Бекпекінг, або що брати з собою у подорож?!
 
Бекпекінг, така собі соціально-культурна практика мобільності, що прийшла до нас з далекого Заходу. Бекпекер (від англ. backpack - «рюкзак») – це мандрівник, який подорожує самостійно й не користується послугами туроператорів. Круто бути бекпекером, адже Ви самостійно вирішуєте куди бажаєте піти, можете змінити свої плани в останню мить. У бекпекерів завжди є місце випадку та пригодам.
 
Country Travel - пригода для backpackers
 
Думаю, усім зрозуміло, що бекпекер не просто подорожує, а подорожує з рюкзаком, недарма людством вже давно доведено, що  це  найзручніша валіза. Адже не завжди мандруючи їдете поїздом чи автомобілем,  час від часу доводиться йти своїм ходом, а з рюкзаком іти легше ніж з валізою.  Невеликі  рюкзаки потрібно укладати не за принципом «важке внизу», а розподіляти вагу в ньому рівномірно. Такі подорожі збагачують  світогляд, адже не має обмежень з боку туроператора й тітоньки екскурсовода, що швидко розповідає про історичні події, а потім дає 5 хвилин для того, щоб зробити фото біля згаданого у її розповіді  монумента чи будівлі. Добре, що Вам захотілося спробувати  бекпекерство.  Але як і у будь-якій серйозній  справі потрібно підготуватися. Рішення прийняте, маршрут прописаний, квитки придбані, й постає вічне питання «Бути чи не бути?».  
 
Ні, ми не  будемо аналізувати трагедію Шекспіра  «Гамлет»  й намагатися розв’язати конфлікт між особистістю й суспільством,  добром та злом.  Наш вибір простіший, що взяти з собою в подорож, а, що все ж таки варто залишити вдома?! Любі друзі, навряд чи Ви зустрінете Леонардо Ді Капріо  та  Кейт Бланшет, тому не беріть  з собою - сорочки, сукні, краватку-метелик, взуття на підборах та лаковані черевики. Подорож має бути приємною та  зохоплюючою, не набирайте зайвого, бо як показує практика, зайві речі нервують й псують настрій. Аби не мати відчуття «важко нести, але шкода викинути» одразу  визначте для себе те, що є дійсно необхідним. 
 
Що ж варто покласти у рюкзак?  
Бекпекер подорожує без пакетів, коробок і сумочок, будь ласка, старайтеся бути по - максимуму передбачливими беріть з собою одяг комфортний, зручний та теплий. Не набирайте багато взуття, дві пари - цілком достатньо. В подорож беремо гаджети, що дають нам змогу читати, спілкуватись з рідними та близькими й доступ до всесвітньої мережі Інтернет. 
Золоте правило мандрівника, не бери з собою, те що тобі не знадобиться, те, що легко загубити, розбити й  втратити. 
Не гайте часу, пакуйте рюкзаки та слідуйте за нами на загадкову Різдвяну подорож тими містами, які стали для мандрівників Green Country такими рідними. Святковий Львів та Тернопіль очікують нас з нетерпінням. В містах вже ставлять центральні ялинки, заливають ковзанки, кав’ярні готують своє святкове меню. Сценарій для вертепу же написаний і чекає того моменту, коли стане відомо хто ж буде ангелом, хто пастушком, а хто Іродом.
 
Дорогий бекпекер, зима – це найчарівніша пора року, особливо в святковий період. Більшість дітей проводять його з родиною, проте твоє свято стане ще більш особливим, якщо ти проведеш його у колі друзів в таких дивовижних містах.
 
Country Travel - пригода для backpackers, 2
 
Що бере з собою бекпекер з Green Country?
 
1. Рюкзак має бути зручним та не занадто великим.
2. Документи (у кожного має бути з собою ОРИГІНАЛ свідоцтва про народження).
3. Мобільний телефон, яким будете користуватися, та зарядний пристрій до нього.
4. 2-3 комплекти теплого одягу (з довгим рукавом, тепла піжама, теплі шкарпетки)
5. Додаткова пара теплого взуття (взуття має бути зручним) та гумові капці.
6. Гігієнічні засоби: зубна щітка і паста, рушник (1 середній),
 вологі та сухі серветки, шампунь при потребі. Не варто брати з собою величезні ємкості засобів гігієни, в кожному хостелі та готелі є рідке мило та рушник.
7.Продукти харчування. Можна взяти з собою декілька упаковок сухого печива та пляшку води (таку, щоб можна було потім просто поповнювати).
8. Блокнот та ручка (до початку подорожі виписати в блокнот контакти батьків та викладачів)
9. Книга та гра для того, щоб було чим зайнятись в дорозі та вільний час.
10. зимовий must have: теплі шапка, шарф та рукавиці.
 
Country Travel - пригода для backpackers, 3
 
P.S. Наші рюкзаки вже спаковані й ми чекаємо лише на тебе!
Дата публікації: 21 жовтня 2014