днів – це досить велика перерва між курсами англійської вихідного дня, а в Києві настільки насичене життя, що дитина може навіть і не згадати, що відбувалося на попередніх заняттях. Тут допоможе одна проста порада: домашнє завдання краще робити не в один день, а поступово протягом усього тижня. Так і навантаження розподіляється більш рівномірно, і дитина не втрачає нитку поточної теми.
     
  3. Свята. Із завидною регулярністю в нашій країні відзначають свята, які часто випадають на вихідні дні. А через перерви в пару тижнів у дитини може зникнути бажання вчитися. У такому випадку можна замінити скасоване заняття київського курсу домашніми практиками. Якими саме – ми розповімо далі.

Приємне з корисним: як покращити знання англійської вдома

Поговоримо про ресурси, які зможуть допомогти дитині самостійно поліпшити знання англійської, якщо у неї немає можливості відвідувати курси англійської вихідного дня в Києві.

Книги, журнали, комікси

Якщо дитина любить читати, то чому б не поєднати це заняття з практикою англійської мови? Купіть паперову або електронну книгу з її улюбленою повістю або казкою англійською мовою. Нехай під час читання дитина виписує та перекладає нові слова. Також можна спробувати складати перекази англійською або вигадувати альтернативні версії історій. Краще добирати тексти за темою пройденого уроку, так закріплятимуться знання.

Якщо звичайні книги не цікаві дитині, запропонуйте їй комікси або журнали англійською. Розмаїтість картинок однозначно приверне увагу, особливо дітей молодшого шкільного віку.

Музика, радіо, подкасти

Це один із найлегших способів вивчати англійську мову у вихідні без величезних зусиль. Достатньо ввімкнути улюблені пісні, слухати текст і запам'ятовувати вимову. Корисно також слухати нові композиції та намагатися розібрати мову артиста з першого разу. До речі, на YouTube є цілодобові музичні трансляції: вмикайте в будь-який час дня чи ночі та слухайте.
 

Курси англійської вихідного дня в Києві
Музику можна використовувати як додаткове джерело знань

Крім пісень, можна слухати аудіокниги та подкасти, це також добре позначиться на вивченні мови. Такий аудіосупровід можна додати до рутинних справ, наприклад, під час збирання або миття посуду.

Фільми

Покращить рівень мови й перегляд фільмів англійською. Дуже добре, якщо до них додані оригінальні субтитри, які допоможуть краще зрозуміти принципи побудови речень і розібратися в розмовній мові. Ви можете відтворювати діалоги разом із дитиною, повторюючи манеру вимови акторів.

Блоги та сайти

Сучасний інтернет-простір постійно поповнюється цікавими блогами, які дитина також може використовувати у вивченні мови, крім курсів. Це можуть бути як тексти, так і відео. Тематика може бути різна, наприклад, кулінарна.
 


Не забувайте про корисні блоги та сайти для поліпшення граматики й поповнення словникового запасу.

  1. BBC Learning English – тут можна знайти безкоштовні вправи та відео на різні теми, які допоможуть закріпити матеріал, вивчений на київських курсах англійської вихідного дня. Крім того, на сайті ви знайдете історії для дітей із різним рівнем підготовки.
     
  2. Perfect English Grammar – чудовий ресурс, щоб підтягнути граматику. Тут дитина знайде різні вправи та приклади, які допоможуть закріпити знання.
     
  3. Grammar Revolution – ще один сайт, який допоможе з граматикою. Спочатку сайт може здатися злегка незрозумілим, але через певний час дитина зможе сама в ньому орієнтуватися та знаходити пояснення з потрібної теми.

Додатки

Діти не розлучаються зі своїми смартфонами протягом усього дня. Їх теж можна застосувати з користю: є величезна кількість додатків, які допоможуть закріпити матеріал за темою курсів. В ігровій формі матеріал сприймається набагато простіше. З використанням додаткових ресурсів можна поліпшити мовні навички й без курсів англійської вихідного дня.

Не варто також забувати, що багато що залежить від вас, батьків. Потрібно правильно мотивувати свою дитину, але без тиску – примусове вивчення мови, можливо, і принесе результат, але явно без задоволення, а згодом дитина закине курси за першої можливості. Також не можна порівнювати її з іншими учнями – це лише занизить її самооцінку. Найкращий спосіб допомогти дитині з навчанням – підтримати її та створити комфортні умови.

 

Влада Іванова

 

Дата публікації: 2 жовтня 2020