Прохолодний кавуновий сік, гарячі промені сонця і легкий бриз – це все асоціюється з літом. Але якщо до цієї картини додати дітей, то стовідсотковий кайф трішечки посувається, так? :)

Але знаєте, не хочу бути кайфоломщиком, тому маю для вас кілька ідей, як зробити ваші спекотні літні дні з дітьми яскравими та приємними!

Почнемо з того, що у спекотні дні можна гуляти не весь день, а тоді, коли сонячні промені безпечні. Тому розділимо варіанти дозвілля на два види: надворі та вдома.

Варіанти відпочинку надворі

1. Твістер на траві

Пропоную вам взяти твістер надвір і розважатись що вистачить духу! Альтернатива оригінальному ігровому полю – трава! Фарбою з балончика зафарбовуються кола за трафаретом так само, як і передбачає оригінальне поле. Зручно, м’яко і креативно!

Твістер на траві

2. Ігри в наметі

Пам’ятаєте, як у дитинстві було класно робити халабуди з рушників, маминих спідниць і татових футболок? І зовсім не було страшно, що після ігор всі речі зелені і подекуди присипані землею! Головне – зробити найкращу халабуду на районі!

Ігри в наметі

Запропонуйте своїм дітям аналогічне! Вони будуть щасливі та зайняті годинами, адже для кожної дитини важливо мати свій простір. І тут на вас навіть може чекати сюрприз! Дитина може випадково піти на обідній сон без всіляких зусиль!

3. Петанк

Мета гри – кинути свою кулю якнайближче до маленької дерев'яної кульки – «кошонету». Все досить просто, але від цього не менш захопливо й азартно. Діти в захваті, тому що їх результати часом перевершують результати дорослих :)

Петанк

4. Вечірка з мильними бульбашками

Не забувайте про мильні бульбашки! Але запропонуйте їх робити за допомогою різного кухонного начиння – воронок, ситечок тощо :)

А сам розчин можна зробити так: на 100 гр. засобу для миття посуду взяти 300 мл. кип'яченої води і 50 мл. гліцерину (продається в аптеці). Усе розмішати – і розчин готовий. А щоб вийшло багато маленьких мильних пухирців, треба їх видувати з декількох соломинок.

Вечірка з мильними бульбашками

А ще бульбашками можна малювати! Просто треба додати в мильно-пінистий розчин фарбу або харчовий барвник, набулькати побільше піни і зверху притулити до неї папір. З такого паперу можна зробити листівки, конверти.

5. Малюнки крейдою

Запропонуйте дітям зайнятися творчістю. Асфальт – це полотно, а крейда – це політ фантазій! Зокрема, дуже красиво виходить, якщо малювати вологою крейдою, нашаровуючи кольори.

Малюнки крейдою

Варіанти відпочинку вдома

А тепер поговоримо про те, як провести дозвілля вдома. Звичайно, зайняти дитину вдома – не так легко. Але вмикаємо кондиціонер і трішки уяви :)

1. Робимо крафти

Для цього потрібний кольоровий папір, ножиці, клей і бажання. В інтернеті є безліч схем крафтів, від яких діти будуть у захваті.

Робимо крафти

2. Домашній квест

Діти просто обожнюють ігри з пошуками, тож чому б не влаштувати вдома справжній квест зі скарбами, піратською картою, підказками і пригодами!

Домашній квест

Тут буде все: шукатимемо зачаровану принцесу, ляльки – фрейліни і феї, що живуть на безлюдному острові з замком із кубиків, а підказки можна ховати в лапи зайчиків, собачок і мавпочок по всій кімнаті і навіть по всій квартирі. Корисно включити в гру елементи навчання: наприклад, скласти зі знайдених літер слово-підказку, знайти наступну підказку в книжці такого ж кольору, як і кубик, тощо.

3. Будуємо замок!

Гратись кінетичним піском – не менш корисне заняття. Придбавши його, ви зможете організувати для дітей пісочницю на столі або на підлозі.

Будуємо замок!

Цей пісок особливий: не брудниться, його можна легко зібрати, а залишки видалити пилососом навіть з килима. Якщо його проковтнути, нічого страшного не станеться, він нешкідливий.

4. Виставка креативностей

Запропонуйте дитині зліпити щось із пластиліну. Розвиток уяви і дрібної моторики забезпечено.

Виставка креативностей

5. Дошка з літніми спогадами

Літо – улюблена пора дітей. Фрукти, свіже повітря, друзі… А чого ще треба? Запропонуйте дітям перенести всі їхні позитивні емоції на дошку з літніми спогадами, яка їх грітиме всю зиму!

Дошка з літніми спогадами

Розважайтесь!

Яна Думін, викладач Грін Кантрі

 

Дата публікації: 20 серпня 2019