У Львові – весна! І це настільки прекрасно, що від теплого сонечка за вікном хочеться покинути все на світі і рушити гуляти. А чом би вам не зробити це саме зараз, допоки в дитини заняття? У вашім розпорядженні аж ціла година і двадцять хвилин, погнали!

Де випити запашної кави з тістечками?

Живий хліб

Просто перейдіть дорогу – і ви на місці. І хоч цей заклад не є надто розрекламованим, та подейкують, що саме тут дуже ароматна кава, а круасани навіть смачніші, ніж у Франції!

P. S. можна купити запашний хліб додому.

Живий хліб

Адреса: вулиця Миколи Коперника, 41.
Напої: від 25 грн.
Випічка: від 19 до 80 грн.

Shoco 

Заклад, що не потребує особливих представлень, позаяк давно завоював прихильність не лише львів’ян, а й гостей міста. Сучасний дизайн, панорамні вікна, через які можна спостерігати за метушливим Львовом, насолоджуючись одними з найкращих десертів та запашною кавою. Також є можливість сніданків до 17:00.

Shoco

Адреса: вулиця Академіка Андрія Сахарова, 44.
Напої: від 28 до 85 грн.
Випічка: 39 до 139 грн.

Eclair boutic 

Маленьке, затишне, розташоване на куті одного з старих львівських будинків, кафе. Спеціалізуються лише на еклерах, тому вони там, з впевненістю можемо сказати, найкращі. Якщо втомились від шаленого темпу нашого міста, то прямуйте сюди.

Eclair boutic

Адреса: вулиця Степана Бандери, 6.
Напої: від 25 грн.
Еклери: 40-50 грн.

Де смачно подолати голод?

Багет 

Місце, в якому не лише можна попити каву чи скуштувати а випічку, але й добряче попоїсти. Піца, салати та десерти до кольору до вибору.А ще там дуже смачно!

Багет

Адреса: вулиця Генерала Чупринки, 68.
Основні страви: від 46 грн, сніданки та десерти значно дешевші.
Напої: від 18 грн.

Челентано

До цього місця потрібно буде трохи пройтись, зате нагуляєте апетит. У «Челентано» можна смачно пообідати чи повечеряти за доступними цінами. Піца, паста, салати та десерти: кожен знайде щось для себе.

Челентано

Адреса:  вулиця Івана Горбачевського, 20.
Основні страви: від 50 грн
Напої: від 28 грн.

Park. Art of Rest

Ціни трохи вище середніх, але це чи не єдине місце у Львові, куди можна втекти від шаленого міста та насолодитися ланчем чи вечерею серед Стрийського парку. Також є можливість бізнес ланчів.

Park. Art of Rest

Адреса: вулиця Дмитра Вітовського, 43А.
Страви: від 120 грн.
Напої: від 30 грн.

Якщо ви підніметеся трохи вище вулицею Степана Бандери, то обов’язково натрапите на велику кількість кав’ярень та інших закладів харчування. Але будьте обережні та вивчіть розклад перерв: є небезпека наштовхнутися на натовпи студентів і провести в черзі не один десяток хвилин!

Де насолодитися мистецтвом та тишею, подбати про себе?

Урбан бібліотека

Урбан бібліотека

Лише нещодавно відкрилась після ремонту, але вже встигла назбирати дууже багато прихильників. Тут можна попити запашної кави серед творів Шевченка і Кінга, насолодитись поезією Ліни Костенко та неймовірно сучасним дизайном бібліотеки ,а також відвідати купу заходів як тут відбуваються мало не щогодини.

Адреса: вулиця Устияновича, 4.
Кава / чай: 10 грн.
Вхід вільний.

Ківі Фітнес

Літо близько, а ви все ще не можете знайти часу на заняття спортом? Відпочинок для голови і користь для тіла: йога, зумба, бадішейп, пілатес і багато іншого всього лиш у 10 хвилинах від нашого офісу.

Ківі Фітнес

Адреса: вул. C. Бандери, 18.
Ціни: від 400 грн, але існує безліч акцій та знижок.

