Якщо діти чекають на канікули з величезним нетерпінням, то для багатьох батьків це справжнє покарання. Адже мамі й татові тепер доведеться думати, як і чим зайняти дитину, поки вона не в школі. Насправді рішень можна знайти чимало. Одне з них – денний табір з носіями англійської, що дозволяє і розважити дитину, і підтягнути знання мови. Про те, у чому полягають переваги відвідування таких таборів і що вони дають дітям, читайте далі.

Зміст

1. Головні фішки денного табору з носієм англійської мови

2. Тонкощі організації денних таборів із носієм

3. Переваги навчання на канікулах

 

Чим дитині корисний денний табір із носіями англійської

Головні фішки денного табору з носієм англійської мови

Дитячі табори з вивченням англійської проводять у період канікул. Тобто там дитина не проходитиме повноцінного курсу з вивченням цілого рівня іноземної мови. Проте вона цікаво проведе час та отримає досвід спілкування з носієм англійської мови.

Винятком є ​​літні денні табори, які можуть проводитись щодня протягом 2-3 місяців. За такий тривалий період діти справді можуть підвищити свої знання англійською на один рівень.

Відвідування денних таборів із носієм – щоденне. Залежно від курсу мовна школа може зайняти дитину як на три години, так і практично на весь день. При цьому не слід думати, що весь цей час діти тільки сидітимуть за партами. Весь час у денному таборі рівномірно розподіляється на розваги та заняття. До того ж у таборі ваша дитина зможе не лише вивчати англійську мову з носієм, а й отримувати багато інших корисних знань.

  1. Найцікавіший спосіб навчання

Навчальні табори для вивчення англійської мови разом з носієм не є прямим аналогом мовних курсів, тут набагато більше різноманітних розваг.

Коли ж під час перебування дитини у денному таборі з носієм англійської справа доходить до навчання, нову інформацію діти запам'ятовують за допомогою:

  • активних ігор, під час яких вони спілкуються між собою лише англійською;

  • настільних ігор, головоломок, де потрібно відгадувати слова;

  • перегляду мультфільмів та уривків із фільмів, де вони можуть почути мову справжніх носіїв англійської;

  • іншої діяльності, яку їм організовує носій англійської, наприклад, випікання печива чи хендмейд.

Якщо ви запланували організувати своєму чаду денний табір з носієм англійської мови, обов'язково розпитайте менеджера мовної школи, як саме в таборі діти проводять час. З великою ймовірністю менеджер зможе ознайомити вас із програмою кожного дня. Якщо ваша дитина боїться чужих людей і ви хвилюєтесь, що вона не порозуміється з викладачем, роль якого виконує носій мови, попросіть мовну школу організувати для вас знайомство. Спеціально з цією метою багато шкіл проводить дні відкритих дверей або відкриті заняття.

  1. Можливість поспілкуватися з носієм англійської

Чому не всім дітям англійська дається легко? Велику роль може грати вчитель іноземної мови, який не знаходить підхід до дітей або сам погано знає англійську. Але в багатьох випадках діти просто не бачать мотивації, навіщо їм вивчати іноземну мову. Адже для спілкування з близьким оточенням достатньо знати свою рідну мову.

Коли ж при відвідуванні денного табору з носієм англійського діти вперше бачать та отримують можливість поспілкуватися з іноземцем, їхнє ставлення до англійської кардинально змінюється. Школярі починають докладати максимальних зусиль, щоб згадати найпростіші фрази та поспілкуватися з новою цікавою людиною.

До того ж, заняття в межах табору з носієм англійської мови – це:

  • своєрідна безвихідна ситуація, в яку потрапляють діти – у них не залишається вибору, окрім як згадувати англійські слова та говорити іноземною мовою;

  • глибоке занурення в англомовне середовище безпосередньо в денному таборі, для чого немає потреби виїжджати за межі рідного міста та країни;

  • можливість позбутися страху говоріння англійською – викладач-носій спеціально створює таку атмосферу, в якій діти з ентузіазмом використовують іноземні слова та запам'ятовують нову лексику;

  • хороший спосіб навчитися не перейматися через помилки, в таборах дітям показують, як можна на помилках вчитися і що за них ніхто не каратиме;

  • можливість скопіювати правильну вимову носіїв мови, які проводять заняття у денному таборі.

