Проходження онлайн-тестів з англійської - дуже важлива частина вивчення мови. Така перевірка знань допомагає зрозуміти, яку тему тобі слід вчити далі або повторити, освіжити в пам'яті пройдений матеріал і вивчити щось нове. До того ж, хороші результати тестів служать чудовою мотивацією до подальшого вивчення. Пропонуємо тобі круті сайти з онлайн тестами з англійської мови.
 
1. Ilsenglish.com
Перевір свій рівень англійської пройшовши quick test. Є 50 речень, і ти повинен помістити правильне слово в прогалину, натиснувши на нього. Наприкінці тесту тобі буде надано відсоток і приблизне значення твого рівня.
Рівні: від Beginner до Proficient.
 
2. Learnenglish.britishcouncil.org
Тести з англійської мови на граматику від Британської Ради класифіковані за темами, але не за рівнями складності. Тому обирай ті теми, які ти вже проходив, і перевіряй, наскільки добре засвоїв матеріал. Завдання, запропоновані Британською Радою, дозволять тобі повторити найголовніші теми і аспекти граматики, які використовуються в природному мовленні.
Рівні: від Elementary до Advanced.
 
3. Grammar-monster.com
Відмінний сайт, де можна перевірити знання різних граматичних тем. Усі тести швидше нагадують гру, у якій тобі потрібно набрати якомога більше очок і переходити з рівня на рівень. Спочатку користувачеві даються прості завдання, які з переходом на новий рівень ускладнюються.
Рівні: від Elementary до Advanced.
 
4. A4esl.org
На вказаній сторінці тести з граматики англійської мови (Grammar Quizzes). Усі тести діляться на три рівні: простий (easy), середній (medium) і складний (difficult). Вибирайте відповідний вам рівень і відкривайте вкладку. У ній тобі запропонують десятки різноманітних тестів на граматику. Вони зручно поділені на теми, тому можеш обрати саме той розділ, над яким бажаєш попрацювати.
Рівні: від Beginner до Advanced.
 
5. Englishtag.com
Корисний сайт зі зручною навігацією. Тести поділені за рівнями, тому відразу можна обрати більш-менш відповідний твоєму рівню тест. Завдання різні: вставити слова в текст, вказати речення без помилок, доповнити фразеологізми тощо. Виконай завдання та подивись, можливо, ти знаєш більше, ніж ти думаєш
Рівні: від Elementary до Advanced.
 
6. Englishstore.net
На даному ресурсі представлений великий вибір тестів на знання англійської граматики. Тести не розділені за рівнями, однак зручно розбиті по темам, які розташовуються в порядку збільшення складності. До кожної теми пропонується кілька варіантів завдань, тому ти можеш періодично повторювати тестування з певної теми і робити висновки: «піддався» тобі даний граматичний розділ чи ні.
Рівні: від Beginner до Advanced.
 
 
7. Englishjet.com
Тести на даному сайті поділені за рівнями складності. На кожен рівень – свій тест, але усі вони побудовані за одним принципом: доповнити речення рядком із поданих варіантів. Зручно, тому що не виникає плутанини із розумінням завдання. Навіть початківці справляться!
Рівні: від Beginner до Advanced.
 
8. Teacheng.info
Тести поділені на загальні, граматичні та лексичні. Під кожним тестом наводиться рівень його складності, загальна кількість питань для цього тесту, і кількість питань, які виводяться на екран. Усі тести містять більшу кількість запитань, ніж виводиться на екран, тому їх можна проходити по кілька разів, кожен раз виконуючи нові завдання. За виконання тесту на екран виводяться результати проходження.
Рівні: від Elementary до Advanced.
 
9. Agendaweb.org
На цьому сайті всі вправи розділені за трьома рівнями: для початківців, для середнього та просунутого рівнів. Для кожного з цих рівнів знань пропонуються десятки тестів, класифікованих за тематикою. Зверни увагу: більшість тем початкового рівня слід повторити і людям з більш високими рівнями знань. Тому має сенс почати з тестів для рівня Beginner, а потім перейти до більш складних вправ.
Рівні: від Beginner до Upper-Intermediate.
 
10. Examenenglish.com
Цей сайт варто відвідати тим, хто збирається здавати міжнародний іспит з англійської мови, а також тим, хто хоче уточнити свій рівень знань. Спочатку тобі потрібно обрати рівень володіння англійською: А1, А2, В1 або В2, який, як тобі здається, відповідає твоїм знанням. У вкладці, ти побачиш список тем-посилань, які необхідно знати на певному рівні. Натискай на будь-яку з них і проходь тестування на цю тему. Усі тести на цьому сайті короткі (зазвичай 10 питань) і місткі, що дасть змогу досить точно оцінити тему, у якій ти добре розбираєшся, а у якій трішки «плаваєш». 
Рівні: від Elementary до Upper-Intermediate.
 
10 онлайн тестів для перевірки рівня англійської
Дата публікації: 1 квітня 2020