Вважається, що дітям вивчати англійську мову простіше, ніж дорослим. Вони моментально схоплюють нову інформацію, запам'ятовують не тільки лексику, а й граматичні конструкції, які старші люди можуть вчити та вчити не один рік. Саме тому багато батьків замислюється про англійську для малюків. Коли та з чого варто почати?

Коли час вчити англійську мову для малюків?

Взагалі долучати дитину до англійської можна з перших років життя. Якщо батьки знають іноземну на базовому рівні, вони можуть потихеньку спілкуватися з малюком англійською паралельно з рідною мовою. Більшість мовних шкіл і курсів починає навчати англійської мови малят від 3 років. Тоді вже можна віддавати дитину на індивідуальні або групові заняття.
 

Англійська для малюків: із чого почати навчання?
Англійська для малюків: підкажемо, з чого почати навчання

Із чого почати англійську для малюків?

Для малюків перший урок англійської має починатися з тих слів, які дитина постійно чує в рідній мові. Її потрібно навчити вітатися, називати своє ім'я та вік тощо. Також варто звернути увагу на прикметники, які постійно використовуються в нашій мові. Для малюків перші уроки англійської включають назви тварин, іграшок, одягу, їжі та частин тіла.

Скільки часу має тривати заняття?

Якщо говорити про дітей віком до 4 років, то тривалість одного заняття не має перевищувати 15-20 хвилин. Якщо ж ідеться про дитину до 6 років, їй підійдуть уроки тривалістю до 40 хвилин. Проводити перші уроки англійської для малюків необхідно двічі-тричі на тиждень. Цього буде цілком достатньо для того, щоб підтримувати навичку спілкування іноземною мовою. Один урок має присвячуватися одній темі, наприклад, сім'ї, цифрам, тваринам, квітам. Для вивчення лексики й особливо – граматики важливо підбирати доречні вірші, пісні та ігри, які так мотивують дитину вчитися.

Які навички потрібно розвивати у дітей?

Для малюків перший урок англійської не має включати письмо, читання та граматичні теми. Спочатку найменшенькі вчитися говорити та слухати англійською. Уже через кілька занять варто вивчати алфавіт і рахунок, потихеньку вчитися писати й читати літери, а потім і окремі слова.

 

Юлія Блажевич

 

Дата публікації: 17 жовтня 2020