Незалежно від віку школярі отримують величезне задоволення від денних таборів з носієм англійської. Адже це для них незвичайний та цікавий досвід.

 

Чим дитині корисний денний табір із носіями англійської - 2

Навчання з носієм англійської в рази цікавіше за уроки зі звичайним шкільним вчителем

  1. Велика кількість практики використання англійської мови

Як учні вивчають іноземну мову під час уроків у звичайній школі? Найчастіше просто йдуть за підручником, запам'ятовують нові слова, правила граматики, а потім перекладають тексти і лише зрідка складають і розігрують діалоги. А ось у таборі, де заняття проводить носій англійської мови, діти здебільшого спілкуються між собою. Завдяки цьому вони насамперед отримують практику, поступово збільшуючи словниковий запас із додаванням нових слів.

Щоб у дітей, які працюють із носієм у денному таборі, з'являлося більше ентузіазму для вивчення англійської мови, до занять обов'язково додаються «родзинки»:

  • учні проходять теми, які цікаві їм – обговорюють музику, відеоігри, нові фільми, мультики, супергероїв та їхні здібності, події зі свого життя;

  • викладач-носій стимулює підопічних брати участь у різних рольових іграх, «сценках», щоб перетворюватися на улюбленого героя і говорити від його імені англійською мовою;

  • денний мовний табір, який проводиться під час шкільних канікул, – це територія без оцінок, завдяки чому діти можуть просто отримувати задоволення від взаємодії з іншими цікавими людьми.

Денний табір із носієм англійської – це імітація поїздки за кордон. Ваша дитина отримає реальну практику використання англійської мови для вирішення своїх проблем та виконання актуальних завдань.

  1. Додаткові знання та вміння

Хоча табір мовний і присвячений вивченню англійської, все ж тут діти займаються не лише наукою. Час у таборі може відводитися під:

  • кулінарні майстер-класи;
  • знайомство з мистецтвом через різні художні завдання;
  • вивчення актуальних тем – наприклад, екології;
  • участь у різноманітних тематичних вікторинах, квестах;
  • відвідування музеїв, виставок, воркшопів.

День у таборі розподіляється так, щоб чергувати розваги та навчання з носіями англійської мови. Також велика увага приділяється фізичній активності – діти виконують цілий комплекс фізичних вправ для підтримки правильної постави та рівномірного розвитку всіх м'язів тіла.

А під час відвідування денного табору від Грін Кантрі діти отримують можливість заробляти внутрішню шкільну валюту, щоб потім обмінювати її на гарні блокноти чи інші корисні речі. Така можливість дозволяє розвивати фінансову грамотність та стимулювати активність під час занять.

Тому відвідування денного табору з носієм англійської мови – це прекрасний варіант для канікул. Табір пропонує рівномірне співвідношення навчання та розваг.

  1. Знайомство з новими людьми

Найчастіше діти проводять час у колі одних людей – батьків, вчителів та однокласників. А ось мовний табір, який дитина може відвідувати вдень під час канікул, – це можливість завести нові знайомства та розвинути навички спілкування з людьми різного віку та різної національності. Денний табір із носієм англійської допоможе навчитися у нових знайомих нових навичок.

Проводячи весь свій день або лише частину дня в таборі, дитина з величезною ймовірністю:

  • заведе нових друзів;
  • відкриє для себе нові захоплення;
  • розширить свій світогляд;
  • запам'ятає багато корисної та практичної інформації;
  • скине зайву енергію;
  • покращить ті вміння, які «кульгали» раніше.

