7 підказок як вивчати англійську через казки

 

Вона - мама нашого домовичка Гріні,
автор серій історій про Danny Panda,
про сім'ю роботів та 2 рівнів лексичного тренажеру.
Працює з дітьми молодшої школи,
тому має багато підказок для батьків дітей такого віку,
якими регулярно ділиться у рубриці "Підказки батькам".


Марія Ольховик

 

 

Існують казки та історії, що знайомі усім нам з дитинства.  Ми всі знаємо про Попелюшку, про вовка та трьох поросят і Кота у чоботях. А чому б не переглянути ті ж самі класичні історії англійською? Адже не залежно від рівня володіння мовою, казка доповнена чудовою мультиплікацією та озвучена професіоналами може принести не лише задоволення, а й користь.

 

Отже, для тих хто лише починає вивчення мови:

 

1) Переглянути історію повністю, по завершенні історії спробувати пригадати найлегші слова, що згадувались у мультфільмі (cat, pig, house, wolf)

 

2) При повторному перегляді зупиняти мультфільм, звертаючи увагу на предмети на екрані та повторюючи слова і фрази за героями (I have apples. I have bananas. And I have strawberries. “Little Red Riding Hood”)

 

3) Переглянути втретє, промовляючи ключові фрази разом із героями та або називаючи основні предмети на екрані (Wolf! Wolf! There’s a wolf! “The Boy Who Cried Wolf”)

 

4) Якщо у мультфільмі є пісенька, її можна вивчити та заспівати разом із героями

Варто пам’ятати, що для розширення лексичного запасу, не достатньо лише переглянути мультфільм та назвати слова, що виникають на екрані. Важливим етапом є саме використання основних слів та фраз дитиною самостійно, але на початковому рівні учень не зможе переказати історію англійською, тож за третім переглядом історії треба заохочувати дитину повторювати фрази героїв (для цього можна домовитись хто якого героя озвучуватиме і дати дитині можливість вибрати того, хто їй до вподоби:)

 

Для тих, хто вже певний час займається англійською, запропоновані історії теж стануть у нагоді:

 

1) Після першого перегляду можна обговорити відмінності варіанту, що дитина чула на рідній мові та англомовного мультфільму

 

2) Переглядаючи вдруге за допомогою субтитрів варто влаштувати рольове читання (обравши кожен собі одну або кілька ролей для «озвучування»)

 

3) А замість третього перегляду спробуйте запропонувати або переказати історію або ж розіграти її у ролях без допомоги відео (тут доведеться звернути увагу на граматику, що використовується у історії – зазвичай минулі часи, повторення яких ніколи не завадить:)

 


 

7 підказок як вивчати англійську через казки, 2

Дата публікації: 20 жовтня 2016