Палац Мистецтв

Культове місце для всіх шанувальників мистецтва. Саме тут восени збираються докупи десятки тисяч книголюбів, аби разом із письменниками й видавцями створити черговий Книжковий Форум. А якщо до осені ще далеко, то стіни Палацу вас порадують виставками, ярмарками та благодійними акціями.

Палац Мистецтв

Адреса: вулиця Коперника, 17.
Вхід: вільний. Але якщо ви натрапляєте на час якогось фестивалю, то дуже імовірно, що платний.

Органний зал 

Кажуть, що слово «класичний» у перекладі з латини означає «зразковий», «взірцевий». Саме тому класична музика – це аж ніяк не сон-дрімота чи нудьга, як хтось за замовчуванням прокручує у голові. Це щось вічне і прекрасне. Хочете покінчити із цим стереотипом раз і назавжди – то ласкаво просимо до Органного залу! Тут можна заслухатися «Порами року» Вівальді, перенестися подумки до далекої Півночі чи відвідати бал-маскарад. І все це – за посередництва класичної музики.

Органний зал

Адреса: вулиця Степана Бандери, 8.
Квитки: 50-150 грн.

Дім Франка 

Так-так, зовсім неподалік від нашого офісу (до 25 хв ходьби, перевірено) жив колись із родиною Іван Якович Франко. Зараз на тім місці дуже цікавий музей. Тож якщо бажаєте освіжити в пам’яті рядки «Гімну», послухати про кохання видатного автора чи оглянути його затишний дім, прямуйте до Дому Франка. До речі, час від часу працівники музею влаштовують для малечі й дорослих костюмовану екскурсію. Так перед очима дітей постають «живі» Іван Якович і його дружина Ольга, які й розповідають про своє знайомство, спільне життя і друзів.

Дім Франка

Адреса: вулиця Івана Франка, 150-152.
Години роботи: щодня, окрім вівторка, з 10:00 до 17:00.
Квитки: для школярів – 20 грн, для дорослих – 50 грн (без екскурсії), 100 грн – сімейний (двоє дорослих і дитина).

Парк Культури

Для дітей Парк культури – це перш за все місце солодкої вати, попкорну і скажених атракціонів. Для дорослих Парк культури – це теж місце солодкої вати, попкорну і «я теж тут колись ходив маленький з мамою і татком». Якщо бажаєте поринути в ностальгію та посумувати біля чортового колеса – мерщій до Парку! Парк вас не забув, будьте певні ;)

Парк Культури

Адреса: вулиця Болгарська, 4.
Квитки на атракціони: від 20 грн, але ще не почався сезон.

Цитадель

А пам’ятаєте, в дитинстві, коли ще телефони були важкими і в них можна було побавитись у чорно-білу змійку, дітиська з різних дворів ділились на табори і грали у розбійників? І кожен захищав своє місце, свою цитадель? Львівська цитадель – це пам’ятка історична. Це своєрідний символ нескореності і відваги. Для львів’ян її не знати – ну ви що, смієтесь? А ще тут міститься готель.

Цитадель

Адреса: вулиця Грабовського, 12.

Центр Шептицького 

Сучасна футуристична будівля на території студмістечка Українського католицького університету. Вабить цікавих з усіх-усюд, адже всередині можна і книжечку почитати, і погортати розлогу «The New York Times», і зробити гарне селфі на терасі. Щодня у стінах Центру Шептицького відбуваються десятки відкритих заходів: презентації книг, зустрічі з громадськими діячами, лекції про все на світі і ще багато цікавого. Обов’язково сходіть, якщо до сих пір там не бували.

Центр Шептицького

Адреса: вулиця Стрийська, 29А.
Квитки: одноденний – 40 грн, тижневий – 200 грн, місячний – 750 грн. Але діють великі знижки для окремих категорій відвідувачів.

Ви все ще сидите в офісі і чекаєте? Сумніваємось. З такою-то кількістю ідей!

 

Відвідали і розповіли Романія Строцька та Христина Новоставська.

Дата публікації: 24 квітня 2019