Тому перш ніж відвести дитину на весь день у табір з носієм англійської, обов'язково налаштуйте її на отримання неймовірної кількості нових емоцій. Розкажіть їй, що цікавого вона дізнається і побачить у таборі, наскільки вона буде крутою, якщо зможе заговорити з носієм англійської мови, як ви нею пишатиметеся. Демонструйте щирі емоції радості за власне чадо, яке має можливість вивчати англійську в мовному таборі з денним відвідуванням.

  1. Полегшення для батьків

Цей пункт найважливіший для батьків, які не мають можливості організувати собі повноцінну відпустку під час шкільних канікул. Щоб не залишати дитину одну вдома, мама й тато можуть із абсолютно спокійною душею відвести дитину до табору та залишити під наглядом відповідальних викладачів.

Крім цього, денний табір із носієм англійської стане для батьків:

  • зручним способом підтягнути знання дитини в англійській мові;
  • можливістю вивчити різноманітні педагогічні підходи в роботі з дітьми;
  • підказкою, чому дитина відстає у школі чи відмовляється відвідувати шкільні уроки з англійської.

Якщо ви працюєте протягом усього дня – знайдіть табір, готовий прийняти ваше чадо на весь час вашої роботи. Там, крім розваг та навчання протягом дня, дітей також годуватимуть смачними обідами та перекусами.

Тонкощі організації денних таборів із носієм

Сподіваємося, що описана вище інформація допомогла вам скласти початкове уявлення про дитячі табори з денним відвідуванням та вивченням англійської мови разом із носієм. Зараз ми хочемо розповісти, як саме можуть організовуватися заняття в мовному таборі. Завдяки сучасним технологіям з'явилося одразу два зручні варіанти.

  • Онлайн. Денний табір із носієм проводиться дистанційно за допомогою відеозв'язку: з одного боку монітора є носій-викладач, а з іншого – ваша дитина. Заняття у межах табору спрямовані більше на ігрове вивчення та повторення англійської мови, ніж на додаткові уроки. За часом такі онлайн-заняття займають лише близько трьох годин на день. Проте діти отримують цікаві завдання, складені в ігровому форматі (загадки, головоломки, онлайн-квести), які мають вирішити протягом дня.

  • Офлайн. Проводяться на території мовної школи, яка організовує денний табір. Батькам необхідно лише привести своє чадо та залишити на викладачів. Далі на дитину чекає розважально-навчальна програма в денному таборі з носієм англійської. Табір у форматі офлайн дозволяє залишати дитину на повний день (як у дитячому садку), що дуже зручно для батьків, які працюють.

Усі аспекти організації навчання у таборі англійської рекомендуємо заздалегідь обговорити з менеджером мовної школи. Сміливо озвучуйте власні побажання щодо того, що ви хочете отримати від навчання з носієм. Ваші побажання обов'язково передадуть викладачам.

Переваги навчання на канікулах

Ідея вчитися під час канікул, та ще й із носієм англійської мови, налякає та сильно засмутить будь-якого школяра (навіть відмінника). Та й канікули даються дітям не просто так – вони необхідні для того, щоб переключитися й розвантажитись. Адже якщо діти навчатимуться безперервно, вони матимуть справу з такою «дорослою» проблемою як вигорання. То чому ж ми пропонуємо вам варіант із денним навчанням з носієм англійської? Тому що основа такого навчання – розвага та гра. Розглянемо переваги докладніше.

 

Чим дитині корисний денний табір із носіями англійської - 3

У денному таборі з носієм канікули перетворяться на справжню пригоду

  1. Можливість підтягнути знання з англійської мови

Дитина повторює інформацію невимушено, завдяки чому вона гарантовано не забуде такий матеріал. А між повторенням спілкування з носієм англійської дозволить запам'ятати нові слова та мовні конструкції. Ось чому англійський денний табір із носієм не призведе до вигорання.

