Гуртки, новий розклад, школа та, звісно, англійська — все це чекає на дітей та батьків уже менше, ніж за місяць. Тож «згадати все» — план на найближчі декілька тижнів. 

Як би добре дитина не навчалася, тривала перерва все одно залишає свій відбиток на знаннях. Починати все з нуля чи згадувати матеріал уже в процесі — варіант ненадійний, тож варто підготуватися заздалегідь. 


Як згадати англійську мову після перерви

Якщо дитина не практикувала англійську і не повторювала матеріал протягом канікул, вірогідно, частина словникового запасу забулася, а граматичні конструкції використовуються вже не так упевнено. 

Проте є й хороші новини: аби згадати, що таке англійська, достатньо приділяти повторенню всього 15-30 хвилин на день. 
 

1. Завантажте застосунки та ігри для вивчення англійської. Діти чудово навчаються через дозвілля, тож повторити основну лексику їм допоможе інтерактивний підхід. 

Декілька прикладів:

  • Duolingo — платформа, на якій дитина зможе відпрацювати використання слів, що відповідають її рівню знань

  • English Hilfen — міні-уроки, вправи, тести на лексику й граматику

  • Arcademic Skill Builders й Education.com — ігри, завдяки яким дитина практикуватиме лексичні й граматичні теми

     

2. Робіть одну вправу на день. Визначтеся із матеріалом, який потрібно повторити, та оберіть завдання для дитини. Перевагою буде, якщо ви володієте англійською та зможете пояснити незрозумілі моменти, виправити вимову чи підказати правильне слово. Проте якщо ні, з цим впораються спеціальні освітні платформи: 

  • British Council — сайт, де можна обрати тему, повторити теорію та закріпити знання через вправи.

  • Freddiesville — готові навчальні програми з поясненнями, відео та завданнями.

  • Test English й Agenda Web — теорія і тести для перевірки.


 

3. Згадати фонетику й правила вимови допоможе перегляд відео. Заохотьте дитину переглянути її улюблений мультфільм в оригіналі. Таким чином вона звикне знову чути англійську мову та правильно її використовувати.


Англомовний кіноклуб у Green Country (банер)
 

У Грін Кантрі регулярно проходять безплатні кіноклуби, де діти переглядають фільми та мультики англійською, а після того — обговорюють їх, діляться думками та виконують завдання. Записати дитину можна за посиланням.

 

4. Ще один спосіб запам’ятовування слів — музика. Слухайте англомовні пісні та вивчайте їх напам’ять. LingoClip — ресурс, який у цьому допоможе. Тут дитина може практикувати навички сприйняття мови на слух.

 

5. Згадуйте слова в побуті. Питайте в дитини, як перекладаються ті чи інші речі, що зустрічаються вам протягом дня. Це може бути щось просте — предмети, професії, назви тварин тощо. Будь-яка лексика, що відповідає рівню дитини.

Така самостійна підготовка  не лише допоможе перед стартом семестру у школі, а й стане в нагоді перед курсами з англійської мови. 

 

Як підготуватися до першого заняття у Грін Кантрі
 

Як підготуватися до першого заняття у Green Country (банер)
 

Аби дитина була готова до вивчення англійської загалом, радимо забезпечити їй доступ до ґаджету. Сучасна та якісна освіта виходить за межі друкованого підручника: наприклад, у Грін Кантрі це онлайн-платформа, вправи для самопідготовки (Self Study), відео й аудіо.

А що далі?
 

Як підготувати дитину до нового навчального року Встановіть Zoom для онлайн-занять і перевірте, чи працює звук і камера.

Як підготувати дитину до нового навчального року, 2 Проконтролюйте виконання Self Study на інтерактивній платформі у MyGC.

Як підготувати дитину до нового навчального року, 3 Якщо урок проходить онлайн, доєднайтеся до нього вчасно, а якщо офлайн — прийдіть на 10 хвилин раніше, щоб дитина познайомилася з викладачем, групою та знайшла потрібну авдиторію.

 

Чекаємо на заняттях! Як підготувати дитину до нового навчального року, 4

Осінні курси Green Country (кнопка)

.

 

Дата публікації: 2 серпня 2024