  1. Повне занурення в англійську

Як згадувалося вище, контакт із носієм англійської мови ставить школярів у безвихідну ситуацію – їм доводиться спілкуватися іноземною мовою. Саме за такого стресу цілі конструкції добре запам'ятовуються.

Звичайно ж, 3-4 годин на день, проведених разом із носієм англійської мови в таборі, не вистачить дітям для повного занурення у мовну атмосферу. Тому, крім занять у таборі, дітям пропонуються цікаві домашні завдання. Буде корисно, якщо після завершення робочого дня батьки також включаться у процес вивчення англійської мови та:

  • розпитають дитину про день, використовуючи лише англійську мову;
  • подивляться разом мультфільм англійською та обговорять його;
  • прочитають цікаву книгу;
  • пройдуть кілька цікавих квізів онлайн;
  • пограють у ляльковий театр, озвучуючи героїв п'єси англійською мовою.

Іншими словами, для повного занурення у середовище іноземної мови необхідний не тільки носій, а й ваші батьківські старання. Адже знання іноземної мови вам точно не завадить!

  1. Новий вчитель – нові знання

Буває, що причиною невдач учнів під час вивчення іноземної стає саме наставник. У кожної дитини індивідуальні особливості, що визначають стиль навчання. Ви зможете помітити, що в денному таборі з носієм англійської мови ваша дитина набагато ефективніше вчиться через гру або словесну взаємодію, ніж через зубріння та переклад текстів.

Завдяки цьому ви зможете скоригувати навчальний процес свого школяра в майбутньому, дозволивши йому отримувати вищі оцінки та швидше запам'ятовувати необхідний матеріал. Не треба чекати, що цим займуться вчителі – намагайтеся щодня активно включатись у навчальний процес дитини, особливо у період навчання в молодших класах.

  1. Діти вчаться вчитися

Відвідування будь-яких додаткових занять – це чудова можливість навчити дитину самостійно вчитися, задовольняти свій інтерес, пізнавати новий світ. Одне з головних завдань денного табору – показати учням, наскільки захопливий навколишній світ і як саме його можна пізнавати.

Тому, окрім занурення в англійську, яку діти вивчають щодня у таборі, мовна школа дозволяє розвинути багато корисних навичок:

  • Ставлення до гаджетів як джерела знань. Навіть якщо заняття проводяться офлайн, діти все одно взаємодіють із гаджетами, а також їм щодня потрібно виконувати домашні завдання на онлайн-платформі школи. Завдяки цьому дитина запам'ятовує та звикає до того факту, що планшет, комп'ютер чи смартфон – це першочергово джерело знань та вікно у цікавий світ, а не іграшка.

  • Розвиток інтересу як рушійної сили пізнання світу. Немовлята активно наслідують власний інтерес і без страху опускають руку в чашку з окропом або засовують шпильку в розетку. Згодом діти припиняють бути настільки вільними в інтересі, оскільки у них зароджується страх. Навіть страх отримати покарання, якщо щось піде не так. Саме цей страх притупляє природний інтерес дітей. Завдання денного табору з носієм англійської полягає в тому, щоб відродити це природне почуття інтересу та стимулювати навчання без підтримки та супроводу дорослих.

  • Вміння ставити запитання. Це вміння народжується за інтересом. А стимулює його наявність на занятті нової цікавої людини – носія англійської мови. Адже носієві можна щодня ставити безліч запитань про те, де він народився і виріс, як влаштований спосіб життя людей в іншій країні тощо.

  • Уміння задовольняти свої потреби. З носієм мови це зробити важко – адже будь-яке бажання дитини, яка відвідує денний мовний табір, потрібно озвучувати англійською мовою. Але завдяки цьому швидко розвивається завзятість, креативність, винахідливість. Подібні навички – основні складові успіху для сучасного мегаполісу.

Тому обов'язково розгляньте варіант відвідування мовного денного табору з носієм під час канікул. Повірте, ваші фінансові вкладення обов'язково виправдають себе!

 

Світлана Федорчук

 

Дата публікації: 13 січня 2022